Κάηκαν 470.000 στρέμματα – Το «Κίνημα της Πετσέτας» – Τι συνέβη στη Νέα Αγχίαλο – Πρώτο δείγμα για την Εθνική μπάσκετ

Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς κατηγορείται για συνωμοσία και εξαπάτηση των ΗΠΑ αναφορικά με τις εκλογές του 2020. Στην εσωτερική επικαιρότητα με ενδιαφέρον αναμένεται το πόρισμα για την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στη Μαγνησία.

by Times Newsroom

Μέσα σε 15 μέρες κάηκαν 470.000 στρέμματα

    • Επτά πυρκαγιές έκαψαν 470.000 στρέμματα: Οι επτά μεγάλες δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα από 15 έως και 31 Ιουλίου (Κέρκυρα, Αίγιο, Δερβενοχώρια, Αττική/Κουβαράς, Κάρυστος, Νέα Αγχίαλος, Ρόδος) κατέκαψαν συνολική έκταση που προσεγγίζει τα 470.000 στρέμματα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της ΕΕ και οι περισσότερες καμένες εκτάσεις βρίσκονται στη Ρόδο (176.500 στρέμματα). Παράλληλα, καταγράφηκαν σε βασική φάση οι ζημιές στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές σε Αττική και Κορινθία.
    • Βαρύς ο πέλεκυς για τους εμπρηστές: O υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας ερωτηθείς αν τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς από αμέλεια θα προσεγγίζουν τα 30.000 ευρώ όπως για την κακοποίηση ζώων, απάντησε ότι τα πρόστιμα θα πολλαπλασιαστούν, και θα φτάσουν στα ίδια επίπεδα. «Μιλάμε δεκαπλασιασμό, εικοσαπλασιασμό, εκατονταπλασιασμό αν χρειαστεί», είπε. Ακόμη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ ανέλυσε το προφίλ των εμπρηστών λέγοντας ότι ορισμένοι βάζουν φωτιές «για να σπάσουν πλάκα».
    • Επιβράβευση για τους πιλότους: Ο Νίκος Δένδιας από την 112 ΠΜ επισήμανε ότι θα υπογραφεί άμεσα ΚΥΑ για την αύξηση του πτητικού επιδόματος χειριστών εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Αποκαλυπτικό το πόρισμα για τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο

    • Παραδόθηκε το πόρισμα: Η επίδοση του πορίσματος στο ΓΕΕΘΑ και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, θα αποτελέσει την έναρξη της διαδικασίας για την απόδοση ευθυνών σε όσους δεν μερίμνησαν έτσι ώστε να αποφευχθεί η μετατροπή της ευρύτερης περιοχής των στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε πολεμικό σκηνικό.
    • Οι παράγοντες που οδήγησαν στην έκρηξη: Σύμφωνα με το πόρισμα που προέκυψε από την ΕΔΕ, τρεις ήταν οι παράγοντες που ευνόησαν την πρόκληση εκρήξεων. Οι πρόχειρα αποθηκευμένες βόμβες γενικής χρήσης που ήταν εκτεθειμένες στο θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς, η μη έγκαιρη και δυναμική παρέμβαση της Πυροσβεστικής, καθώς η καταλυτική επίδραση των αναχωμάτων.
    • Τι ακολουθεί: Το γεγονός πως οι υπόγειες αποθήκες έμειναν άθικτες δεν μετριάζει τις συνέπειες. Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κινείται προς την κατεύθυνση των διευρυμένων επιθεωρήσεων ασφαλείας και πυρασφάλειας σε υπηρεσίες, μονάδες και συγκροτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων για τη βελτίωση και επαύξηση των υφιστάμενων μέτρων όπου απαιτηθεί.

Φουλάρουν τα κόμματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

        • Πανστρατιά για τον Χαρδαλιά: Σε ρυθμούς αυτοδιοικητικών εκλογών έχει μπει η ΝΔ και πλέον σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός καλείται να συνδράμει τον Νίκο Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής καθώς με την οπισθοχώρηση του Γιώργου Πατούλη αποφεύχθηκε ένας γαλάζιος εμφύλιος που θα προκαλούσε ρωγμές στο κεντροδεξιό κοινό και θα έφερνε αναπόφευκτες διαρροές.
        • Η συνάντηση στο Μαξίμου: Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είχε χθες συνάντηση με τον πρωθυπουργού στο Μαξίμου προκειμένου να αναλυθούν οι επόμενες κινήσεις. «Ο Νίκος είναι μαχητής της παράταξης και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει» έγραψε σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
        • Οι «εκλεκτοί» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά: Η ΝΔ αν και δεν επιθυμεί να έχει μεγάλη ανάμειξη με καθαρά κομματικές υποψηφιότητες στους δήμους ανακοίνωσε ότι στηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά.
        • Ο «πονοκέφαλος» της ΝΔ για τα αντάρτικα: Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει κρίσιμες μάχες στις Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, μάχες που, παρά την αισιοδοξία για άλλη μια εκλογική επικράτηση, δεν ευνοεί η ύπαρξη των «αντάρτικων συνδυασμών». Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην Αττική με τον Γιώργο Πατούλη που οπισθοχώρησε, στα Ιόνια Νησιά, στο Βόρειο Αιγαίο, στη Στερεά Ελλάδα και στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη θα κατέλθουν υποψήφιοι από τον χώρο της κεντροδεξιάς διεκδικώντας ψήφους από την ίδια δεξαμενή.
        • Σε σύγχυση ο ΣΥΡΙΖΑ: Ενδεικτικό της κατάστασης που παρατηρείται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το «αλαλούμ» που επικρατεί στην Αθήνα. Το κενό ηγεσίας, οι προσωπικοί ανταγωνισμοί και η γενικότερη ασυνεννοησία παρατείνουν την εκκρεμότητα επιλογής υποψηφίου στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, τη στιγμή που ούτε την Τετάρτη βγήκε λευκός καπνός. Πολλά πλέον θα κριθούν από τις ισορροπίες και τις συμμαχίες εντός κόμματος.
        • Το αργό βήμα του ΠαΣοΚ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η προετοιμασία για να έχει το ΠαΣοΚ τους δικούς του συνδυασμούς στις Περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους γίνεται με μάλλον αργούς ρυθμούς. Αποτέλεσμα αυτού είναι στο παρασκήνιο να εκδηλώνεται «μουρμούρα» που στρέφεται προς τα μέλη της επιτροπής και τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Σπυρόπουλο.

      Αντιδράσεις στην Τουρκία για το Disney+

      • Το επίμαχο πρόγραμμα: Κυβερνητικές φωνές προέκυψαν στην Τουρκία με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που επρόκειτο να προβληθεί στην πλατόφμα της Disney+. Προς το παρόν η Walt Disney δεν έχει ορίσει ημερομηνία μετάδοσης και με δεδομένο ότι προϋπήρχαν ήδη αντιδράσεις από φορείς Αρμενίων πως δοξάζεται ένας γενοκτόνος δικτάτορας εκφράζονται ανησυχίες ότι το ντοκιμαντέρ δεν θα συμπεριληφθεί στα διαθέσιμα προγράμματα.
      • Τι λένε τα δημοσιεύματα: Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, η Walt Disney αποφάσισε να ακυρώσει την προβολή του ντοκιμαντέρ, με ορισμένες πηγές να επισημαίνουν πως στην απόφαση αυτή έπαιξαν κομβικό ρόλο παρασκηνιακές κινήσεις της ANCA.
      • Η «θολή» ανακοίνωση της Walt Disney: Η επίσημη θέση της εταιρίας παραγωγής πάνω στο θέμα ήταν πως «αναθεώρησε τη στρατηγική διανομής περιεχομένου για να προσεγγίσει ευρύτερο κοινό» και αποφάσισε να μεταδώσει μια ειδική έκδοση του ντοκιμαντέρ στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX στην Τουρκία και στη συνέχεια το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί ως δύο ξεχωριστές ταινίες σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Τραμπ

    •  Παραπέμπεται σε δίκη για τις εκλογές του 2020: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραπέμπεται σε νέα δίκη. Κατηγορείται για τέσσερα αδικήματα που συνδέονται με προσπάθειες υπονόμευσης των εκλογών του 2020, συμπεριλαμβανομένης της «συνωμοσίας για εξαπάτηση» των ΗΠΑ.
    • Οι τέσσερις κατηγορίες: Ο Τραμπ κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών, συνωμοσία για την παρακώλυση επίσημης διαδικασίας, παρεμπόδιση και απόπειρα παρεμπόδισης επίσημης διαδικασίας, συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων.
    • Πότε θα εμφανιστεί στο δικαστήριο; Ο Τραμπ έλαβε εντολή να εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης για να αντιμετωπίσει κατηγορίες στο νέο κατηγορητήριο, σύμφωνα με το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ.

Πρώτο δείγμα θετικό και χαμόγελα για την Εθνική μπάσκετ

  • Φιλική νίκη στη Λουμπλιάνα: Με φρεσκάδα και ενέργεια η Εθνική επικράτησε 98-91 της Σλοβενίας στο πρώτο φιλικό που έδωσε κατά την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Παρά το γεγονός πως το ματς ήταν αμφίρροπο, οι διεθνείς ανταπεξήλθαν περίφημα και επιβλήθηκαν στην έδρα της παρέας του Ντόντσιτς, παρά την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.
  • Τα πρώτα βιολιά του Ιτούδη: Ο Κώστας Παπανικολάου πήρε το όπλο του και με έξι εύστοχα τρίποντα σε ισάριθμες προσπάθειες ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής στο παιχνίδι. Ειδική μνεία για τον Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος στο ντεμπούτο του με τα γαλανόλευκα προσέφερε 17 πόντους και 6 ασίστ, την ώρα που ο Ντίνος Μήτογλου στην επανεμφάνισή του σε παιχνίδι ύστερα από 16 μήνες απραξίας έδειξε πόσο του έλειψε το μπάσκετ σκοράροντας 13 πόντους.
  • Το επόμενο παιχνίδι: Η Εθνική θ’ αντιμετωπίσει εκ νέου τη Σλοβενία, το απόγευμα της Παρασκευής (4 Αυγούστου) στο ΟΑΚΑ σε μια αντίστροφή ρόλων γηπεδούχου – φιλοξενούμενου. Το τζάμπολ έχει προγραμματιστεί για τις 19:00 και στο πλαίσιο του παιχνιδιού θα τιμηθεί ο ανυπέρβλητος Νίκος Γκάλης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com