Έκθετοι ΣΥΡΙΖΑ και ΡΑΣ για την απόσπαση της Καραγιάννη – Κατήγγελλαν υποστελέχωση αλλά… βόλεψαν την κολλητή

Μείζον πολιτικό ζήτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση δημιουργεί το αποδοκιμαστέο από τη συντριπτική πλειονότητα της κοινής γνώμης πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που αναδεικνύει η υπόθεση της κ. Τάνιας Καραγιάννη.

by Times Newsroom

Οπως είχε αποκαλύψει ο «Ελεύθερος Τύπος», η κ. Καραγιάννη ήταν ένα από τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία, αν και μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, ήταν αποσπασμένα η μία στο γραφείο του Γιάννη Ραγκούση και η κ. Καραγιάννη στο κόμμα, αναλαμβάνοντας τη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου.

Αυτό έγινε το 2020, όταν η Κουμουνδούρου διαφήμιζε τότε την ανανέωση του τομέα επικοινωνίας με την έλευση του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας Νάσου Ηλιόπουλου και της πρώην δημοσιογράφου του οικονομικού ρεπορτάζ που είχε προσληφθεί στον ΕΦΚΑ και μετείχε ως μέλος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, Τάνιας Καραγιάννη.

Μετά το δυστύχημα των Τεμπών, ο «Ελεύθερος Τύπος» αποκάλυψε ότι την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την έλλειψη υπαλλήλων στην ήδη ολιγομελή ΡΑΣ, δύο υπάλληλοι είχαν αποσπαστεί στον ΣΥΡΙΖΑ!

Το φιάσκο προσπάθησε να υποβαθμίσει η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοινώσεις που πετούσαν την μπάλα στην… εξέδρα, αλλά την ίδια ώρα, αναγνωρίζοντας τη ζημιά που είχε υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ που εκσφενδόνιζε καταγγελίες προς όλες τις κατευθύνσεις αλλά είχε τη ρίζα του προβλήματος μέσα στο σπίτι του, οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα ετοίμαζαν τις διαδικασίες για την αναστολή της απόσπασης της κ. Καραγιάννη στο κόμμα και την επιστροφή της στη ΡΑΣ.

Οπως αποκαλύπτουν πηγές του κόμματος, με την κ. Τσαπανίδου στο τιμόνι, η κ. Καραγιάννη δεν θα μακροημέρευε στον τομέα επικοινωνίας ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου και ο Αλέξης Τσίπρας με την επιστροφή της στη ΡΑΣ, ακόμα και κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων, ξέφευγε από τη διαχείριση ενός εσωτερικού προβλήματος που αργά ή γρήγορα θα καλούνταν να λύσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αιτήθηκε τις προηγούμενες ημέρες την επιστροφή της κ. Καραγιάννη στη ΡΑΣ. Επισήμως για να ενισχύσει το έργο της στην αναζήτηση των αιτιών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η Τάνια Καραγιάννη όμως, με την επιστροφή της στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, έκανε την πρώτη της ανάρτηση στο Facebook, η οποία δεν αρμόζει σε μέλος Ανεξάρτητης Αρχής και προκαλεί τουλάχιστον αμφιβολίες για το αν η κρίση της θα είναι αντικειμενική και αμερόληπτη.

Στην ανάρτησή της, η κ. Καραγιάννη, προφανώς δυσαρεστημένη από την απόφαση Τσίπρα να γυρίσει στα καθήκοντά της στη ΡΑΣ και να αποχωρήσει από την Κουμουνδούρου και τη θέση της αναπληρώτριας Τύπου του κόμματος, μόνο αμεροληψία δεν έδειξε: «Πριν ακριβώς έξι μήνες έγραφα ότι: “Είναι μια κυβέρνηση αδίστακτων, ικανών για τα πάντα!”. Διαπλοκή, απευθείας αναθέσεις, σκάνδαλα, διαφθορά, ακρίβεια, αύξηση ανισοτήτων, υποβάθμιση κοινωνικού κράτους, απαξίωση δημόσιων υποδομών. Σήμερα θα πρόσθετα ότι είναι εξόφθαλμα επικίνδυνοι για την κοινωνία και τα παιδιά της. Γιατί τέτοιες είναι οι πολιτικές που ασκούν. Προσωπικά θα συνεχίσω, απ’ όπου κι αν βρίσκομαι, να λέω μόνο και πάντα αυτό που πιστεύω. Οπως έκανα και πριν. Και πιο πριν. Και πιο πριν. Τα τελευταία 20 χρόνια, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ασχολούμαι με τα κοινά. Σταθερά. Και με ειλικρίνεια».

Με την ανάρτησή της, η κ. Καραγιάννη προκάλεσε μείζονα ερωτηματικά για το αν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της ως μέλος της ΡΑΣ, και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, καθώς επίσης και την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επεσήμανε: «Η κ. Καραγιάννη ήταν αποσπασμένη από τη ΡΑΣ στον ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε το τραγικό δυστύχημα. Λίγες μέρες μετά τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, υπό το βάρος της κατακραυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να άρει την απόσπασή της. Η κ. Καραγιάννη, ως στέλεχος μιας Ανεξάρτητης Αρχής, κάνει μια ανάρτηση που ξεχειλίζει από φανατισμό και επιθετικότητα χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση “κυβέρνηση αδίστακτων” και προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να λέει ακριβώς τα ίδια. Ενα στέλεχος Ανεξάρτητης Αρχής που εκφράζεται δημόσια με τέτοιο φανατισμό δείχνει ότι κάθε άλλο παρά διακρίνεται για την ανεξαρτησία με την οποία μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Η ιστορία της κ. Καραγιάννη αποτελεί μια μικρογραφία των χρόνιων παθογενειών του Δημοσίου. Μέλος “υποστελεχωμένης”, κατά τα λεγόμενα της προέδρου της, Ανεξάρτητης Αρχής, αποσπασμένη σε κομματικά γραφεία, που επιστρέφει κατόπιν της τραγωδίας στην οργανική της θέση συνεχίζοντας να λειτουργεί σαν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζοντας κομματικό φανατισμό που δεν συνάδει με τα χαρακτηριστικά, την αντικειμενικότητα της κρίσης και την ανεξαρτησία του ρόλου που υπηρετεί».

ΗΤΑΝ Ή ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ;

Ερωτήματα για τη ΡΑΣ

Ερωτήματα προκύπτουν πάντως για τη ΡΑΣ καθώς:

  • Στις 18.1.2019, με την υπ’ αριθμ. 9480 Απόφαση της Ολομέλειας της ΡΑΣ, η Καραγιάννη τοποθετείται προϊσταμένη της Δ/νσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της ΡΑΣ.
  • Στις 28.9.2020 ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράφει αίτημα για απόσπαση της συγκεκριμένης υπαλλήλου στον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Την 1η.10.2020 η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΣ ρωτά τη ΡΑΣ εάν μπορεί να αποσπαστεί η εν λόγω υπάλληλος.
  • Ενα μήνα μετά, στις 4.11.2020, η ΡΑΣ απαντά θετικά στην απόσπαση, σημειώνοντας μάλιστα ότι η Καραγιάννη δεν είναι προϊσταμένη Διεύθυνσης ή Τμήματος και άρα δεν κωλύεται.
  • Ηταν ή δεν ήταν προϊσταμένη σε Διεύθυνση της ΡΑΣ όταν αποσπάστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ; Εάν ήταν, το έγγραφο της ΡΑΣ αποτελεί ψευδή βεβαίωση με δόλο (242 Π.Κ.).
  • Τελικά, πότε έλεγε ψέματα η εκλεκτή του κ. Σπίρτζη πρόεδρος; Οταν απαντούσε ότι έχει προσωπικό και μπορεί να αποσπαστεί και στον ΣΥΡΙΖΑ ή μετά το δυστύχημα, που είπε ότι έχει «4 άτομα» και δεν μπορεί να κάνει ελέγχους;

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com