Επεισόδια στην “Νεκρή Ζώνη” : «Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα»

Θα πρέπει να απαντηθεί η ενέργεια της κατοχικής πλευράς από την Κυπριακή Δημοκρατία. Και το μήνυμα πρέπει να σταλεί και σε άλλους αποδέκτες.

by Times Newsroom

Απο τον Φιλελεύθερο

ΗΤΑΝ προδιαγεγραμμένη πορεία. Εδώ και καιρό υπήρχαν οι πληροφορίες ότι η κατοχική δύναμη θα προχωρούσε και θα καταλάμβανε τμήμα της νεκρής ζώνης, στην περιοχή Άρσους- Πύλας.

Οι πληροφορίες αυτές πύκνωναν την τελευταία περίοδο, όπως και οι διπλωματικές κινήσεις αποτροπής, που έγιναν σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο από την Κυπριακή Δημοκρατία. Υ και παρεμβάσεις από τρίτες χώρες και Οργανισμούς προς την κατεύθυνση της κατοχικής δύναμης. Την περασμένη Πέμπτη, η αποσχιστική οντότητα ανακοίνωσε την απόφαση της να κατασκευάσει δρόμο εντός της νεκρής ζώνης, ο οποίος θα ενώνει το κατεχόμενο χωριό Άρσος με προκεχωρημένο παράνομο στρατιωτικό φυλάκιο του κατοχικού καθεστώτος. Την ίδια ημέρα ξεκίνησαν και οι προκαταρκτικές εργασίες ενώ μεταφέρθηκαν και μηχανήματα, που προδικάζουν εν πολλοίς τι θα ακολουθήσει.

ΕΙΝΑΙ σαφές πως με την ενέργεια αυτή η τουρκική πλευρά επιδιώκει να καταλάβει έδαφος. Να επεκτείνει την κατεχόμενη περιοχή, εντάσσοντας σε αυτήν τμήμα της νεκρής ζώνης. Περαιτέρω, είναι σαφές πως αποκτά σημαντικό στρατιωτικό πλεονέκτημα. Ούτε το ένα στοιχείο μπορεί να υποβαθμιστεί ούτε και το δεύτερο. Πρόκειται για πολύ σοβαρά και σημαντικά και εντάσσονται στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας. Καμία υποτίμηση λοιπόν.

ΤΟ πόσο σημαντικό είναι το έργο αυτό για την τουρκική πλευρά φαίνεται και από το γεγονός ότι το κατοχικό καθεστώς, όπως και η Άγκυρα, έχουν παρακάμψει τις συστάσεις, τις παροτρύνσεις που έγιναν όλη αυτή την περίοδο από τρίτους. Έχουν κωφεύσει στις όποιες υποδείξεις τους έχουν γίνει και προχωρούν με την κατασκευή του δρόμου, τον οποίον χαρακτηρίζουν «ανθρωπιστικού» χαρακτήρα! To «υπουργείο εξωτερικών» του κατοχικού καθεστώτος ανέφερε ότι το «σχέδιο» του υπό αναφορά δρόμου έχει ετοιμαστεί εξ’ ολοκλήρου για ανθρωπιστικούς λόγους και προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση στα «εδάφη της τ.δ.β.κ.» των «πολιτών» τους που ζουν στην Πύλα.

ΟΛΑ αυτά γίνονται την ώρα κατά την οποία αναπτύσσονται διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες στα ευρωτουρκικά και τα ελληνοτουρκικά. Αναπτύσσονται πρωτοβουλίες και από αμερικανικής πλευράς για προσέγγιση με την κατοχική Τουρκία. Είναι προφανές από την τουρκική συμπεριφορά, ο Ερντογάν θέλει να συντηρεί ένα «θετικό» κλίμα στα ευρωτουρκικά και ελληνοτουρκικά, χωρίς βέβαια να διαφοροποιείται επί της ουσίας, αφήνοντας εκτός ατζέντας του «καλού κλίματος» την Κύπρο. Γι αυτό και θα πρέπει να απαντηθεί η ενέργεια της κατοχικής πλευράς από την Κυπριακή Δημοκρατία. Και το μήνυμα πρέπει να σταλεί και σε άλλους αποδέκτες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com