Φωτιά στη Βούλα: Μάχη των πυροσβεστών να περιορίσουν την πυρκαγιά με εναέρια και επίγεια μέσα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι τις 7 σήμερα το απόγευμα, εκδηλώθηκαν 45 δασικές πυρκαγιές.

by Times Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα και μαίνεται αυτή την στιγμή στην Βούλα με τις φλόγες να έχουν φθάσει ήδη στις αυλές των σπιτιών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά με εναέρια και επίγεια μέσα, ενώ πραγματοποιείται εκκένωση της περιοχής του Πανοράματος στην Άνω Βούλα.

Υυπάρχουν αναφορές ότι καίγονται σπίτια στην οδό Έκτορος στο Πανόραμα αλλά και στην οδό Άτλαντος. Ο άνεμος είναι ισχυρός και ήδη έχουν καεί άλση και παρκάκια μέσα στο Πανόραμα.

Το μεγάλο στοίχημα των πυροσβεστών είναι να ελεγχθεί όσο είναι δυνατό η φωτιά πριν να πέσει το σκοτάδι και τερματιστεί η δυνατότητα να πετούν τα εναέρια μέσα.

Άνεμοι οκτώ μποφόρ έπνεαν στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας, όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά, που επεκτάθηκε στη συνέχεια στην Άνω Βούλα, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός.

Δώσαμε εντολή εκκένωσης στις 16:20, ανέφερε ακόμη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι τις 7 σήμερα το απόγευμα, εκδηλώθηκαν 45 δασικές πυρκαγιές.

Σε γενική επιφυλακή έχει κηρυχθεί όλη η δύναμη της Αττικής, λόγω της πυρκαγιάς στο Πανόραμα Βούλας, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται από πυροσβέστες από την περιοχή της Πελοποννήσου, αλλά και από την Στερεά Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com