Ιδιοκτήτης ακινήτου αφαίρεσε τοίχο με έργο του Banksy που θα μπορούσε να πουληθεί έως και 2,4 εκατ. ευρώ

Καλά νέα για τους ιδιοκτήτες του κτηρίου, κακά για την κοινότητα

by Times Newsroom

Τα γκράφιτι σαν μορφή τέχνης είναι αρκετά παρεξηγημένα. Πολλοί πιστεύουν ότι τα γκραφίτι απλά βρομίζουν τοίχους. Στην πραγματικότητα δίνουν ζωή στη γκρίζα καθημερινότητά μας. Στην περίπτωση του πασίγνωστου street artist Banksy δεν ομορφαίνουν απλά ένα κτήριο αλλά του ανεβάζουν την χρηματιστηριακή του αξία στα ουράνια.

Κάτι που μάλλον κατάλαβε ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου που είχε ζωγραφισμένο ένα αυθεντικό Banksy στο πλάι του και το οποίο αποφάσισε να αφαιρέσει μαζί με όλο τον τοίχο. Μία κίνηση που έκανε έξαλλη τους συντοπίτες του αλλά και τα social media

Καλά νέα για τους ιδιοκτήτες κακά για την κοινότητα

Αν και αυτά είναι αναμφίβολα καλά νέα για τους τυχερούς ιδιοκτήτες του κτιρίου, οι υπόλοιποι κάτοικοι της παραθαλάσσιας πόλης Lowestoft – όπου εμφανίστηκαν τα γκράφιτι – δεν είναι τόσο εντυπωσιασμένοι με το αποτέλεσμα.

Ο πίνακας έδειχνε ένα παιδί γονατισμένο δίπλα σε ένα κάστρο από άμμο με έναν λοστό στα χέρια του και επιβεβαιώθηκε ότι ήταν ένα πρωτότυπο κομμάτι από τον μυστικοπαθή καλλιτέχνη.

Εμφανίστηκε στον πλαϊνό τοίχο ενός καταστήματος ηλεκτρικών τον περασμένο Αύγουστο, αλλά αργότερα αφαιρέθηκε από τον Gary και τη Nadine Schwartz, που είναι ιδιοκτήτες του κτιρίου στο London Road North. Τώρα φέρεται να πούλησαν το κομμάτι ιδιωτικά.

Η Nasima Begum, η αντιδήμαρχος της πόλης, είναι ένας από αυτούς που απογοητεύτηκαν βλέποντας αυτό που θα μπορούσε να ήταν τουριστικό αξιοθέατο προς όφελος της πόλης που αφαιρέθηκε και πουλήθηκε για προσωπικό κέρδος.

Και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρη ότι ο Banksy δεν το έβαλε εκεί με την ελπίδα ότι κάποιος θα επωφεληθεί από αυτό. «Είναι πραγματική ντροπή. Η τέχνη του Banksy δημιούργησε τέτοιο θόρυβο και προσέλκυσε τόσους πολλούς επισκέπτες στην περιοχή».

Οι φήμες για υπερατλαντικό ταξίδι

Πριν αφαιρεθεί το έργο στο κομμάτι του τοίχου στο οποίο ήταν ζωγραφισμένο, οι επισκέπτες της πόλης είχαν όντως καταβάλει κάθε προσπάθεια για να επισκεφθούν το έργο τέχνης. Αφαιρέθηκε τον Νοέμβριο και φημολογήθηκε ότι είχε μεταφερθεί στις ΗΠΑ για πώληση στους Julien’s Auctions στην Καλιφόρνια.

Το «Crowbar Girl» – όπως ονομάστηκε – ήταν ένα από τα 10 κομμάτια που δημιουργήθηκαν στο Norfolk και το Suffolk. Παρά τις φήμες για ένα υπερατλαντικό ταξίδι, φαίνεται τώρα σαν να μην έφυγε ποτέ από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο John Brandler, ιδιοκτήτης ορισμένων κομματιών Banksy, εκτιμά ότι η χαμηλή ζητούμενη τιμή στην Καλιφόρνια μπορεί να αποθάρρυνε τους πωλητές και ισχυρίζεται ότι το κομμάτι θα μπορούσε να είχε πουληθεί έως και 2.000.000 λίρες (2,4 εκατ. ευρώ) σε δημοπρασία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή