Ιταλία: Πακέτο νέων μέτρων για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το υπέρογκο ενεργειακό κόστος

Μεταξύ άλλων, στα νέα μέτρα ο περιορισμός των ειδικών τελών των λογαριασμών που αφορά στην χρηματοδότηση νέων ΑΠΕ

by Times Newsroom

Νέα δέσμη μέτρων για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το υπέρογκο βάρος των υψηλών λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος επεξεργάζεται η ιταλική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που πήρε στα χέρια του το προσχέδιο του κειμένου, το πακέτο θα συζητηθεί και θα επικυρωθεί από το κυβερνητικό συμβούλιο που θα λάβει χώρα σήμερα το απόγευμα. Θα έρθει δε, να προστεθεί στα 10 δισ. ευρώ που έχουν ήδη εκταμιευτεί από τον προϋπολογισμό, από πέρυσι τον Ιούλιο, προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

Μόνο για τη βιομηχανία, o σύνδεσμος εργοδοτών της Confindustria έχει υποστηρίξει πως το κόστος των λογαριασμών ρεύματος θα αυξηθεί περίπου στα 37 δισ. ευρώ φέτος από περίπου 20 δισ. ευρώ πέρυσι.

Οι νέες προτάσεις προνοούν, μεταξύ άλλων, για τη δρομολόγηση περίπου 3 δισ. ευρώ για τον περιορισμό των ειδικών τελών που επιβαρύνουν αυτή τη στιγμή τους λογαριασμούς ρεύματος με στόχο την χρηματοδότηση projects που έχουν να κάνουν με την αποδόμηση των πυρηνικών εργοστασίων και την ενίσχυση των ΑΠΕ. Υπολογίζεται πως τα ειδικά αυτά τέλη αναλογούν περίπου στο 20% των λογαριασμών των ιδιωτών, οπότε η μείωση τους θα φέρει μεγάλη ανακούφιση στα νοικοκυριά.

Στα ίδια σχέδια εντάσσεται και η απλοποίηση μέτρων και κανονισμών που έχουν να κάνουν με την κατασκευή νεών μονάδων ΑΠΕ, προκειμένου να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η κατασκευή τους.

Πέρα από τη μείωση του ενεργειακού κόστους, το πακέτο θα περιλαμβάνει επίσης νέες επενδύσεις αλλά και φοροαπαλλαγές ύψους περίπου 8 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, έχει γίνει γνωστό πως ο υπουργός Βιομηχανίας, Τζιανκάρλο Τζιορτζέτι έχει ζητήσει τη δρομολόγηση δημοσίων κονδυλίων ύψους 1 δισ. ευρώ για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com