Kαθηγητής της Σορβόνης για ένταξη της Τουρκίας: Η στάση της Άγκυρας δεν επιτρέπει προώθηση της σχέσης της ΕΕ

Ο Γάλλος καθηγητής επικρίνει τη μη αντίδραση του δυτικού κόσμου «στη μεσαιωνική πολιορκία των Αζέρων, από τον Αύγουστο του 2022, στους 120.000 Αρμένιους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με την υποστήριξη του Τούρκου προέδρου»

by Times Newsroom

Με αφορμή τη συμφωνία του Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και τη συζήτηση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, Πιερ Βερμερέν, κρίνει ότι η στάση της Άγκυρας δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση προώθηση της σχέσης της ΕΕ με την Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι «πρέπει επιτακτικά να εγκαταλείψουν την αφέλειά τους» ως προς αυτό.

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζει ότι εάν δεν υπάρξει μια δραστική αλλαγή πλεύσης από την τουρκική κυβέρνηση, η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο από το 2018, δεν μπορεί να ξεκινήσει εκ νέου υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ο Γάλλος καθηγητής επικρίνει τη μη αντίδραση του δυτικού κόσμου «στη μεσαιωνική πολιορκία των Αζέρων, από τον Αύγουστο του 2022, στους 120.000 Αρμένιους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με την υποστήριξη του Τούρκου προέδρου» σημειώνοντας, ότι πέραν της Αρμενίας, οι λίγες φωνές υποστήριξης προέρχονται από τους Γάλλους πολιτικούς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com