Φάμελλος: «Η κυβέρνηση ευθύνεται για την ακρίβεια»

Τι είπε στη Βουλή ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

by Times Newsroom

«Η ακατάσχετη θριαμβολογία, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι επικίνδυνη, γιατί κρύβετε κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης με κομματική υστεροβουλία, τόσο τα λάθη της χρεοκοπίας σας όσο και τον κόπο και το κόστος του ενάρετου κύκλου σωτηρίας που ανέλαβε και υλοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί η αλλαγή στο μακροοικονομικό επίπεδο, η αύξηση του ΑΕΠ και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, είναι αποτέλεσμα και της συμφωνίας που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε μετά το 2018 και την έξοδο από τα μνημόνια η Ελλάδα να έχει ρυθμισμένο το δημόσιο χρέος της, καθαρό διάδρομο δεκαπενταετίας και φθηνότερο από ποτέ κόστος δανεισμού στις αγορές. Κρύβετε το κοινωνικό και οικονομικό κόστος της χρεοκοπίας σας με κίνδυνο να μας πάτε στον ίδιο γκρεμό, για να αποπροσανατολίσετε τη δημόσια συζήτηση» τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού.

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης και στην τραγωδία των Τεμπών λέγοντας: « Όμως οφείλω να πω ότι αυτό που κατέρριψε κάθε έννοια αξιοπιστίας για την κυβέρνησή σας ήταν η  απόφαση σας να απορρίψετε την πρόταση για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη Βουλή, που στηριζόταν στην πρόταση  της ευρωπαϊκής εισαγγελικής αρχής για τη σύμβαση τηλεδιοίκησης των σιδηροδρόμων, που συνδέεται με το τραγικό δυστύχημα, το έγκλημα των Τεμπών! Πόσο μπορεί να εμπιστεύεσαι μία κυβέρνηση που από τη μία ομνύει στη δικαιοσύνη  και από την άλλη όχι απλά αγνοεί αλλά απορρίπτει την πρόταση διερεύνησης που η ευρωπαία εισαγγελέας έστειλε στη Βουλή για  ποινικές ευθύνες πρώην υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Στην περίπτωσή σας δεν ισχύει το «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Θα μου πείτε, μα τίποτα δεν πάει καλά σε αυτή τη χώρα;».

Και απάντησε ο ίδιος: «Πάνε καλά τα υπερκέρδη. Στο ρεύμα, τα καύσιμα, στις τράπεζες, στις αλυσίδες τροφίμων, σε κάποιες εισηγμένες μεγάλες επιχειρήσεις. Πάνε καλά και οι ιδιωτικοποιήσεις. Δεν έφτανε η ΔΕΠΑ Υποδομών, ο ΔΕΔΔΗΕ, η ΔΕΗ. Προχωρήσατε πρόσφατα στην παραχώρηση μετοχών του κράτους στα ΕΛΠΕ. Και έχετε το νέο σχέδιο του 2024 συγχώνευσης και ιδιωτικοποίησης για όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης – οφείλω να σημειώσω ότι με το νερό έχετε εμμονή. Πάνε καλά βέβαια και οι αμοιβές των εκλεκτών σας. Πρόσφατα είχαμε προκλητικές αυξήσεις  στις  απολαβές  των διοικητών των νοσοκομείων, έως και 45%, αφού με νόμο νομιμοποιήσατε το ρουσφέτι στο δημόσιο, με προσωπική συνέντευξη. Ενώ για τους γιατρούς των νοσοκομείων, η κυρία Κεραμέως, μας είπε ότι οι  χαμηλές αμοιβές αντισταθμίζονται από την εμπειρία της δουλειάς στο Δημόσιο. Πράγματι μοναδική εμπειρία, να μην μπορείς να ζήσεις ως νέος επιστήμονας στη χώρα σου και να αναγκάζεσαι να φεύγεις στο εξωτερικό για να επιβιώσεις, ενώ το ΕΣΥ και η πατρίδα σου έχουν ανάγκη από τις γνώσεις σου».

Και συνέχισε: «Κύριε Μητσοτάκη, το έχουμε πει και άλλες φορές από αυτό το βήμα. Αυτό που προχωράτε με μεγάλη συνέπεια είναι ένα εκτεταμένο σχέδιο αδικίας μία εκτεταμένη αναδιανομή περιουσιών και εισοδήματος, όπου λίγοι γίνονται πλουσιότεροι και όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μας θίγονται γιατί δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα εξουσίας. Με ένα παράλληλο σχέδιο προπαγάνδας, επηρεασμού των ΜΜΕ και χειραγώγησης της κοινής γνώμης αλλά και αδιαφάνειας και υποβάθμισης των θεσμών, υποβάθμισης της ίδιας της νομοθέτησης αλλά και των ανεξάρτητων αρχών , του κράτους δικαίου και τελικά της ίδιας της δημοκρατίας μας. Γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι για να περάσει ένα τέτοιο εκτεταμένο σχέδιο κλοπής περιουσιών, εισοδήματος και τους μέλλοντος των επόμενων γενιών πρέπει να μειώσετε κάθε αντίσταση, να αποδομήσετε τις αξίες της προόδου και της συλλογικότητας, να απαξιώσετε την πολιτική.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com