Η Ουκρανία βύθισε άλλο ένα ρωσικό πλοίο – Βομβαρδισμοί σε Χάρκοβο και Ντονέτσκ

Πλήγματα στην Οδησσό και Σούμι

by Times Newsroom

Συνεχίζονται οι μάχες στην Ουκρανία κατά την 73η ημέρα της εισβολής, την ώρα που  η Ρωσία πραγματοποιεί τις τελευταίες πρόβες πριν από την στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου στη Μόσχα.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία στο Βερολίνο απαγόρευσε την επίδειξη όχι μόνο ρωσικών αλλά και ουκρανικών σημαιών σε μνημεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου για το τέλος του πολέμου στη γερμανική πρωτεύουσα, με την Ουκρανική πλευρά να αντιδρά.

Ρωσικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από αεροσκάφος έπληξαν δύο περιοχές κοντά στα ρωσικά σύνορα, στην περιοχή Σούμι, στη βόρεια Ουκρανία, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Ντμίτρο Ζιβίτσκιι. Ένα συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από τα πλήγματα στις κοινότητες Μιροπίλσκε και Χότιν, έγραψε ο Ζιβίτσκιι σε μια ανάρτησή του στο Telegram. Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αμέσως τις πληροφορίες.

Ταυτόχρονα,  η Ουκρανία υποστήριξε σήμερα ότι κατέστρεψε ένα ρωσικό αποβατικό πλοίο, κοντά στο Φιδονήσι, στη Μαύρη Θάλασσα, που έγινε σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης έναντι της ρωσικής εισβολής. Ένα μαχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 «έπληξε ένα αποβατικό πλοίο κλάσης 11770 Serna, όπως και δύο πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος τύπου Tor», ανέφερε στο Facebook το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία.

«Η παραδοσιακή παρέλαση του ρωσικού στόλου της 9ης Μαΐου φέτος θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Φιδονήσι, στον βυθό της θάλασσας», ανέφερε σε ειρωνικό τόνο το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, σε μήνυμά του στο Twitter. Η Μόσχα δεν έχει, από πλευρά της, επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ουκρανικός στρατός, διακρίνεται ένα πολεμικό πλοίο κοντά σε μια αποβάθρα να έχει πληγεί από μια έκρηξη, κατόπιν να τυλίγεται στις φλόγες και ένα πυκνό σύννεφο καπνού να υψώνεται.

Ακόμη, συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην περιοχή του Χαρκόβου. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, ένας πύραυλος έπεσε στην οροφή του Εθνικού Μουσείου Hryhoriy Skovoroda, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί 35χρονος φροντιστής.

Βομβαρδισμοί και εκρήξεις σε Ντονέτσκ και Οδησσό 

Επίσης, σφοδρός βομβαρδισμός σημειώθηκε  στην περιοχή του Ντονέτσκ με απολογισμό έναν νεκρό και 3 τραυματίες, ενώ αναφορές κάνουν λόγο και για εκρήξεις και πυραυλικά πλήγματα στην Οδησσό.

Πύραυλοι έπληξαν την πόλη- λιμάνι της Οδησσού όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου της περιφερειακής διοίκησης Σέρχιι Μπράτσουκ, σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικά δίκτυα. Ο Μπράτσουκ είπε, επίσης, ότι οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στην πόλη, αφότου στόχοι στην περιοχή περιμετρικά της Οδησσού επλήγησαν από τέσσερις πυραύλους νωρίτερα σήμερα. Δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα πλήγματα. Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αμέσως τις αναφορές αυτές.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε μεγάλο απόθεμα στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Bohodukhiv στην περιοχή του Χαρκόβου.

«Εντυπωσιακή» την έκταση και τη σοβαρότητα των «παραβιάσεων των δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, χαρακτήρισε ο επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Welt ότι οι πυρηνικές απειλές της Ρωσίας ήταν «ανεύθυνες».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com