Κτηνωδία στην Ανδαλουσία: Σκότωσαν σχεδόν 450 ελάφια και αγριογούρουνα σε μια ημέρα

Για «όργιο θανάτου» κάνουν λόγο οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων

by Times Newsroom

Σχεδόν 450 ελάφια και αγριογούρουνα σφαγιάστηκαν σε μια μέρα κυνηγιού στην Ανδαλουσία της Ισπανίας, με τους περιβαλλοντολόγους να καταδικάζουν το «όργιο αίματος και θανάτου».

Η μαζική δολοφονία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του κυνηγιού στο ιδιωτικό κτήμα Los Posteruelos στη Villaviciosa de Córdoba, κοντά στους λόφους της Ανδαλουσίας, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Τα 447 ζώα ήταν κλεισμένα σε φράχτες, ώστε να μην μπορούν να ξεφύγουν από τα πυρά των 70 κυνηγών που συμμετείχαν. Οι συμμετέχοντες μάλιστα πλήρωσαν έως και 1.000 ευρώ ο καθένας για να πάρουν μέρος σε αυτό το είδος του κυνηγιού που θεωρείται νόμιμο στην Ισπανία.

Κάθε κυνηγός σκότωνε περίπου έξι ή επτά ζώα, αριθμός πολύ υψηλότερος από ό,τι στο μέσο κυνήγι μιας ημέρας, αναφέρουν οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων.

«Αποφέρει 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως»

Ο Manuel Gallardo, πρόεδρος της Βασιλικής Ισπανικής Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, είπε στην El Mundo ότι το κυνήγι μεγάλης κλίμακας είναι «απαραίτητο λόγω της υπεραφθονίας των ειδών».

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχουν τέτοιου είδους κτήματα κυνηγιού στη Σιέρα Μορένα, την Εξτρεμαδούρα, την Καστίγια – Λα Μάντσα και την περιοχή του Λεβάντε, καθώς και ότι το κυνήγι είναι απαραίτητο και για την κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ευημερία της περιοχής, λέγοντας ότι αποφέρει 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή