Μητσοτάκης στην υπογραφή για τον φράχτη στον Έβρο: Η στάση Τσίπρα συνιστά μια εθνική εξαίρεση

«Χαιρετίζουμε την καλή διάθεση που επιδεικνύεται από την Τουρκία»

by Times Newsroom

Αυτή την ώρα στον Έβρο, πραγματοποιείται η εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στην εκδήλωση, τόνισε αρχικά πως: «Τέτοιες μέρες πριν από 3 χρόνια εδώ όλα ήταν διαφορετικά, είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του στην υπογραφή της σύμβασης για τον φράχτη στον Έβρο» και συνέχισε: «Δεκάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες μεταφερόμενοι μαζικά από κάθε σημείο της Τουρκίας επιχειρούσαν διαρκώς και με την βία να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος. Από εκείνο το βράδυ ο τόπος όχι εδώ αλλά πιο βόρεια στις Καστανιές είχε μετατραπεί σε ένα πεδίο μάχης με απόπειρες εισβολής να πλαισιώνουν και επιχειρήσεις υπονόμευσης του αποτρεπτικού εμποδίου στην άλλη πλευρά των συνόρων».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι: «Ήταν η πρώτη αλλά όχι η τελευταία φάση μιας νέας μορφής υβριδικού πολέμου που ξεσπούσε στην Ευρώπη. Η Ελλάδα που οργάνωνε την άμυνας της στην μάχη του κορονοϊού αυτό τον πόλεμο τον κέρδισε. Προστάτευσε την εθνική της κυριαρχία στον Έβρο αι στο Αιγαίο.

Όσοι εργαλειοποίησαν τον πόνο κατατρεγμένων ανθρώπων απέτυχα, Κατέστησε την πρόκληση όχι μόνο εθνική αλλά και ευρωπαϊκή καλώντας εδώ ολόκληρη την ηγεσία της Ευρώπης. Ήταν εκείνη η στιγμή που στην πράξη και όχι στα λόγια τα σύνορα της πατρίδας μας μετατράπηκαν και σε σύνορα της Ευρώπης. Το βεβαίωσαν με την παρουσία τους την ώρα που εδώ όλοι μάχονταν για τον τόπο τους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για συνέχεια και συνέπεια μιας μεταναστευτικής πολιτικής δίκαιης και αποτελεσματικής η οποία μπορεί και βλέπει και θωρακίζει τα σύνορα σώζοντας χιλιάδες αθώους στο Αιγαίο από τις αδίστακτες συμμορίες των διακινητών. «Αυτό το νέο τμήμα που θα κατασκευαστεί θα προσθέσει άλλα 35 χιλιόμετρα με αυτόματα συστήματα επιτήρησης και ακόμα περισσότερους συνοριοφύλακες που θα αυξηθούν κατά 250.

Ο φράχτης αυτός θα φτάσει τα 140 χλμ και θα απλώνεται σε όλη την μεθόριο του Έβρου».

«Εκτέθηκαν αυτοί που έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα», σημείωσε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στο μπλόκο Παπαδημούλη εξηγώντας: «Αυτό που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι αυτό το ακριβό έργο να μην το πληρώνει η ΕΕ αλλά όλοι εσείς ουσιαστικά ο Έλληνας φορολογούμενος. Θα ξαναρωτήσω τον κ. Τσίπρα κάτι που αποφεύγει να απαντήσει: επιδιώκει να συνεχίσει τον φράχτη ή όχι ή να το κατεδαφίσει; Η στάση αυτή συνιστά μια εθνική εξαίρεση όταν έρχεται μετά την υιοθέτηση άθλιων ψεμάτων για δήθεν επεισόδια που έγιναν στον Έβρο αλλά αποδείχθηκαν όλα ψέματα».

Χαιρετίζουμε την καλή διάθεση που επιδεικνύεται από την Τουρκία – Είμαστε προσηνείς αλλά όχι αφελείς

Θυμάμαι πολύ καλά και το θυμούνται και οι υπουργοί το περιστατικό της Μικρής Μαρίας όταν ψάχναμε σε ποια νησίδα είναι και όταν βρέθηκαν καταλάβαμε ότι όλη αυτή η ιστορία που διέσυρε την χώρα και στο εξωτερικό ήταν ένα κακοπαιγμένο ψέμα που υιοθετήθηκε από κάποιους στο εσωτερικό για να πλήξουν την κυβέρνηση.

Θέλω να τονίσω την ανάγκη η πολιτική εργαλειοποίησης των προσφύγων να σταματήσει και από την γειτονική χώρα.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι θέλουμε να χαιρετίσουμε την καλή διάθεση που επιδεικνύεται από την Τουρκία τους τελευταίους μήνες είμαστε πάντα έτοιμοι να ανταποδώσουμε είμαστε προσηνείς αλλά όχι αφελείς και πιστεύουμε ότι από τώρα έως τις εκλογές να διαμορφώσουμε καλές συνθήκες ώστε μετά τις εκλογές να ξαναπιάσουμε το νήμα των διαφορών μας πάντα με γνώμονα το διεθνές δίκαιο.

«Χαιρετίζουμε την καλή διάθεση που επιδεικνύεται από την Τουρκία»

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε και στην Τουρκία, λέγοντας: «Θυμάμαι πολύ καλά και το θυμούνται και οι υπουργοί το περιστατικό της Μικρής Μαρίας όταν ψάχναμε σε ποια νησίδα είναι και όταν βρέθηκαν καταλάβαμε ότι όλη αυτή η ιστορία που διέσυρε την χώρα και στο εξωτερικό ήταν ένα κακοπαιγμένο ψέμα που υιοθετήθηκε από κάποιους στο εσωτερικό για να πλήξουν την κυβέρνηση.

Θέλω να τονίσω την ανάγκη η πολιτική εργαλειοποίησης των προσφύγων να σταματήσει και από την γειτονική χώρα.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι θέλουμε να χαιρετίσουμε την καλή διάθεση που επιδεικνύεται από την Τουρκία τους τελευταίους μήνες είμαστε πάντα έτοιμοι να ανταποδώσουμε είμαστε προσηνείς αλλά όχι αφελείς και πιστεύουμε ότι από τώρα έως τις εκλογές να διαμορφώσουμε καλές συνθήκες ώστε μετά τις εκλογές να ξαναπιάσουμε το νήμα των διαφορών μας πάντα με γνώμονα το διεθνές δίκαιο».

«Η επέκταση του φράχτη θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους σε πείσμα όσων αντιδρούν»

Ο πρωθυπουργός, δήλωσε ικανοποιημένος γιατί για πρώτη φορά στα συμπεράσματα του ευρωπαϊκού συμβουλίου αναγνώρισε ότι η αφετηρία για μια μεταναστευτική πολιτική είναι η προστασία των εξωτερικών συνόρων.

«Θα μπορούμε να δεχόμαστε οργανωμένα και με τους δικούς μας όρους προσωπικό εκεί που υπάρχουν ελλείψεις και μπορούμε να δημιουργήσουμε σχήματα διμερών συμφωνιών και να υποδεχόμαστε κατοίκους άλλων χωρών για να έρχονται νόμιμα να εργάζονται και να επιστρέφουν στην χώρα τους. Αυτή είναι η διαφορά μας στο μεταναστευτικό με την προηγούμενη κυβέρνηση». Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «η επέκταση του φράχτη θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους σε πείσμα όσων αντιδρούν. Η επένδυση αυτή δεν είναι μια φτηνή αλλά απαραίτητη επένδυση για να θωρακίσουμε τα σύνορά μας θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την χρηματοδότησή της με ευρωπαϊκούς πόρους. Είναι εθνική επιταγή η κατασκευή της αλλά και ένα λαμπρό παράδειγμα του κράτους που θέλουμε».

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων τους άνδρες όλων των σωμάτων ασφαλείας γιατί όπως είπε, στο πρόσωπό τους καθρεφτίζεται η αποφασιστικότητα να κρατήσουμε την πατρίδα μας ασφαλή και την κοινωνία μας έτοιμη να συνεχίσει στον δρόμο της ευημερίας. «Ο στόχος δεν είναι μόνο εθνικός αλλά και ευρωπαϊκός πια. Όλα τα παραπάνω», συμπλήρωσε «καταρρίπτουν τους ηττοπαθείς ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει ποτέ. Αντίθετα, αυτό το οποίο έγινε στον Έβρο και με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας μας διδάσκει ότι η πατρίδα μας μπορεί να αλλάζει να γίνεται καλύτερη και το κράτος πιο αποτελεσματικό. Μια Ελλάδα να βαδίζει στο μέλλον χωρίς να ξεχνά τον πατριωτισμό της ευθύνης.

Αξίζει να θυμηθούμε όσα έγιναν στον τόπο αυτό με τα λόγια ενός σπουδαίου Γάλλου Ακαδημαϊκού του Μισέλ Φουσέ: «Το σύνορο δεν είναι μια αόριστη χάραξη αλλά ένας θεσμός που εγκαθιστά δομές. Δεν μπορούν να υπάρξουν κράτη χωρίς σύνορα. Γιατί χωρίς αυτά κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται μέλος ενός έθνους ή μιας κοινότητας ικανός να αποφασίζει ο ίδιος ή η ίδια για την μοίρα του. Ο Έβρος μας ενώνει και μας δυναμώνει για να ορίζουμε μόνοι μας το αύριο και να προχωράμε μαζί ενωμένοι».

Δείτε την εκδήλωση

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com