Έκθετος o Κασσελάκης για τις μπίζνες με αστακούς

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και δεύτερη υπόθεση -μετά από αυτήν του δανείου προς το κόμμα κατά την οποία αποκαλύφθηκε η εταιρία του OSIOS LLC με έδρα το Ντέλαγουερ των ΗΠΑ- που αφορά στο λεγόμενο μαλακό υπογάστριο της πολιτικής, δηλαδή το ηθικό του προφίλ, αποκαλύφθηκε χθες.

by Times Newsroom

Δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» αναφέρει ότι ο κ. Κασσελάκης διαθέτει «αστακοκάραβα» με αγκυροβόλιο στο λιμάνι του Νιου Μπέντφορντ, με τη γνωστή (από την Osios LLC, μέσω της οποίας δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ) μέθοδο: LLC σημαίνει Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, δηλαδή ο ιδιοκτήτης δεν ευθύνεται προσωπικά για τις όποιες ζημίες της επιχείρησης. Και φυσικά η φορολογική έδρα της TM Lobstering είναι, όπως και της Osios LLC, το Ντέλαγουερ, o φορολογικός παράδεισος των ΗΠΑ, όπου οι εταιρίες LLC απολαμβάνουν τα φορολογικά προνόμια μιας offshore χωρίς να θεωρούνται εξωχώριες.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε, πέραν της έκδηλης αμηχανίας του ΣΥΡΙΖΑ, την αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία έκανε τρία ερωτήματα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

Πρώτον, πόσες εταιρίες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό;

Δεύτερον, ποιες ακριβώς είναι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη, ο οποίος συνεχώς μας διαβεβαιώνει αορίστως ότι ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτόν, όμως ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε;

Τρίτον, γνωρίζει, ως όφειλε, τι προβλέπει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση του κόμματος που τώρα είναι πρόεδρος;

«Καλό θα ήταν οι Ελληνες πολίτες να τα μάθουν “αδιαμεσολάβητα” και όχι από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αλλά όχι επισήμως, με.. διαρροές.

Πηγές του κόμματος επέλεξαν τη γνωστή οδό του πετάγματος της μπάλας στην… εξέδρα, αφήνοντας αναπάντητα τα ερωτήματα που αφορούν στον κ. Κασσελάκη.

«Μια… συγκλονιστική ανακάλυψη έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Παύλος Μαρινάκης: Εμαθε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι επιχειρηματίας! Είχε δραστηριοποιηθεί μάλιστα με αστακοκάραβα στις ΗΠΑ, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξή του!», ανέφεραν χαρακτηριστικά και συνέχισαν: «Δεν μας κάνει βέβαια εντύπωση η καθυστέρηση με την οποία αντιλαμβάνονται τα πράγματα στο Μαξίμου. Οπως φαίνεται, η ικανότητά τους περιορίζεται στο να “συγκαλύπτουν” το πώς απέκτησε offshore εταιρίες η οικογένεια Μητσοτάκη». Και κατέληξαν: «Αν χρειαστούν βοήθεια πάντως, στη διάθεσή τους. Ενδέχεται οι αστακοί του κυρίου Κασσελάκη σε κάποιο εξωχώριο ταξίδι τους, πριν τους ψαρέψουν, να είχαν “συναντήσει” κάποια από τις offshores της οικογένειας Μητσοτάκη…».

Οι αστεϊσμοί, οι ειρωνείες και το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα δεν αποτελούν απάντηση. Ο κ. Κασσελάκης εγκαλείται πλέον και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το θολό τοπίο που καλύπτει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Και, όπως ήταν εύλογο, ο Π. Μαρινάκης, επανήλθε:

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αρνούμενος να αποκαλύψει ποιες ακριβώς είναι. Πόσες και ποιες εταιρίες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό; Ποιες ακριβώς είναι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη; Γνωρίζει, ως όφειλε, τι προβλέπει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση του κόμματος που τώρα είναι πρόεδρος;

Θα περιμένουμε. Ας το κάνει ο ίδιος -έστω και μέσω TikTok-, αφού ούτε με τις άτυπες ενημερώσεις του ΣΥΡΙΖΑ απαντά, αλλά επιλέγει την υπεκφυγή».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com