Ένταση στην Εξεταστική για τα Τέμπη: Διαπληκτισμοί μεταξύ Μαρκόπουλου και Βρεττού

Νέα ένταση στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ήρθε σε ανοιχτή σύγκρουση με τον βουλευτή της Νίκης, Νίκο Βρεττό, με τον τελευταίο να επιμένει στις ερωτήσεις του, χωρίς να βοηθά να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία.

Η ένταση ξεκίνησε όταν πήρε τον λόγο ο βουλευτής της Νίκης ώστε να θέσει τα ερωτήματα του στον μάρτυρα, προκαλώντας όμως κύκλο αντιπαράθεσης με το Προεδρείο με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί ο λόγος.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που μιλούσε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στον Νίκο Βρεττό, ο δεύτερος σηκώθηκε για να κάνει κάποιες ασκήσεις γυμναστικής για να ξεπιαστεί, όπως εξήγησε. Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου της Επιτροπής ο οποίος έκανε λόγο για απρέπεια και χρειάστηκε να διακοπεί για λίγη ώρα η συνεδρίαση.

Έξω από την αίθουσα επικράτησε μεγάλη ένταση μεταξύ των βουλευτών. «Καταλαβαίνεις τι κάνουμε εδώ; Με τι σοβαρό ζήτημα ασχολούμαστε» είπε σε έντονο ύφος προς τον βουλευτή ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. Ο κ. Βρεττός προσπάθησε να δικαιολογηθεί επικαλούμενος ένα πρόβλημα στη μέση του. «Είσαι αδιανόητος» είπε ο κ. Μαρκόπουλος ενώ χρειάστηκε να επέμβουν κι άλλοι βουλευτές για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Λίγη ώρα αργότερα οι βουλευτές επέστρεψαν στην αίθουσα για να συνεχιστεί η διαδικασία και η κατάθεση του μάρτυρα. «Είναι η τελευταία φορά που δείξαμε ανοχή σε συμπεριφορές που παρεκκλίνουν των κοινοβουλευτικών αρχών» τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν εκπρόσωποι του κοινοβουλευτισμού να συμπεριφέρονται λες και είναι παιδική χαρά». Σημειώνεται ότι μετά το επεισόδιο, ο κ. Μαρκόπουλος απέβαλε από τη σημερινή συνεδρίαση τον Βρεττό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com