Λιβύη: Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία μεταφοράς της κυβέρνησης Μπασάγκα στην Τρίπολη

Φαίνεται ότι η Τρίπολη θα γίνει πάλι πεδίο αγώνα για την εξουσία με την παρουσία δύο κυβερνήσεων, δηλαδή της νέας κυβέρνησης με επικεφαλής τον Μπασάγκα και της κυβέρνησης με επικεφαλής τον Νταμπάιμπα.

by Times Newsroom

Μυστήριο εξακολουθεί να περιβάλλει την ημερομηνία μεταφοράς της κυβέρνησης του νέου πρωθυπουργού Φατχί Μπασάγκα και της κυβέρνησής του, οι οποίοι ορκίστηκαν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, από το Τομπρούκ στην πρωτεύουσα, την Τρίπολη.

Γίνονται διευθετήσεις ώστε αυτή η κυβέρνηση να εκτελέσει τα καθήκοντά της από την Τρίπολη χωρίς να προσδιορίσει την ημερομηνία της  μεταφοράς της, στην πρωτεύουσα, για να αντικαταστήσει την κυβέρνηση εθνικής ενότητας με επικεφαλής τον Αμπντέλ Χαμίντ αλ Νταμπάιμπα, ο οποίος εξακολουθεί να επιμένει στην άρνησή του να παραδώσει την εξουσία.

Αυτό έρχεται εν μέσω αναφορών για στρατιωτική συσσώρευση ορισμένων ένοπλων σχηματισμών πιστών στην κυβέρνηση Νταμπάιμπα, για να εμποδίσουν την υποδοχή του Μπασάγκα, σύμφωνα με ορισμένες πηγές των μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με αυτές, το τάγμα «Αλ Ναουάσι» κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με φόντο την είδηση ​​ότι ο Λίβυος πρωθυπουργός,Φατχί Μπασάγκα, θα ερχόταν σύντομα στην Τρίπολη και στρατιωτικά οχήματα που ανήκαν στο τάγμα αναπτύχθηκαν μπροστά από το αρχηγείο του τάγματος και κατόπιν κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο Μιτίγκα για να αποτρέψει την προσγείωση του αεροπλάνου του Μπασάγκα.

Φαίνεται ότι η Τρίπολη θα γίνει πάλι πεδίο αγώνα για την εξουσία με την παρουσία δύο κυβερνήσεων, δηλαδή της νέας κυβέρνησης με επικεφαλής τον Μπασάγκα και της κυβέρνησης με επικεφαλής τον Νταμπάιμπα.

Μετά την ορκωμοσία του συνταγματικού όρκου, ο Μπασάγκα απαίτησε από τις διάφορες υπηρεσίες που λειτουργούν στη χώρα να μην λαμβάνουν υπόψη τις αποφάσεις της ληγμένης κυβέρνησης Νταμπάιμπα, όπως τη θεωρεί ο Μπασάγκα.

skynewsarabia.com

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή