Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες – Ψήφισαν πάνω από 140.000 – Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα

Έκλεισαν οι κάλπες της ψηφοφορίας ανάδειξης νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 9 το βράδυ, μετά από ολιγόωρη παράταση, με τη συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό που περίμενε αρχικά η Κουμουνδούρου.

by Times Newsroom

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και 143.800 προσήλθαν στη διαδικασία, με 39.800 να εγγράφονται σήμερα ως νέα μέλη για να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.

«Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αποτελεί ηχηρό μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και ότι από εμάς περιμένουν τις παρεμβάσεις για μια καλύτερη ζωή», είπε ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης. Ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε στην ΕΡΤ πως «δεν μας αρκεί να επιβιώνουμε όπως προσπαθεί να μας πείσει ο πρωθυπουργός, θέλουμε να ζήσουμε και ο κόσμος στέλνει το μήνυμα και από τη μαζικότατη συμμετοχή». Ανέφερε, ότι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των εσωκομματικών εκλογών είναι ότι για να ψηφίσεις πρέπει να είσαι μέλος, που σημαίνει δέσμευση κι αυτό είναι το σημαντικό.

Τα αποτελέσματα αναμένονται πλέον αργά το βράδυ. Με το δεδομένο ότι οι κάλπες θα έκλειναν στις 20:00 υπήρχε η εκτίμηση ότι ξεκάθαρη εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα θα υπήρχε στις 23:00. Τώρα με την παράταση το πιθανότερο είναι ότι θα πάρει παράταση και η ανακοίνωση του αποτελέσματος!

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα έφτασε στην Πλάκα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ώστε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη εμφάνιση εδώ και αρκετό καιρό (τελευταία ήταν στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης), έφτασε στο 1ο Πειραματικό στην οδό Ηπίτου 15, στην Πλάκα λίγο πριν τις πέντε, για να συμμετάσχει με την σειρά του στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου πρόεδρου στο κόμμα, έπειτα από 15 χρόνια. Έμφανώς ευδιάθετος, ο πρώην πρωθυπουργός χαιρέτισε τον κόσμο που βρισκόταν μαζεμένος έξω από το εκλογικό κέντρο. Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν συμμετείχε καθόλου στις εσωτερικές διαδικασίες για την διαδοχή του.

«Σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα χιλιάδες μέλη. Το δικούς τους παρών και το δικό μου, δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα», ανέφερε στους δημοσιογράφους.

Έφη Αχτσιόγλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει δυναμικά -Από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει»

Λίγο πριν από τις 10:30 η Έφη Αχτσιόγλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι.

Εξερχόμενη του εκλογικού κέντρου η Εφη Αχτσιόγλου δήλωσε «σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα, μία μέρα δημοκρατικής συμμετοχής, ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, ανανέωσης της σύγχρονης Αριστεράς. Σημαντική ημέρα για τους προοδευτικούς ανθρώπους αυτού του τόπου. Χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει δυναμικά. Θα ανταποκριθούμε στο αίτημά τους για μία καλύτερη ζωή, με ισότητα, ασφάλεια και δικαιοσύνη. Χθες ο κ.Μητσοτάκης μας είπε πως το σχέδιο του για τα επόμενα χρόνια είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε. Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει».

Ψήφισε ο Νίκος Παππάς: Σήμερα αλλάζουμε, χτίζουμε την παράταξη της νίκης

«Σήμερα ψηφίζουμε, σήμερα αλλάζουμε», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής.

«Συμμετέχουμε», τόνισε ο κ. Παππάς, «για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη, για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδια του. Για να υπερασπιστούμε τη χώρα από τη ΙΧ εξωτερική πολιτική του». «Για να ξεκινήσουμε», σημείωσε, «μια ενωτική πορεία προς τον μετασχηματισμό, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα “χυλό” χωρίς λογοδοσία, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα με κλειστές πόρτες».

Καταληκτικά ο κ. Παππάς ανέφερε: «Κάνουμε τα ανοίγματα μας, χτίζουμε την ανοικτή δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας, χτίζουμε την παράταξη της νίκης».

Φάμελλος: «Για το μέλλον μας ψηφίζουμε, όχι μόνο για τη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Σωκράτης Φάμελλος άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για το μέλλον μας ψηφίζουμε, όχι μόνο για τη θέση του Προέδρου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Κασσελάκης: Η χώρα δικαιούται να έχει σύντομα προοδευτική κυβέρνηση

«Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, που ψήφισε νωρίτερα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου, για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης νέας ηγεσίας.

Ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για συγκίνησή του «από την κοσμοσυρροή σήμερα, πάρα πολύς κόσμος», είπε και συνέστησε υπομονή σε όσους περιμένουν στις ουρές για να ψηφίσουν.

«Είναι απρόσμενη η προσέλευση αλλά αξίζει τον κόπο γιατί η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο, μια προοδευτική κυβέρνηση που βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο και ξέρει να διαχειρίζεται το μέλλον του τόπου, τους πόρους του τόπου και να λύνει τα προβλήματα του τόπου» σημείωσε.

«Μια σύγχρονη πατριωτική κυβερνώσα αριστερά», συνέχισε, «αυτό είναι το όραμά μου, αυτό φαίνεται να βλέπει ο κόσμος και να ανταποκρίνεται. Ψηφίστε σήμερα, για όποιον θέλετε, αλλά ψηφίστε. Και από αύριο ενωμένοι συνεχίζουμε μαζί. Και με τη νίκη» τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com