Δημοσκόπηση Alco: Τι λένε οι πολίτες για τον Κασσελάκη – Πως κρίνουν το έργο της κυβέρνησης

Ενδιαφέροντα ευρήματα περιλαμβάνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

by Times Newsroom

Oι φωτιές του καλοκαιριού, οι πλημμύρες που προκάλεσε ο Daniel και ο Elias και η αντίδραση του επιτελικού κράτους είχαν αντίκτυπο στην εικόνα της κυβέρνησης με το 38% των πολιτών να λέει ότι έχει χειρότερη εικόνα σε σχέση με την εικόνα που είχε πριν τις εκλογές. Όσον αφορά το επιτελικό κράτος το 64% δηλώνει ότι δεν λειτουργεί και μόλις το 25% αναφέρει ότι λειτουργεί.

Οι επιδόσεις της κυβέρνησης δεν ακουμπούν ωστόσο την δημοτικότητα του πρωθυπουργού καθώς το 40% λέει ότι έχει θετική άποψη για τον πρωθυπουργό και το 52% αρνητική.

Iδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα ευρήματα για τον Στέφανο Κασσελάκη καθώς θετικά τον κρίνει το 25% στο σύνολο των ψηφοφόρων και το 58% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα το 52% στο σύνολο έχει αρνητική γνώμη όπως επίσης και ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (19%). Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται πλέον έντονη κινητικότητα καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει 9% της δύναμής του προς τα Αριστερά και 5% προς τα Δεξιά

 

 

Δημοσκόπηση Alco: 17 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη

Το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO που δημοσίευσε την Πέμπτη ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, δίνει προβάδισμα ανάλογο με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 32,3% και η αξιωματική αντιπολίτευση 15,3%.

Μετά την εκλογή Κασσελάκη η εικόνα των πολιτών για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 40% χειρότερη, 17% το ίδιο κακή, 12% το ίδιο καλή και 14% καλύτερη. 17% δεν γνωρίζει και δεν απαντά. Συγκεκριμένα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 37% λέει καλύτερη, το 29% το ίδιο καλή, το 23% χειρότερη και το 2% το ίδιο κακή. Το 9% δεν γνωρίζει, δεν απαντά.

Σε ερώτηση για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη οι πολίτες απάντησαν:

40% χειρότερη
17% το ίδιο κακή
12% το ίδιο καλή
14% καλύτερη

Ως προς τα πού πρέπει να κινηθεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το γενικό κοινό, στην πλειοψηφία του ζητά να κατευθυνθεί προς την Κεντροαριστερά, σε ποσοστό 56%.

Από εκεί και πέρα οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού στην κακοκαιρία Daniel καθώς το 49% απαντά καθόλου, λίγο το 27% αρκετά 19%.

Στο ίδιο ερώτημα σε κατοίκους της Θεσσαλίας που επλήγη περισσότερο, το 72% δηλώνει καθόλου ή λίγο ευχαριστημένοι. Ως προς την ανταπόκριση των ενόπλων δυνάμεων στην σφοδρή κακοκαιρία, οι πολίτες εμφανίζονται ικaνοποιημένοι σε ποσοστό 68% έναντι 20% που δηλώνει όχι (στην πιο κάτω κάρτα είναι λανθασμένα αντίστροφα τα νούμερα).

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com