Εκλογές 2023: Σήμερα στη Βουλή η τροπολογία «μπλόκο» στο κόμμα του Κασιδιάρη

Σήμερα Παρασκευή (7/4) αναμένεται η κατάθεση της πρόσθετης νομοθετικής παρέμβασης της κυβέρνησης προκειμένου να μην κατέλθει στις εκλογές το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, την οποία προανήγγειλε, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

by Times Newsroom

Όπως αναφέρει δημοσίευμα η ιστοσελίδα ertnews.gr, η τροπολογία θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς η ουσία παραμένει ίδια και έχει αποτυπωθεί στην πρόσφατη ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση.

Εκλογές 2023-Βορίδης: Τη Δευτέρα στη Βουλή πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση

Πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση για να μπει μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Η παρέμβαση της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη θα εκδηλωθεί και θα την συζητηθεί στη Βουλή τη Δευτέρα (10/4), τόνισε ο κ. Βορίδης μιλώντας στην ΕΡΤ. Ωστόσο όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ΕΡΤ, η τροπολογία αναμένεται να έρθει σήμερα στη Βουλή.

Εκλογές 2023: «Μπλόκο πάση θυσία στο κόμμα Κασιδιάρη»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα παρέμβαση από την πολιτεία για να αποτραπεί η κάθοδος στις εκλογές του κόμματος – μορφώματος του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη με «μπροστάρη» τον επίτιμο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, άφησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ωστόσο ο Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εκτίμησε ότι είναι επαρκές το θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα και δίνει τη δυνατότητα, όπως είπε, στον Άρειο Πάγο, να απαγορεύσει σε εγκληματικές οργανώσεις, να μετάσχουν στις εκλογές, ακόμη κι αν αυτές χρησιμοποιήσουν τρικ και επιστράτευσαν ακόμη και πρώην δικαστικούς, «οι οποίοι αποφασίζουν να γίνουν επικεφαλής οργανώσεων με στελέχη – μαχαιροβγάλτες».

«Υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι σίγουρο ότι θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αν τεχνικά χρειάζεται να γίνουν οι οποιεσδήποτε προσθήκες, είμαστε εδώ να το δούμε» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου. «Κανείς δεν είναι αφελής και κανείς δεν θα ξεγελαστεί», τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com