Λιζ Τρας: Ο Ζελένσκι ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης στον οποίο τηλεφώνησε η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας

Τι έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος στο Twitter

by Times Newsroom

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, είχε απόψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Έγινα ο πρώτος ξένος ηγέτης που είχα επικοινωνία με τη νεοεκλεγείσα πρωθυπουργό (της Βρετανίας) Λιζ Τρας» έγραψε ο Oυκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter. «Ευχαρίστησα τον βρετανικό λαό για τη μεγάλη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία. Είναι σημαντικό η Βρετανία να είναι έτοιμη να την ενισχύσει περαιτέρω» συμπλήρωσε ο Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έκανε λόγο για «κοινή γραμμή» με στόχο την «αύξηση της πίεσης» στην Ρωσία. «Στόχος είναι να τερματιστεί η επίθεση και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως είναι σημαντικό να χαρακτηριστεί η Ρωσία «κράτος-τρομοκράτης».

Η Βρετανία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει υποστηρίξει την Ουκρανία μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Έστειλε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στις πολιορκημένες ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες επί του παρόντος δίνουν μάχες στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com