Ερντογάν κατά Κιλιτσντάρογλου: Έκανε εταίρο τον πολιτικό βραχιόνα μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης»

«Το HDP είναι ο κοινοβουλευτικός βραχίονας μιας ''τρομοκρατικής οργάνωσης''» είπε ο Τούρκος πρόεδρος

by Times Newsroom

Κατά του κύριου πολιτικού αντιπάλου του στις επικείμενες εκλογές, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στρέφεται ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε επειδή συναντήθηκε με το φιλοκουρδικό αντιπολιτευόμενο Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια δηλώσεών του την Τετάρτη (22/3) χαρακτήρισε το HDP «κοινοβουλευτικό βραχίονα» μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης». «Ο προεδρικός υποψήφιος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έκανε το κόμμα αυτό εταίρο στην προεκλογική εκστρατεία του» επεσήμανε όπως μετέδωσε σήμερα, Πέμπτη (23/3) το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα ταυτίσει το αριστερό HDP με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), κάτι που το HDP απορρίπτει κατηγορηματικά.

Το HDP απειλήθηκε με απαγόρευση πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές εξαιτίας κατηγοριών ότι σχετίζεται με τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του PKK.

Ο Κιλιτσντάρογλου είναι ο κοινός υποψήφιος έξι αντιπολιτευόμενων κομμάτων.

Το HDP δεν περιλαμβάνεται στα κόμματα που υποστηρίζουν ρητά τον Κιλιτσντάρογλου, αν και έχει αρνηθεί να κατεβάσει δικό του υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

Παρατηρητές θεωρούν το γεγονός αυτό ένδειξη ότι το HDP υποστηρίζει σιωπηλά την υποψηφιότητα του Κιλιτσντάρογλου. Οι ψήφοι των υποστηρικτών του HDP μπορεί να έχουν αποφασιστική σημασία στην εκλογική αναμέτρηση.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το HDP «μυστικό εταίρο» της εξακομματικής συμμαχίας. Δημοσκοπήσεις έχουν δείξει πως η επανεκλογή του 69χρονου προέδρου θα είναι δύσκολη , ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και δύο δεκαετίες.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com