Μπαράζ επιθέσεων σε Ουκρανία και Ρωσία – Τουλάχιστον 20 οι νεκροί

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα ενεπλάκη σήμερα στην αναχαίτιση μιας ασυνήθιστης για πρωινή ώρα ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στην πρωτεύουσα Κίεβο και άλλες πόλεις της χώρας, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

by Times Newsroom

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε εκρήξεις στην πόλη και κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγια.

Η ρωσική επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα σήμερα είναι μια τις χειρότερη στα δύο χρόνια πολέμου, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

«Είναι μια από τις χειρότερες επιθέσεις. Μπορείτε να δείτε: είναι ένα νοσοκομείο παίδων», δήλωσε ο ίδιος στο Reuters ενώ στεκόταν κοντά στο κτίριο που υπέστη σοβαρές ζημιές. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη κατά τη διάρκεια της επίθεσης, δήλωσαν οι αρχές.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αυθεντικότητα των οποίων δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί, φαίνονται σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από την πόλη.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν επίσης λόγο για εκρήξεις στο Ντνίπρο, το Κρίβι Ριχ και το Κροπιβνίτσκι στην κεντρική Ουκρανία.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα σε μεγάλη ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Κρίβι Ριχ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Στην πόλη αναφέρθηκαν πολλά πλήγματα, που μεταξύ άλλων προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο διοίκησης μιας βιομηχανικής επιχείρησης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακόμη 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε μεγάλη ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Ποκρόβσκ, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Σύμφωνα με ανάρτηση του ιδίου στο Telegram, μια επιχείρηση, για την οποία δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες, επλήγη από πύραυλο.

«Επίθεση στην Ουκρανία σε μια ώρα όπου οι περισσότεροι άνθρωποι είναι στους δρόμους. Τρελοί Ρώσοι τρομοκράτες», έγραψε στην εφαρμογή Telegram κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο Αντρίι Γέρμακ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Νωρίτερα, η Πολεμική Αεροπορία της χώρας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές αντιαεροπορικές δυνάμεις κατέρριψαν τρεις πυραύλους κρουζ Kh-101 από τους έξι που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν στην περιοχή Τσερκάσι, στην κεντρική Ουκρανία, και στο Ζιτόμιρ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αν και οι τοπικοί κυβερνήτες δεν έχουν δώσει στοιχεία για ζημιές. Η Ρωσία εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους κρουζ Kh-101 και δύο βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή