Χεζμπολάχ: «Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο με το Ισραήλ»

Ο τελευταίος πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χεζμπολάχ στο έδαφος του Λιβάνου είχε πραγματοποιηθεί το 2006 και είχε αφήσει πίσω του εκατοντάδες νεκρούς.

by Times Newsroom

Η Χεζμπολάχ απάντησε στις απειλές του Ισραήλ ότι θα εισβάλει στο Λίβανο εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον του από τον βορρά. «Έχουμε επίγνωση ότι είμαστε μέρος της σύγκρουσης και είμαστε έτοιμοι για ότι χρειαστεί», ήταν η απάντηση της σιιτικής μουσουλμανικής οργάνωσης η οποία χρηματοδοτείται από το Ιράν και έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από τις χώρες της Δύσης, το Ισραήλ, τις αραβικές χώρες του Κόλπου και τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Μόλις χθες ο ηγέτης του ισραηλινού κόμματος «Εθνική Ενότητα» Μπένι Γκαντς, ο οποίος εντάχθηκε στο πολεμικό συμβούλιο της κυβέρνησης Νετανιάχου, υποστήριξε ότι η κατάσταση στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ πρέπει να αλλάξει, προειδοποιώντας ότι ο χρόνος της διπλωματίας τελειώνει.

«Η κατάσταση στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ απαιτεί αλλαγή», ανέφερε ο Γκαντς σε συνέντευξη Τύπου. Υποστηρίζοντας ότι η άμμος στην κλεψύδρα της διπλωματίας τελειώνει, ισχυρίστηκε πως «εάν η διεθνής κοινότητα και η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν αναλάβουν δράση για να αποτρέψουν τις επιθέσεις εναντίον αμάχων στο βόρειο Ισραήλ και να απομακρύνουν τη Χεζμπολάχ από τα σύνορα, θα το κάνουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF)».

Η ένταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου έχει κλιμακωθεί μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το Reuters, την Τετάρτη (27.12), η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε τον υψηλότερο αριθμό διασυνοριακών επιθέσεων σε μια μέρα από τις 8 Οκτωβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com