ΚΙΝΑΛ: Ο Σαϊντού Καμαρά είναι ένα σύμβολο των καιρών μας

Απευθύνουμε έκκληση να εγκριθεί η αίτηση του Σαϊντού για να παραμείνει στη χώρα μας. Για να συνεχίσει να ονειρεύεται»!

by Times Newsroom

Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής

Σε έναν κόσμο ταραγμένο, γεμάτο με πολέμους και με αβεβαιότητες για τη ζωή, η προσφυγιά είναι συμβάν τραγικό. Ο λαός μας έχει βιώσει την προσφυγιά και την ερήμωση της «εστίας». Ξέρει τι σημαίνει βίαιος ξεριζωμός. Έχει συνειδητοποιήσει όμως και το νόημα και την αξία της αλληλεγγύης στους κατατρεγμένους.

Ο Σαϊντού Καμαρά είναι ένα σύμβολο των καιρών μας. Παιδί ακόμα, δεκατετράχρονος, βρέθηκε στους δρόμους, μόνος του. Το μαρτυρικό οδοιπορικό του δεν είναι απλά μια οδύσσεια. Δεν αναζητεί την επιστροφή. Αναζητεί μια άλλη πατρίδα. Από την Γουινέα, βρέθηκε στη Σενεγάλη και από εκεί στην Τουρκία. Αλλά δεν ήταν ο τόπος που θα τον κρατούσε. Αναζήτησε τους θαλάσσιους δρόμους του Αιγαίου για να καταλήξει στην Κάλυμνο.

Προσυπογράφουμε την έκκληση μαθητών, γονέων, διεύθυνσης, εκπαιδευτικών του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίου Δημητρίου.
«Στο σχολείο μας ήρθε πριν από τρία χρόνια ως ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας, μόχθησε σκληρά να μάθει τη γλώσσα και να ενταχθεί στο νέο περιβάλλον, άδραξε κάθε μορφωτική ευκαιρία, πέρασε με επιτυχία τις τάξεις, ολοκληρώνει σε λίγους μήνες το Λύκειο, κυνηγώντας το όνειρό του για πνευματική πρόοδο και προσωπική καλλιέργεια.

Και μπορεί να ονειρεύεται! Να ονειρεύεται σπουδές στην Ελλάδα… Ο Σαϊντού ρίζωσε εδώ, είναι κομμάτι από τη σάρκα μας, συμμέτοχος σε κάθε μας δραστηριότητα, μέλος αναπόσπαστο της σχολικής κοινότητας και της γειτονιάς μας!

Απευθύνουμε έκκληση να εγκριθεί η αίτηση του Σαϊντού για να παραμείνει στη χώρα μας. Για να συνεχίσει να ονειρεύεται»!
Οι νόμοι είναι για τους ανθρώπους, ιδιαίτερα για τους απελπισμένους ανθρώπους, για τους νέους που δεν έχουν πατρίδα. Ζητάμε να εγκριθεί το αίτημα του Σαϊντού να μείνει στην Ελλάδα!

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com