Διόνυσος: Επιθετικό είδος λύκου κατακρεούργησε δύο σκυλιά

Δεν θηρεύει με αγέλη αλλά μόνο του γιατί αισθάνεται πανίσχυρο

by Times Newsroom

Άνιση μάχη με λύκο, που το κλιμάκιο του Δασονομείου Αγίου Στεφάνου προσδιορίζει ως «Μονόλυκο», έδωσαν δύο σκυλιά στον Διόνυσο Αττικής, καθώς βρέθηκαν κατακρεουργημένα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τα σκυλιά που βρίσκονταν σε περιφραγμένο χώρο του φιλοζωικού συλλόγου Διονύσου, δεν κατάφεραν να διαφύγουν τον κίνδυνο καθώς ο λύκος- που πιθανόν να κατέβηκε από την Πεντέλη για να βρει τροφή- φαίνεται να έκανε μεγάλο άλμα για να πηδήξει την περίφραξη.

Το κλιμάκιο του Δασονομείου Αγίου Στεφάνου, μετά από αυτοψία στο χώρο, επισημαίνει πως πρόκειται για Μονόλυκο. (Ένα είδος μεγαλόσωμου λύκου που δεν θηρεύει με αγέλη, αλλά μόνο του, γιατί αισθάνεται πανίσχυρο). Από τα ίχνη στο χιόνι, οι άνθρωποι του Δασαρχείου, συμπεραίνουν ότι πρόκειται για υπερμέγεθες ζώο κι ότι προηγήθηκε πάλη με τα δύο σκυλιά.

Σε ανάρτηση των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας στο Facebook, απεικονίζονται τα πτώματα των σκύλων που φέρουν βαριά τραύματα στην κοιλιακή χώρα και γίνεται παράκληση οι κάτοικοι να είναι προσεχτικοί.

«Σας εφιστούμε την προσοχή, καθώς εάν πρόκειται για λύκο, είναι επικίνδυνο να κάνουμε περιπάτους βραδινές ώρες, πόσο μάλλον έχοντας μαζί τον σκύλο μας. Ο λύκος δύσκολα κάνει επίθεση στον άνθρωπο, εύκολα όμως θα κάνει επίθεση στον σκύλο!», αναφέρεται στην ανάρτηση.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή