Μάλι: Σχεδόν 150.000 εκτοπισμένα παιδιά δεν διαθέτουν νόμιμη ταυτότητα

Περίπου 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια

by Times Newsroom

Σχεδόν 150.000 παιδιά που έχουν εκτοπιστεί λόγω της σύγκρουσης στο Μάλι δεν έχουν πιστοποιητικό γέννησης και κινδυνεύουν με αποκλεισμό και στέρηση των δικαιωμάτων τους καθώς δεν μπορούν να αποδείξουν την ταυτότητά τους, ανακοίνωσε σήμερα το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (NRC). «Χιλιάδες παιδιά αποκλείονται από την κοινωνία την ώρα που θα έπρεπε να βρίσκονται στα θρανία των σχολείων», δήλωσε ο Μακλίν Νατουγκάσα, διευθυντής του NRC για το Μάλι. Αυτά τα 148.000 παιδιά αποτελούν μέρος των 422.620 ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου στο Μάλι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αυγούστου ενός κοινού εργαλείου παρακολούθησης του ΟΗΕ και των αρχών του Μάλι. Τα παιδιά έχασαν το πιστοποιητικό γέννησής τους όταν αναγκάστηκαν να φύγουν εσπευσμένα από τα σπίτια τους, εξήγησε το NRC.

Σε αυτή τη χώρα των περίπου 20 εκατομμυρίων κατοίκων, 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Το Μάλι είναι αντιμέτωπο από το 2012 με μια κρίση ασφαλείας εξαιτίας της οποίας έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι, με τους αμάχους να είναι τα βασικά θύματα. Το κράτος δεν έχει παρά περιορισμένη παρουσία στους αχανείς θαμνότοπους, τους οποίους λυμαίνονται τζιχαντιστές που συνδέονται με την αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και κακοποιοί και διακινητές κάθε είδους, ένοπλες συμμορίες και πολιτικοστρατιωτικές ομάδες, μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αν δεν λυθεί» αυτό το πρόβλημα «προτού τα παιδιά ενηλικιωθούν κινδυνεύουν να στερηθούν την ελευθερία κίνησης, δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου ούτε τη δυνατότητα να αγοράζουν ή να νοικιάζουν αγαθά», τόνισε το NRC.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή