Ινδία: Δεκάδες νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ

Τουλάχιστον 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αφού κατανάλωσαν νοθευμένο αλκοόλ που πωλούνταν στη μαύρη αγορά σε μια μικρή κοινότητα στο νότιο άκρο της Ινδίας, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

by Times Newsroom

Ο προηγούμενος απολογισμός που δόθηκε την Δευτέρα ήταν 56 θάνατοι.

Το περιστατικό δηλητηρίασης συνέβη στην περιοχή Καλακουρίτσι στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού. Κάποιοι έχασαν την όρασή τους, άλλοι κατέρρευσαν στον δρόμο και κατέληξαν πριν μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Φτωχοί εργάτες, κυρίως άνδρες που κάνουν αγροτικές εργασίες για ένα μεροκάματο, αγοράζουν συχνά ‘αράκ’, ένα συνηθισμένο ποτό στη νότια και τη νοτιοανατολική Ασία, σε πλαστικούς ασκούς για 60 ρουπίες (0,70 ευρώ), και το καταναλώνουν πριν πάνε για δουλειά για να πάρουν δύναμη. Αγοράζουν το ποτό αυτό στον δρόμο, διότι είναι φθηνότερο από αυτό που πωλείται σε καταστήματα.

Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στην Ινδία αφού έχουν καταναλώσει παρτίδες τοξικού αλκοόλ που παρασκευάζεται σε παράνομα αποστακτήρια. Σε αυτά τα ποτά συχνά προστίθεται μεθανόλη, που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση, ηπατικές βλάβες ακόμα και τον θάνατο.

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή