Εκλογές 2023: Όταν ο Τσίπρας χαρακτήριζε «αντιδημοκρατικό» το debate για δύο

Εκλογές 2023: Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά ένα debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκλείοντας όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. 

by Times Newsroom

Ο κ. Τσίπρας όμως ήταν αυτός που πριν μερικά χρόνια είχε πει ( σε συνέντευξη τύπου στην ΔΕΘ) ότι ένα debate μεταξύ των αρχηγών των δύο πρώτων κομμάτων είναι «αντιδημοκρατικό». Τότε μάλιστα ζητούσε να υπάρξουν συζητήσεις μεταξύ όλων των αρχηγών, όλων των κομμάτων της Βουλής. Αλλά τότε δεν ήταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρχικά, στην κυβέρνηση και μετά πάλι στην αξιωματική αντιπολίτευση και τα… έβλεπε τα πράγματα… αλλιώς.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που οι θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν. Μόνο που όταν επικαλείσαι ως αναγκαίο κάτι που έχεις χαρακτηρίσει ως αντιδημοκρατικό, δείχνει πως θέλεις να παίξεις ακόμη ένα χαρτί στο πλαίσιο της δημιουργίας εντυπώσεων.

Την Τρίτη 25 Απριλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος μίλησε στο ΜEGA για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και το debate των πολιτικών αρχηγών.

Σχετικά με το debate των πολιτικών αρχηγών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «έχουν γίνει άπειρες μάχες στη Βουλή, πάνω από 100 ώρες συζητήσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Το debate πρέπει να γίνει με βάση το εκλογικό σύστημα που έχουμε στην πρώτη κάλπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την απλή αναλογική και κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας να εμφανίζεται ως αρχηγός της αντιπολίτευσης συνολικά, είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η πρώτη κάλπη θα κρίνει εάν θα μπορέσουμε να έχουμε αυστηρό μήνυμα αυτοδυναμίας για να έχουμε πολιτική σταθερότητα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com