Μητσοτάκης: Η Τουρκία γίνεται γραφική – Δεν κρατάω μούτρα στον Ερντογάν

Προειδοποίηση στην Τουρκία να μην μεταφέρει την ένταση που εκφράζεται σε ρητορικό επίπεδο στο πεδίο, απηύθυνε ο πρωθυπουργός.

by Times Newsroom

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «η Ελλάδα έχει δείξει ότι μπορεί να υπερασπιστεί την κυριαρχία της», ενώ χαρακτήρισε «γραφική» τη στάση της Τουρκίας όταν εγείρει ζητήματα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών με τέτοιο τρόπο.

Σε ερώτηση για το εάν θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ απάντησε ότι «φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα μιλήσουμε, εγώ δεν του κρατάω μούτρα αλλά ταυτόχρονα θα υπερασπίζομαι τις θέσεις μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  μιλώντας σε συνέδριο για την Υγεία που διοργανώνει το «Πρώτο Θέμα», υποστήριξε ακόμη ότι «πράγματι είναι δυσάρεστη η εξέλιξη, είχα την εντύπωση μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν ότι υπήρχε πλαίσιο συνεννόησης και δεν θα γίνουν ενέργειες που θα προκαλέσουν την άλλη πλευρά. Είχαμε μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com