Daily Mail: Η Δύση πρότεινε όρους παράδοσης στον Πούτιν μετά την ήττα στη Χερσώνα

Η Δύση πρότεινε στον Βλαντίμιρ Πούτιν όρους παράδοσης, καθώς τα στρατεύματα της Μόσχας αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από τη Χερσώνα, αποκάλυψε σήμερα ένας ακαδημαϊκός που είναι ειδικός σε θέματα πολιτικής της Ρωσίας.

by Times Newsroom

Ο καθηγητής Valery Solovey, πρώην μέλος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει διασυνδέσεις στο Κρεμλίνο, δήλωσε ότι η Δύση πρότεινε στη Ρωσία να εγκαταλείψει όλα τα εδάφη που κατέκτησε στην Ουκρανία, με εξαίρεση την Κριμαία. Σύμφωνα με την Daily Mail, η συγκεκριμένη περιοχή θα γινόταν αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και το καθεστώς της δεν θα συζητείτο ξανά μέχρι το 2029.

Σε αντάλλαγμα, ο Πούτιν και οι συνεργάτες του θα απέφευγαν τις ποινικές διώξεις για εγκλήματα πολέμου και θα τους επιτρεπόταν να παραμείνουν στην εξουσία, υποστήριξε ο καθηγητής Solovey.

Ο ακαδημαϊκός ανέφερε επιπλέον ότι η πρόταση είχε συζητηθεί μεταξύ της Ουκρανίας και των Δυτικών της συμμάχων πριν παρουσιαστεί στον στενό κύκλο του Πούτιν – ο οποίος αντέδρασε θετικά στην ιδέα.

Η Ρωσία ζητά τις τελευταίες ημέρες την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ουάσινγκτον σιωπηλά προτρέπει την Ουκρανία να κάνει το ίδιο.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι πρόσφατα δήλωσε ότι είναι διατεθιμένος να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία αρκεί να μην είναι ο Πούτιν στην εξουσία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com