Eurobasket: Δύο στα δύο η εθνική – Νίκησε και την Ιταλία 85-81

Αφεντικό στον όμιλό της η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη

by Times Newsroom

Η Ελλάδα πήγε στο Eurobasket ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και το ξεκίνημά της είναι ιδανικό, αφού μετά τη νίκη επί της Κροατίας στην πρεμιέρα ήρθε και αυτή επί της -οικοδέσποινας του ομίλου- Ιταλίας στο Μιλάνο με 85-81, με του Γιάννη Αντετοκούνμπο και Τάιλερ Ντόρσεϊ να ξεχωρίζουν και πάλι για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Σε αντίθεση με τον αγώνα κόντρα στους Κροάτες, η Ελλάδα μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα αυτή τη φορά και προηγήθηκε με 9-5 και 12-7, παίζοντας εξαιρετική άμυνα στον Φοντέκιο. Και από τη στιγμή που είχε περιοριστεί αυτός, ο δρόμος ήταν ανοιχτός για την Εθνική ομάδα, για την οποία ο Ντόρσεϊ ήταν ασταμάτητος έχοντας 3/3 τρίποντα, με αποτέλεσμα να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +6 (23-17).

Στη δεύτερη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν στον πάγκο αρχικά για να ξεκουραστεί, αλλά όταν ξαναμπήκε στο ματς ήταν έτοιμος για όλα: 6 πόντοι και μία τάπα βοήθησαν, όπως και το τρίποντο του Αγραβάνη, ώστε η διαφορά να πάει και στο +10 (35-25), απέναντι σε μια Ιταλία που έψαχνε λύσεις. Κάποιες από αυτές τις βρήκε από τον Πολονάρα, όπως και από τον Μέλι, με συνέπεια η διαφορά να πέσει, αλλά τελικά το ημίχρονο βρήκε την Ελλάδα μπροστά με 47-40.

Τα πράγματα πήγαιναν καλά για την ομάδα του Ιτούδη και έγιναν ακόμη καλύτερα στο 3ο δεκάλεπτο, αφού ο Αντετοκούνμπο συνέχιζε το… πάρτι στην επίθεση, με αποτέλεσμα η διαφορά να μεγαλώνει συνεχώς. Η Εθνική ομάδα, για την οποία σκόραρε και ο Παπανικολάου με τρίποντο, προηγήθηκε με 59-45 και δεν πανικοβλήθηκε όταν η Ιταλία πλησίασε σε 59-54 χάρη στα τρίποντα των Φοντέκιο και Πολονάρα, δείχνοντας χαρακτήρα και στέλνοντας τη διαφορά ξανά στους 14 πόντους (71-57) με το τέλος της τρίτης περιόδου.

Αυτό που είχε να κάνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν να διατηρήσει την ψυχραιμία του, το καθαρό μυαλό και στο τελευταίο 10λεπτο, στο οποίο η Ιταλία, όπως ήταν λογικό, έκανε μια τελευταία προσπάθεια για να ανατρέψει την κατάσταση. Και η αλήθεια ότι μπήκε ξανά στο παιχνίδι, αφού πλησίασε μέχρι και στο -4 (81-77), αλλά ο Ντόρσεϊ ήταν εκεί όταν έπρεπε, δίνοντας τη λύση τόσο με σουτ τριών πόντων όσο και με τρεις εύστοχες βολές σε φάουλ για τρίποντο.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 47-40, 71-57, 85-81

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com