Η «Ελευθερία» του Delacroix…αλλάζει

Η ομάδα καλλιτεχνών Obvious Art προσπαθεί, με τη βοήθεια αλγορίθμων και χιλιάδων φωτογραφιών γυναικών που έλαβε, να δημιουργήσει μια νέα Μαριάννα, τη γυναίκα που ενσαρκώνει τις περίφημες αξίες της «Ελευθερίας, Ισότητας, Αδελφότητας» της Γαλλικής Επανάστασης.

by Times Newsroom

Η Marianne, η γυναίκα που συμβολίζει τη Γαλλική Δημοκρατία στον διάσημο πίνακα “Freedom Leading the People”(Η ελευθερία οδηγεί το λαό) που ζωγράφισε ο Eugene Delacroix, θα υποβληθεί σε διαδικασία “lifting“, σύμφωνα με μια ομάδα Παριζιάνων καλλιτεχνών, που πιστεύουν ότι η διάσημη καλλιτεχνική προσωποποίηση πρέπει να είναι περισσότερο αντιπροσωπευτική της Σύγχρονης Γαλλίας.

Η ομάδα καλλιτεχνών Obvious Art προσπαθεί, με τη βοήθεια αλγορίθμων και χιλιάδων φωτογραφιών γυναικών που έλαβε, να δημιουργήσει μια νέα Μαριάννα, τη γυναίκα που ενσαρκώνει τις περίφημες αξίες της «Ελευθερίας, Ισότητας, Αδελφότητας» της Γαλλικής Επανάστασης. αναφέρει την Τετάρτη το ισπανικό πρακτορείο EFE.

«Η σημερινή Marianne δεν μας ενοχλεί καθόλου, θέλουμε απλώς να έχουμε κάτι πιο αντιπροσωπευτικό και συμμετοχικό για τη χώρα», είπε ο Pierre Fautnel, ένας από τους καλλιτέχνες που προωθούν αυτήν την πρωτοβουλία ως «Nous sommes Marianne» («Είμαστε η Marianne») .

Η ιδέα είναι να παρουσιαστεί έως τα τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου μια ανανεωμένη εικόνα της γυναίκας που συμβολίζει τη Γαλλία και της οποίας η αναπαράσταση, με το γυμνό μπούστο και το φρυγικό καπέλο στο κεφάλι της (στη μόδα κατά τη Γαλλική Επανάσταση), θα είναι παντού στα επίσημα γαλλικά κτίρια.

Ο διάσημος πίνακας του Delacroix, δείχνει τη Μαριάννα δυναμικά στην πρώτη γραμμή τω εργαζομένων, παρά τα πτώματα στοιβαγμένα στα πόδια της, έτοιμη να συνεχίσει τον αγώνα.

Πηγή: Ισπανικό Πρακτορείο EFE

Μετάφραση-Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com