Επιμένει ο Τζόνσον ότι δεν είπε ψέματα για τα πάρτι…

..λέγοντας ότι κανείς δεν τον είχε προειδοποιήσει ότι η συγκέντρωση ήταν αντίθετοι στους κανόνες του COVID-19.

by Times Newsroom

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε την Τρίτη την κατηγορία του πρώην συμβούλου του ότι είχε πει ψέματα στο κοινοβούλιο για τα πάρτι εν μέσω καραντίνας, λέγοντας ότι κανείς δεν τον είχε προειδοποιήσει ότι η συγκέντρωση ήταν αντίθετοι στους κανόνες του COVID-19.

Ο Τζόνσον αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη κρίση της θητείας του μετά τις αποκαλύψεις για συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια των lockdown, μερικές όταν οι Βρετανοί δεν μπορούσαν καν να αποχαιρετήσουν προσωπικά τους ετοιμοθάνατους συγγενείς και η βασίλισσα θρηνούσε τον σύζυγό της.

Προωθούμενος στην κορυφαία θέση για να «ολοκληρώσει το Brexit», ο Τζόνσον κέρδισε τη μεγαλύτερη πλειοψηφία του κόμματός του εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, αλλά τώρα αντιμετωπίζει εκκλήσεις να παραιτηθεί από τους αντιπάλους και ακόμη και ορισμένους από τους νομοθέτες του.

Ερωτηθείς αν είχε πει ψέματα στο κοινό και στο κοινοβούλιο, ο Τζόνσον είπε στους δημοσιογράφους: «Όχι. Κανείς δεν μου είπε ότι αυτό που κάναμε ήταν, όπως λέτε, αντίθετο με τους κανόνες… Νόμιζα ότι παρακολουθούσα μια εκδήλωση εργασίας».

Ο Τζόνσον παρέκαμψε ερωτήσεις σχετικά με το αν θα παραιτηθεί εάν αποδειχτεί ότι παραπλάνησε το κοινοβούλιο, λέγοντας μόνο ότι ήθελε να περιμένει το αποτέλεσμα μιας εσωτερικής έρευνας.

«Είναι ο πρωθυπουργός, αυτός έθεσε τους κανόνες, δεν χρειαζόταν κανείς να του πει ότι το πάρτι στο οποίο συμμετείχε τους έσπασε», είπε η Άντζελα Ρέινερ, αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος.

«Αν είχε κάποιο σεβασμό για το βρετανικό κοινό, θα έκανε το αξιοπρεπές πράγμα και θα παραιτηθεί».

Ο Τζόνσον χρησιμοποίησε τη σύντομη συνέντευξη κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε νοσοκομείο για να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη που έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ, συμπεριλαμβανομένων των πάρτι που έκανε το προσωπικό την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Λυπάμαι βαθιά και πικρά που συνέβη και δεν μπορώ παρά να ανανεώσω τη συγγνώμη μου τόσο στην Αυτή Μεγαλειότητα όσο και στη χώρα», είπε.

Πηγή: Reuters

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com