Εαρινή ισημερία- Νέα Σελήνη του Κριού- « Την άνοιξη αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις.»

Οι αλλαγές και οι νέες εκκινήσεις που η εποχή προστάζει σε καμία περίπτωση δεν είναι βολικές ούτε εύκολες. Απαιτούν ελεύθερη και καθαρή σκέψη. Η πραγματοποίησή τους είναι όμως μόνο θέμα γενναίων αποφάσεων που ο καθένας μπορεί να αναλάβει σε προσωπικό επίπεδο ή όλοι μαζί… για το καλό της ανθρωπότητας.

by Times Newsroom

 

 

Με την αμετάκλητη ορμή που πάντα η ζωή εναλλάσσεται ανάμεσα στη γέννηση και στον θάνατο και από τον θάνατο σε μια καινούρια γέννηση, το τέλος του ζωδιακού κύκλου στους Ιχθύς έδωσε για άλλη μια φορά την ευκαιρία για μια νέα αρχή στο ανυπόμονο παιδί του ζωδιακού… τον πάντα έφηβο Κριό.

Η είσοδο του Ήλιου στον ανυπόμονο Κριό σηματοδοτεί την Εαρινή Ισημερία και την αρχή της άνοιξης για το βόρειο ημισφαίριο της Γης. Η έναρξή αυτής της νέας εποχής γίνεται επίσημα, για την χρονιά που διανύουμε, με την Εαρινή Ισημερία του 2023, στις 20 Μαρτίου στις 11 και 25 λεπτά το βράδυ, σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών.

Στη 1η μοίρα του Κριού, μια μοίρα γνωστή ως μοίρα της ανθρωπότητας, το νέο αστρολογικό έτος μόλις αρχίζει ορμητικά και σχεδόν βίαια… καθώς η βιασύνη του πάντα κουβαλά μια βία. Η υπερβολή δεν θα μπορούσε να μην συνοδεύει το νέο ξεκίνημα, μιας και όλα κινούνται στα όρια του Δία…

Ο ζωδιακός ξεκινά την καταγραφή ενός ακόμη κύκλου του. Ένα νέο κεφάλαιο στις ζωές όλων μας μόλις αρχίζει με μια επιπλέον έμφαση στη μαχητικότητα του Κριού καθώς στο ανοιξιάτικο αυτό νέο ξεκίνημα συμμαχεί και η πρώτη Νέα Σελήνη αυτού του μήνα που πραγματοποιείται μια μέρα αργότερα στις 21 Μαρτίου στις 7 και 24 λεπτά το απόγευμα.

Ο πρώτος αυτός σεληνιακός κύκλος βρίσκει τον πάντα επιθετικό Άρης στις τελευταίες μοίρες των Διδύμων να λειτουργεί αντιδραστικά και ανυπόμονα και αυτό φαίνεται να ενεργεί ήδη μέρες πιο πριν. Οι επιθετικές συμπεριφορές και οι αντιδράσεις του ήδη εκφράστηκαν τόσο σε προσωπικές διενέξεις όσο και μαζικά… με τα κύματα των διαμαρτυριών και των απεργιών.

Παρόλο που ο Ερμής, στον σχηματισμό αυτής της Νέας Σελήνης, λουσμένος στο φως της μπορεί να δει με ξεκάθαρη λογική τα ζητούμενά της και να εκφράσει τα θέλω που ο καθένας ορίζει ως στόχους ζωής μα και όλοι μαζί στο πλαίσιο της κοινωνίας μας… η πολυφωνία που πάντα έχει ο Άρης στους Διδύμους δημιουργεί μια ουσιαστική χαοτικότητα με πιθανά μπερδέματα και αποπροσανατολισμούς.

Η μεγαλύτερη αρετή στην προκειμένη δεν είναι άλλη από τη διάκριση. Είναι αυτή που μπορεί να εντοπίζει και θα απορρίπτει όλες αυτές τις αβάσιμες πληροφορίες που κυκλοφορούν αβίαστα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταφέρονται αβασάνιστα από στόμα σε στόμα. Μοιάζουν περισσότερο με αερικά που θρέφουν τις ιπτάμενες ναρκισσιστικές σκεπτομορφές… του θυμού, του φόβου και της εκδίκησης.

Αν η κάθε αρχή απαιτεί ένα τέλος, πριν από κάθε καινούριο ξεκίνημα το ζητούμενο είναι η λύτρωση από τις ατέρμονες καταστάσεις του παρελθόντος που χαιρέκακα διατηρούν μια νοσηρότητα . Αυτή την ποθούμενη, σωτήρια λύτρωση… μας την υπόσχεται, λόγω θέσης, ο Ποσειδώνας από τις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων.

Η άμεση επαφή του με τον Ήλιο και την Σελήνη μας μεταφέρει το μήνυμα της συγχώρεσης και της άφεσης που προσφέρει απλόχερα… την αγαλλίαση και την ελευθερία του νου.

Ο νέος κύκλος ζωής, όπως κάθε κύκλος δεν μοιάζει με κανέναν προηγούμενο. Οι συνθήκες πάντα αλλάζουν και μέσα σε αυτές τις αλλαγές οφείλουμε να κατακτήσουμε και να διατηρήσουμε τη διάκριση και την καθαρότητα νου.

Την ίδια απαίτηση έχει από μας και ο Πλούτωνας, ο πλανήτης του πλούτου, της δύναμης, των μυστικών… του μυστηρίου. Μετά από την πολύχρονη πορεία του στον Αιγόκερω όπου οι αποκαλύψεις του για τον εκφυλισμό και τη έλλειψη φερεγγυότητας και διαφάνειας οποιουδήποτε άρχεται… στις 23 Μαρτίου αλλάζει θέση περνώντας στον Υδροχόο της νόησης.

Το τελευταίο πολύχρονο πέρασμα του από τον Υδροχόο στα τέλη του 1700 άφησε πίσω του μεγάλες αλλαγές. Στην τελευταία εικοσαετία μεταξύ του 1777 και του 1798 ο μετρ του μετασχηματισμού έφερε την Αμερικανική επανάσταση, την Γαλλική επανάσταση και έβαλε τα θεμέλια της Βιομηχανικής επανάστασης.

Στον απόλυτα ορθολογιστικό Υδροχόο που δρα πάντα υπέρ του καλού της ανθρωπότητας, η κυβέρνηση του Ουρανού είναι πάντα έτοιμη για οτιδήποτε καινοτόμο και επαναστατικό. Η τεχνολογία και οι επιστήμες, όπως τότε έτσι και τώρα, μέλλουν να γνωρίσουν αλματώδη άνοδο. Πάντα όμως κάτι τέτοιο δημιουργεί ερωτήματα ηθικής… που όμως και αυτή με τον χρόνο και τις κοινωνικές συνθήκες μεταλλάσσεται.

Ακόμα και αν όλες αυτές οι αλλαγές του Πλούτωνα θα εξελιχθούν και θα εδραιωθούν ως το τέλος της εποχής του στον Υδροχόο, το μακρινό 2044, όπου τότε πια σε ότι αφόρα τα συλλογικά, τους κοινωνικούς, ηθικούς κανόνες και τις ιδεολογίες δεν θα είναι τίποτα πια το ίδιο… μια πρόγευση αυτών των αλλαγών θα πάρουμε σε αυτή την πρώτη είσοδο του στον Υδροχόο.

Οι αλλαγές και οι νέες εκκινήσεις που η εποχή προστάζει σε καμία περίπτωση δεν είναι βολικές ούτε εύκολες. Απαιτούν ελεύθερη και καθαρή σκέψη. Η πραγματοποίησή τους είναι όμως μόνο θέμα γενναίων αποφάσεων που ο καθένας μπορεί να αναλάβει σε προσωπικό επίπεδο ή όλοι μαζί… για το καλό της ανθρωπότητας.

Ως πλανητικές συγκυρίες της Εαρινής Ισημερίας και της πρώτης Νέας Σελήνης της άνοιξης μας αφορούν όλους. Ειδικότερα απευθύνονται στους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους των πρώτων μοιρών του Ζωδίου τους καθώς και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα κοντά στη 1η μοίρα των αναφερόμενων ζωδιακών περιοχών.

_________________________________________

Ασπασία Μόρφου 

Η Ασπασία Μόρφου κατάγεται από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Έχει σπουδάσει νοσηλευτική. Σε νεαρή ηλικία, εργάστηκε ως νοσηλεύτρια. Αργότερα σπούδασε την Αστρολογία και ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι μέλος της Αστρολογικής Σχολής ως ερευνήτρια Αστρολόγος. Αρθρογραφεί σε διάφορες ιστοσελίδες και Αστρολογικές σελίδες. Μέλος του Ερευνητικού τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com