Μαρινάκης: Όταν πιστεύεις στην επιστολική ψήφο, πιστεύεις συνολικά

«Εμείς θέλουμε να κάνουμε πράξη τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και δεν έχουν κομματικό πρόσημο»

by Times Newsroom

Δεν θα γίνει το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ λόγω της ιωσής του, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ενώ ερωτηθείς για την τροπολογία που κατέθεσε χθες η κα. Κεραμέως για επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «η πρόθεσή μας να επεκταθεί το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου στους εκλογείς του εξωτερικού είχε εκφρασθεί για όταν ωριμάσουν οι συνθήκες και αυτό έγινε όταν το νομοσχέδιο συγκέντρωσε 230 ψήφους, κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα».

Ακολούθως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «προϋπήρξε εκτενής διαβούλευση για την επιστολική ψήφο για τα τεχνικά ζητήματα και το αδιάβλητο της διαδικασίας, επίσης έρχεται σε έναν ουδέτερο χρόνο και ήρθε στην αρχή της συζήτησης. Επιτέλους, συμφωνούμε ότι η επιστολική ψήφος είναι καλό για τους κατοίκους του εξωτερικού και είδαμε ότι βρέθηκε η πλειοψηφία των 200 ψήφων, γιατί να χαθεί η ευκαιρία.»

«Εμείς θέλουμε να κάνουμε πράξη τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και δεν έχουν κομματικό πρόσημο. Όταν πιστεύεις στην επιστολική ψήφο την πιστεύεις συνολικά. Το πρώτο βήμα είναι οι ευρωεκλογές και το δεύτερο οι εθνικές για τους εκλογείς του εξωτερικού», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τις αντιδράσεις εντός του κυβερνώντος κόμματος, ο κ Μαρινάκης είπε ότι «Έχουμε μια σημαντική συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου, το μηνιαίο με κορυφαία παρέμβαση για μένα ο χάρτης δικαστηρίων, ένα εκ των θεμάτων που θα συζητηθούν. Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι ζήτημα δικαιωμάτων και ο πρωθυπουργός απάντησε ότι όσοι συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση. Δεν πρέπει να προκαταλαμβάνουμε τη στάση ενός βουλευτή καταρχάς, θα δούμε πρώτα πως θα τοποθετηθούν οι υπουργοί μετά την αρχική εισήγηση, ποια θα είναι η στάση. Είναι απόφαση του πρωθυπουργού ποιος είναι ικανός να είναι στο υπουργικό συμβούλιο. Προσωπικά θεωρώ ότι όταν συμμετέχεις σε ένα σύνολο, στηρίζεις τις αποφάσεις».

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com