Κ. Σκανδαλίδης: «Απαιτείται σοβαρή συζήτηση σε σχέση με την εθνική στρατηγική»

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η αναθεωρητική στρατηγική της Άγκυρας δεν είναι μια πρόσκαιρη και μεταβατική φάση, αλλά συγκροτημένη και μακροπρόθεσμη γραμμή και στρατηγική»

by Times Newsroom

«Για άλλη μια φορά σας καλούμε να κάνουμε μια πολύ πιο σοβαρή συζήτηση που έχει σχέση με την ευρύτερη εθνική στρατηγική, να διαμορφωθεί ένα εθνικό μέτωπο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στα δεδομένα που δημιουργεί η κλιμακούμενη ένταση και αναθεωρητική στρατηγική εκ μέρος της Τουρκίας.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η αναθεωρητική στρατηγική της Άγκυρας δεν είναι μια πρόσκαιρη και μεταβατική φάση, αλλά συγκροτημένη και μακροπρόθεσμη γραμμή και στρατηγική», είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης που επισήμανε ότι πλέον «η Τουρκία έχει απόλυτη συναίσθηση ότι δεν πρόκειται να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα πολλά επόμενα χρόνια».

«Ο Ερντογάν ασκεί πολιτική μεγάλης δύναμης, εκμεταλλευόμενος τις σύγχρονες γεωπολιτικές συγκρούσεις της εποχής και μας χρησιμοποίησε και σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποίησε την ελληνική κυβέρνηση. Βέβαια, πρέπει να πω ότι η κυβέρνηση σκλήρυνε τη στάση της -και σωστά έκανε- και βγήκε πολύ επιθετικά -και σωστά έκανε- και αξιοποίησε και το ταξίδι τού πρωθυπουργού στις ΗΠΑ -και σωστά έκανε. Απέκτησε, δηλαδή, ξαφνικά η ελληνική κυβέρνηση ένα χαρακτήρα διεκδικητικό, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι μια πολιτική περιορισμένης χρονικής περιόδου», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και προσέθεσε:

«Ακόμα και τα τελευταία εγχειρίδια διδάσκουν ότι η πολιτική κατευνασμού είναι στρατηγική ήττας. Δεν μπορεί να υπάρχει συνεπώς η αίσθηση ότι εμείς πάμε και αυτοί τα κάνουν για λόγους προεκλογικούς, τα κάνουν για λόγους που έχουν σχέση με την οικονομική τους κρίση, και εντωμεταξύ η Τουρκία κάνει μια συγκεκριμένη πολιτική, απομονωμένη σε έναν μεγάλο βαθμό ήδη σε ό,τι αφορά ορισμένες περιοχές, αλλά παράλληλα με μια δυνατότητα να ασκεί αυτήν την πολιτική. Και έχουμε απέναντι και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μεν φραστικά στηρίζει κάποιες από τις ελληνικές θέσεις γιατί ο πρωθυπουργός έβαλε προχθές το θέμα, αλλά επί της ουσίας, στην πράξη, τα γεγονότα έρχονται να διαψεύσουν κάθε πολιτική κατευνασμού που επιχειρείται».

«Για άλλη μια φορά σας καλούμε να κάνουμε μια πολύ πιο σοβαρή συζήτηση που έχει σχέση με την ευρύτερη εθνική στρατηγική, να διαμορφωθεί ένα εθνικό μέτωπο. Έχουμε μια πολιτική στρατηγική. Δεν αμφισβητούμε τις βασικές κατευθύνσεις. Αλλάζουν όμως, τα δεδομένα και πρέπει να βρούμε τους καινούργιους στόχους στις συγκεκριμένες συνθήκες», είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com