Η κακοκαιρία «Daniel» επιμένει – Έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά – Ειρωνική απάντηση Ράμα στο ΕΛΚ για τον Μπελέρη

Κακοκαιρία Daniel: «Η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε, ξεπέρασε και τον Ιανό» – Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

by Times Newsroom

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (Η Καθημερινή, 05/09/2023)

Η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη 07-09-2023, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Ελληνική πολιτική

  • Φρέντι Μπελέρης: Έκτακτο Ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Αλβανία, με αφορμή την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στην Πολιτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συνεδριάζει αυτές τις ημέρες στις Βρυξέλλες.
  • KKE για συνάντηση Γεραπετρίτη–Φιντάν: «Οι αναφορές στη “θετική ατζέντα” και το “κλίμα συνεργασίας”, που περίσσεψαν στις δηλώσεις των δύο υπουργών Eξωτερικών, δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι στο “τραπέζι” του παζαριού έχει προ πολλού τεθεί μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που υπερβαίνουν την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας και ακουμπούν ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας της χώρας μας»
  • Βουλή: Στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη απάντησε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας με παρέμβασή του στην Ολομέλεια. Ο κ. Κατρίνης νωρίτερα ζήτησε στην ομιλία του «να εφαρμοστεί επιτέλους από την Κυβέρνηση ο νόμος απέναντι στο κόμμα Κασιδιάρη».
  • Βουλή: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Επιτάχυνση διαδικασιών στελέχωσης και λειτουργίας Δικαστικής Αστυνομίας – Τροποποιήσεις ν.4963/2022 και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».
  • ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Γεραπετρίτη–Φιντάν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει σταθερά τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων και το διάλογο με την Τουρκία. Έχουμε επανειλημμένως υπογραμμίσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε ο διάλογος αυτός να κινηθεί προς όφελος των εθνικών συμφερόντων και της ειρήνης και να μην αποτελέσει άλλη μια ευκαιρία για να παίξει η Τουρκία ευκαιριακά το χαρτί της μετριοπάθειας μέχρι να αποκομίσει τα οφέλη που αποζητά από τη διεθνή κοινότητα».
  • Αχτσιόγλου: Δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι οι διαπιστώσεις, αλλά η πρόληψη και η ετοιμότητα
  • Βαρβιτσιώτης για το περιστατικό στον Πειραιά: Γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών – «Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος»
  • Opinion Poll: «Επικοινωνιακό προϊόν κενό πολιτικού περιεχομένου» η υποψηφιότητα Κασσελάκη – «Αν κάτι έχει προσφέρει στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι προσέδωσε ένα ενδιαφέρον στη διαδικασία εκλογής προέδρου» δήλωσε ο διευθυντής ερευνών της Opinion Poll Ζαχαρίας Ζούπης
  • Ο Χρυσοχοΐδης καρατόμησε τον διοικητή του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά»

Τεράστια προβλήματα από τη κακοκαιρία Daniel

  • Η βροχή: Tην εκτίμηση ότι η κακοκαιρία Daniel έφερε τη μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα έκαναν οι μετεωρολόγοι στη διάρκεια σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στην Πολιτική Προστασία. Την ίδια ώρα καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερησίου ύψους βροχής, στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 754 mm. Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέβριο 2020.
  • Η πρόβλεψη: Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει και μετά από μικρή ύφεση θα έχει και πάλι έξαρση τις πρωινές ώρες σήμερα ενώ σταδιακή αποκλιμάκωση των φαινομένων θα υπάρξει από το μεσημέρι και έπειτα.
  • Οι εκκενώσεις: Λόγω της κακοκαιρίες εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής στο Πήλιο αλλά και το γηροκομείο του Βόλου καθώς  κατέρρευσε ο τοίχος της παλιάς πτέρυγας δίπλα από την οποία περνάει το ρέμα του Κρυσπίδωνα.

Έσπρωξαν τον 36χρονο από τον καταπέλτη του Blue Horizon και σκοτώθηκε

  • Τέσσερις συλλήψεις: Εντολή να συλληφθούν δύο άτομα του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος, έδωσε η εισαγγελία Πειραιά με αφορμή το θάνατο ενός 36χρονου ο οποίος στην προσπάθειά του να προλάβει το πλοίο βρέθηκε στη θάλασσα.
  • Σοκαριστικά βίντεο: Βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα social media δείχνουν τον 36χρονο να προσπαθεί να ανέβει στο πλοίο και να διαπληκτίζεται με άτομα από το πλήρωμα.
  • Δέσμευση για απόδοση των ευθυνών: «Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών». Αυτό τονίζει με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τα κλειστά σπίτια που εκτοξεύουν τα ενοίκια

  • Ο αριθμός: Πληροφορίες από τις φορολογικές αρχές αναφέρουν πως τα κλειστά και χωρίς ηλεκτροδότηση ακίνητα μπορεί να φτάνουν και στις 900.000 (15% επί του συνόλου).
  • Το απόθεμα: Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας το συνολικό απόθεμα παλαιωμένων και χαμηλής ενεργειακής κλάσης κτιρίων έχει φτάσει τα 5,5 εκατομμύρια, ενώ ταυτόχρονα το ποσοστό των σπιτιών που βρίσκονται σε σχετικά καλή κατάσταση συνεχώς μειώνεται.
  • Το κόστος στέγασης: Το κόστος στέγασης στην Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία από το 2019, με την τάση αυτή να μην έχει διαφοροποιηθεί μέχρι σήμερα, ακολουθώντας αντίθετη πορεία συγκριτικά με την παγκόσμια αγορά, όπου όλα δείχνουν ότι η πτώση της αγοράς στέγης συνεχίζεται, και μάλιστα επιδεινώνεται.

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Αυστρία: Ο ηθοποιός που υποδυόταν τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ σε μια βιογραφική ταινία της πριγκίπισσας Σίσι καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή για κατοχή και παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, σε μια υπόθεση που σόκαρε την Αυστρία.
  • Γερμανία: Πυροβολισμοί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βούπερταλ, συνελήφθη οπλοφόρος – Αναζητούνται άλλα δυο άτομα
  • HΠΑ: 22 χρόνια κάθειρξη σε ηγέτη της ακροδεξιάς οργάνωσης Proud Boys για την επίθεση στο Καπιτώλιο
  • Σουηδία: Σουηδικές συμμορίες, οι οποίες επιδίδονται με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Spotify για να ξεπλένουν βρόμικο χρήμα, γράφει σήμερα σουηδική εφημερίδα.
  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο-66.000 ουκρανοί στρατιωτικοί νεκροί κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης
  • Κομισιόν: Νέες αρμοδιότητες στον Μ. Σχοινά, αλλά και σε Γιούροβα και Ρέιντερς μετά την προσωρινή απομάκρυνση της Βεστάγκερ, η οποία ενημέρωσε την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την υποψηφιότητά της ως επίσημη υποψήφια από την κυβέρνηση της Δανίας για τη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ζήτησε άδεια άνευ αποδοχών για τη διάρκεια της εκστρατείας.
  • Ισραήλ: Στρατιώτες νάγκασαν πέντε Παλαιστίνιες να γδυθούν μπροστά στα παιδιά τους υπό την απειλή πως θα αμολούσαν σκυλιά να τις κατασπαράξουν – Σύμφωνα με τη «Haaretz» φέρεται να έκλεψαν κοσμήματα και χρήματα σε επιδρομή σε σπίτι στη Χεβρώνα
  • Η Βρετανία βάζει τη Βάγκνερ στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων – Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου θα εντάξουν τη ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Βάγκνερ στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων που καταρτίζουν, ανέφερε χθες Τρίτη (5/9) το BBC, επικαλούμενη την υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν.

Η ειρωνική απάντηση Ράμα στο ΕΛΚ για τον Φρέντι Μπελέρη

  • Το ψήφισμα: Έκτακτο ψήφισμα για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία και υιοθέτησαν ομόφωνα όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Με το ψήφισμα αυτό το ΕΛΚ καλεί την Αλβανία να σεβαστεί τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών του Μαΐου καθώς επίσης και το τεκμήριο αθωότητας οποιουδήποτε κατηγορουμένου.
  • Η απάντηση: «Το ΕΛΚ δεν είναι ενημερωμένο. Το θέμα δεν αποτελεί εκλογική υπόθεση αλλά δικαστική και τα δικαστήρια έχουν απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισης Μπελέρη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλαβανός πρωθυπουργός.
  • Η παράταση: Υπενθυμίζεται ότι η προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη παρατάθηκε πέραν του τριμήνου γεγονός που του στερεί τη δυνατότητα να εκλεγεί δήμαρχος Χειμάρρας παρά τη νίκη του στις τοπικές εκλογές.

Ξεκίνησε το 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

  • Η τελετή έναρξης: Η τελετή έναρξης της 46ης έκδοσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας έλαβε χώρα στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Αντώνης Παπαδόπουλος» του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, παρουσία του υφυπουργού του ΥΠΠΟ Xρίστου Δήμα.
  • Η ποιότητα των ταινιών: Παρά τη μικρή χρηματοδότηση που έχουν ως επί το πλείστον οι ταινίες που παρουσιάζονται στο Φεστιβάλ το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα δείχνει μέχρι στιγμής να ξεπερνάει τις προσδοκίες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com