Κρήτη: Το ξύλο στα παιδιά και η μάνα που κάλυπτε όσα γινόντουσαν

Κακοποιημένα και τα ζώα της οικογένειας - Η απίστευτη κίνηση της μητέρας μόλις μαθεύτηκε το περιστατικό - «Έχω συνηθίσει να με χτυπάνε» λέει η 17χρονη κόρη

by Times Newsroom

Εφιαλτικές στιγμές ζούσαν στα χέρια του 52χρονου πατέρα τους τρία παιδιά, όπως φάνηκε από την αποκάλυψη του νέου άγριου περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας στη Νέα Χώρα Χανίων. Το περιστατικό έγινε γνωστό χθες (15/9) όταν ο πατέρας χτύπησε την 17χρονη κόρη του με μία σανίδα στο κεφάλι της και οι γείτονες κάλεσαν την Αστυνομίας.

Οι γείτονες της οικογένειας συχνά γίνονταν μάρτυρες της επιθετικής συμπεριφοράς του πατέρα στα παιδιά του. Όσες φορές καλούσαν την Αστυνομία δεν γινόταν τίποτα καθώς η μητέρα έλεγε πως όλα είναι καλά. Χθες όμως, όλα άλλαξαν. Η αστυνομία κλήθηκε και η 17χρονη αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει ενώ και ο 65χρονος γείτονας, που δέχθηκε επίθεση από τον 52χρονο μαζί με τον γαμπρό του, κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του για σωματική βλάβη.

«Πάρα πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες άσχημων καταστάσεων από τη συγκεκριμένη οικογένεια. Η συμπεριφορά του 52χρονου ήταν και παραμένει πολύ επιθετική. Κάθε φορά που γινόταν κάτι στο σπίτι παίρναμε την Αστυνομία που ερχόταν αμέσως στο σπίτι. Ωστόσο η μητέρα δεν κατήγγειλε ποτέ κάποιο περιστατικό ενώ είχε χειραγωγήσει και τα παιδιά να μη μιλάνε. Η ίδια στους αστυνομικούς συνέχεια έλεγε ότι «όλα είναι μια χαρά», «ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», ότι «είμαστε οικογενειάρχες». Κι έτσι οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε. Η 17χρονη όμως σήμερα (15/9) αποφάσισε να μιλήσει στην Αστυνομία για να προστατεύσει τα αδέρφια της», τόνισε μιλώντας στο cretapost, η κόρη του 65χρονου γείτονα.

«Χτυπούσε την κόρη του με μία ξύλινη τάβλα»

Ήταν λίγο μετά τις 4 χθες το απόγευμα όταν από το διπλανό σπίτι, του πρώτου ορόφου, στη Νέα Χώρα Χανίων ξεκίνησε πάλι ένας μεγάλος καβγάς ανάμεσα στον 52χρονο και την 17χρονη κόρη του.

«Ο πατέρας μου καθόταν στο μπαλκόνι και έπινε τον καφέ του. Το μπαλκόνι μας με το μπαλκόνι της οικογένειας του 52χρονου χωρίζονται από ένα γυάλινο διαχωριστικό. Γύρω στις 4.20 ακούει φωνές μέσα από το σπίτι και τη 17χρονη να βγαίνει έξω στο μπαλκόνι για να ζητήσει βοήθεια από τους γείτονες. Βγαίνει ο 52χρονος έξω κρατώντας μία ξύλινη τάβλα και άρχιζε να χτυπάει το παιδί στο κεφάλι και το σώμα. Η 17χρονη κρύφτηκε κάτω από μία απλώστρα για να προστατευθεί χωρίς όμως αποτέλεσμα», περιγράφει η κόρη του 65χρονου.

Και συνεχίζει: «Τότε ο πατέρας μου άρχισε να φωνάζει στον 52χρονο να σταματήσει και εκείνος τον πλησίασε και του επιτέθηκε δίνοντάς του μία γροθιά στο πρόσωπο και φεύγει από το σπίτι με το μηχανάκι του. Ο πατέρας μου παίρνει την Αστυνομία που έρχεται στο σπίτι, ενώ αναζητά τον 52χρονο. Λίγη ώρα αργότερα επιστρέφει εκείνος στο σπίτι και μόλις μας βλέπει αρχίζει να μας απειλεί και να μας βρίζει επειδή καλέσαμε την αστυνομία και μετά έφυγε πάλι αλλά πιο κάτω ήταν ο γαμπρός μου με έναν αστυνομικό που τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν».

Η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα

Ο 52χρονος οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα των Χανίων συνοδεία αστυνομικών. Εκεί πηγαίνει και ο 65χρονος με τον γαμπρό του για καταθέσεις. Μόλις ο 52χρονος αντίκρισε τον γαμπρό του 65χρονου του επιτέθηκε χτυπώντας τον.

«Του έριξε μπουνιές στο λαιμό, το κεφάλι και το στομάχι ενώ επιτέθηκε και στους αστυνομικούς», τόνισε μιλώντας στο cretapost, η κόρη του.

Επιτέθηκε στους γείτονες η μητέρα των παιδιών

Επίθεση στους γείτονες που ειδοποίησαν την Αστυνομία έκανε και η μητέρα των παιδιών η οποία την ώρα που γινόταν ο άγριος καβγάς και ο ξυλοδαρμός βρισκόταν μέσα στο σπίτι μαζί με τα άλλα δύο της παιδιά.

«Η μητέρα των παιδιών μας έκανε επίθεση επειδή πήραμε την Αστυνομία. Ήταν παρούσα στον καβγά και τον άγριο ξυλοδαρμό της κόρης της και δεν έκανε τίποτε. Η μητέρα έχει επίσης κακοποιηθεί και δεν ξέρω γιατί δεν μιλάει. Αντίθετα, μας απειλεί κάθε φορά που μιλάμε», περιέγραψε χαρακτηριστικά η κόρη του 65χρονου.

Τραυματισμένα και τα ζώα της οικογένειας

Εκτός από τα παιδιά και τη γυναίκα του ο 52χρονος φαίνεται πως επιτίθεται και στα σκυλιά του. Όπως αναφέρει η κόρη του 65χρονου, τα δύο σκυλιά είναι σε κατάσταση σοκ από τα τραύματα που τους προκαλεί ο 52χρονος.

«Έχει δύο σκυλιά και αν δείτε πως τα έχει κάνει είναι σοκ. Αυτά τα τραύματα που έχουν τα σκυλιά τα έχει προκαλέσει ο 52χρονος. Τα χτυπάει με μανία στο πρόσωπο, στα πόδια», τονίζει η γυναίκα.

Κλείδωσε το 2χρονο παιδί του στο μπαλκόνι τα ξημερώματα

Μία από τις πολλές εφιαλτικές στιγμές που βιώνουν τα παιδιά του 52χρονου είναι και το περιστατικό που χρονολογείται πριν περίπου 2 χρόνια. Όπως αναφέρουν οι γείτονες της οικογένειας πριν δύο χρόνια το μικρότερο παιδί, περίπου 2 χρονών τότε, ούρλιαζε και φώναζε.

«Ακούσαμε κλάματα και ουρλιαχτά και ένα μικρό παιδί να λέει “άνοιτσέ μου, άνοιτσέ μου”. Βγαίνουμε έξω και βλέπουμε το μικρό παιδί να βρίσκεται στο μπαλκόνι κλειδωμένο στις 2 τα ξημερώματα. Όπως μάθαμε είχε σπάσει ένα ποτήρι και για τιμωρία ο πατέρας του το κλείδωσε έξω από το σπίτι, μέσα στο κρύο και το παιδί έκλαιγε, φοβόταν και κρύωνε».

Η κίνηση της μάνας μετά το περιστατικό

Μετά την σύλληψη του 52χρονου τα παιδιά επέστρεψαν με τη μητέρα τους στο σπίτι. Σήμερα η μάνα έπρεπε να πάει στη δουλειά με αποτέλεσμα να πάρει τα δύο μικρότερα παιδιά της (13 και 4 χρόνων) και να τα πάει στη γιαγιά και τον παππού. Αντίθετα, την 17χρονη την κλείδωσε έξω από το σπίτι. «Την έχει κλειδώσει έξω χωρίς φαγητό και χωρίς νερό. Την πήραμε εμείς και την έχουμε σπίτι», ανέφερε μιλώντας στο cretapost η κόρη του 65χρονου γείτονα.

Η 17χρονη έχει αποφασίσει να σπάσει την σιωπή της και λέει πλέον στους αστυνομικούς αλλά και στους γείτονες όλα αυτά που έχει βιώσει. Μάλιστα, όπως ανέφερε η 17χρονη -σε συζήτηση που είχε με την κόρη του 65χρονου- «εγώ έχω συνηθίσει να με χτυπάνε, θέλω όμως να προστατεύσω τα αδέρφια μου».

Οι κάτοικοι έχουν συσπειρωθεί γύρω από την 17χρονη και τα αδέρφια της και είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν όπως μπορούν, παρά τις απειλές που δέχονται συνεχώς από την μητέρα και τον πατέρα.

«Εμείς είμαστε δίπλα στη 17χρονη προκειμένου να προστατευθούν τα παιδιά γιατί βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις. Εμείς θέλουμε να προστατευθούν τα παιδιά. Πρέπει να επέμβει η πρόνοια σε αυτήν την περίπτωση. Τα παιδιά κινδυνεύουν και πρέπει να κάνουμε όλοι κάτι για αυτό», τονίζει η κόρη του 65χρονου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή