Λοβέρδος: Ο κ. Κασσελάκης ντυμένος με στρατιωτικά ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού -Τον φαντάζεστε στρατηγό;

Στις πολιτικές εξελίξεις μετά την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Δημοκράτες Ανδρέας Λοβέρδος.

by Times Newsroom

«Η πρώτη μου δημόσια αντίδραση-όταν άκουσα ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής-ήταν πως οποιοδήποτε φως πέσει σε αυτή την τραγική υπόθεση είναι για καλό και συνεπώς θα την υπερψήφιζα. Είπα αμέσως όμως ότι φαντάζομαι ότι για να το κάνει αυτό η αντιπολίτευση, τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης εν προκειμένω, προφανώς έχουν κάποια στοιχεία υπόψη τους που θα τα φέρουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης και αυτά στο φως και συνεπώς ανεξαρτήτως της τελικής ψηφοφορίας, θα νικήσουν τον κ. Μητσοτάκη. Διότι, θα αποδείξουν αυτό το οποίο ισχυρίζονται, ότι δηλαδή η κυβέρνηση συγκαλύπτει τις δικές της ευθύνες. Ταυτόχρονα έκλεινα την παρέμβασή μου με την πρόταση να επιφυλαχθούμε για να κάνουμε μια συζήτηση και την Πέμπτη το βράδυ μετά την ψηφοφορία για να δούμε εάν η πρόταση δυσπιστίας απέδωσε καρπούς, ανεξαρτήτως του αν η συμπαγής πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας την ψηφίσει ή εάν κατέστη μπούμερανγκ. Με άλλα λόγια, και φως δεν έπεσε στην υπόθεση και η αντιπολίτευση βγήκε ηττημένη» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο κ. Λοβέρδος.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Λοβέρδος «ένας στρατιώτης του πυροβολικού από τη μονάδα που υπηρετεί, ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού. Φαντάζεστε να ήταν και στρατηγός τι θα έκανε…Και λέω για τον κ. Κασσελάκη. Ένας στρατιώτης ντυμένος με στρατιωτικά ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας. Τον φαντάζεστε στρατηγό;».

«Πολιτική φθήνια τα περί διαπλοκής» υπογράμμισε και ερωτηθείς για το τι σηματοδοτεί το γεγονός το ότι η κυβέρνηση κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, την αντιπολίτευση για διαπλοκή αλλά και αντιστοίχως τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) κατηγορούν την κυβέρνηση για διαπλοκή, ο κ. Λοβέρδος είπε «εγώ τα ακούω απολύτως βερεσέ αυτά. Είναι εντυπωσιασμοί, τζάμπα φράσεις και με στεναχωρεί το γεγονός ότι επαληθεύουν τη λέξη κοκορομαχία. Αυτό είναι φθήνια του πολιτικού λόγου».

Στο τέλος της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε πως θα την υπερψήφιζε την πρόταση μομφής που αφορά την υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών, έτσι ώστε να έρθει η κυβέρνηση στη Βουλή στο ανώτατο επίπεδό της και να δει μήπως αυτός που την προτείνει (την πρόταση μομφής), ξέρει κάτι το οποίο αυτός δεν το ξέρει (..). «Δεν έχει σημασία αν στην πρόταση δυσπιστίας η κυβέρνηση εμφανιστεί ενωμένη. Σημασία έχει αν από τη συζήτηση εμφανιστεί ότι κακώς είναι ενωμένη, διότι έχει ευθύνες. Αν αυτό δεν επιτευχθεί και η αντιπολίτευση δεν το επιτύχει, τότε την Πέμπτη το βράδυ θα κάνουμε άλλη συζήτηση», είπε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com