Μπροστά η ΝΔ – ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη για τη δεύτερη θέση – Αλλαγές φέρνει το νέο φορολογικό σ/ν

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα που ταλανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και κανείς τους δεν θέλει να δει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας που συνεχώς αμφιταλαντεύεται σε όλα τα θέματα και οι οπαδοί του παρακολουθούν αμέτοχοι τη στασιμότητα....

by Times Newsroom

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (Η Καθημερινή, 03/03/24)

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Η δισκογραφική εταιρεία της Σινέντ Ο΄ Κόνορ ζητάει από τον Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική της – Θα είχε «αηδιάσει, πληγωθεί και προσβληθεί» από το ότι το έργο της θα είχε διαστρεβλωθεί με αυτόν τον τρόπο
  • Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ λέει ότι η Ουκρανία ανήκει στη Ρωσία – O πρώην πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις διεξάγουν πόλεμο στη Ρωσία
  • Γροιλανδές προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά της Δανίας για την υπόθεση της ακούσιας αντισύλληψης – Tοποθετήθηκαν 4.500 σπιράλ σε γυναίκες και κορίτσια ακόμη και 13 ετών χωρίς να το γνωρίζουν ή να έχουν συναινέσει
  • Ένας πόλεμος στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου δεν θα μπορεί να περιοριστεί, λέει ο απεσταλμένος των ΗΠΑ – «Μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός δεν είναι αρκετή»
  • Ιστορική πρωτιά: Η Γαλλία κατοχύρωσε συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση – «Το σώμα σας ανήκει σε εσάς» το μήνυμα του Ατάλ στις γυναίκες – Το δικαίωμα στην άμβλωση είναι ευρέως αποδεκτό στη Γαλλία, σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι περίπου το 80% των Γάλλων εγκρίνουν το γεγονός ότι είναι νόμιμη.
  • Ισραηλινός υπουργός ζητά να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων – «Το Ισραήλ θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα φάση των στρατιωτικών επιχειρήσεων με σφοδρές μάχες»
  • Χαμάς: Δεν ξέρουμε ποιοι από τους ομήρους είναι ακόμη ζωντανοί – «Οι αιχμάλωτοι κρατούνται από διάφορες ομάδες, σε διαφορετικές τοποθεσίες» – «Δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιοι από αυτούς είναι ζωντανοί ή νεκροί, αν σκοτώθηκαν από τα (ισραηλινά) πλήγματα ή αν πέθαναν από την πείνα», είπε ο Μπάσεμ Ναΐμ. «Οι αιχμάλωτοι κρατούνται από διάφορες ομάδες, σε διαφορετικές τοποθεσίες», εξήγησε.
  • Ισραηλινός στρατός κατά UNRWA: «Απασχολεί πάνω από 450 τρομοκράτες στη Γάζα» – Η UNRWA από την πλευρά της κατηγόρησε σήμερα τις ισραηλινές αρχές για «βασανιστήρια» σε βάρος ορισμένων εργαζομένων της
  • Σοκάρει η έκθεση του ΟΗΕ για τους βιασμούς κατά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ – Ο Γκουτέρες διαψεύδει ότι προσπάθησε να αποσιωπήσει την έκθεση – Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ απεφάνθησαν σήμερα ότι «υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε» ότι περιστατικά σεξουαλικής βίας – συμπεριλαμβανομένων ομαδικών βιασμών – σημειώθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσαν μαχητές της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Προβάδισμα Ν.Δ. και μάχη ΣΥΡΙΖΑ – ΠαΣοΚ για τη δεύτερη θέση

  • Μεγάλη μάχη πίσω από τη ΝΔ: Η δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ δείχνει το ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών την ώρα που πίσω της ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση. Απώλειες για ΚΚΕ, άνοδος για Ελληνική Λύση.
  • Ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η αποτίμηση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για όσα συνέβησαν στο συνέδριο του κόμματος με την πλειοψηφία να θεωρεί ότι βγήκε ενισχυμένο. Αντίθετα, πιστεύουν ότι ο μεγάλος χαμένος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.
  • «Ναι» στα μη κρατικά ΑΕΙ λέει η πλειοψηφία: Θετική είναι η γνώμη όσων απάντησαν στη δημοσκόπηση για το νομοσχέδιο των μη κρατικά πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα το 52% θεωρεί ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 42% διαφωνεί μαζί τους.

Ντόναλντ Τραμπ: Κανείς δεν τον σταματά

  • «Πράσινο φως»: Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, για συμμετοχή του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Η απόφαση αυτή δίνει «εισιτήριο» στον πρώην πρόεδρο και για την προκριματική αναμέτρηση των Ρεπουμπλικάνων στο Κολοράντο, ενώ ακυρώνεται και η απαγόρευση του δικαστηρίου του Κολοράντο το οποίο είχε αποφανθεί «μπλόκο», επικαλούμενο διάταξη του Συντάγματος περί εξέγερσης.
  • Super Thuesday: Η σημερινή μέρα θεωρείται κρίσιμη για τις προκριματικές εκλογές στις ΗΠΑ. Κατά το καταστατικό, οι Αμερικανοί ψηφίζουν σε 15 πολιτείες ώστε να επιλέξουν του υποψηφίους εκπροσώπους των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων. Παραδοσιακά, οι νικητές κάθε πλευράς έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα ώστε να λάβουν το χρίσμα του κόμματός τους και να συμμετάσχουν στις εκλογές του Νοεμβρίου.
  • Νέα πυρά από Μπάιντεν: Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φαίνεται να έχει πάρει προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Ο Τζο Μπάιντεν «φωτογραφίζοντας» την κατάληψη του Καπιτωλίου πριν από μερικά χρόνια, ανέφερε ότι ο αντίπαλός του «θα αμφισβητούσε» και πάλι το εκλογικό αποτέλεσμα εάν έχανε τις εκλογές, ενώ δήλωσε εμφατικά ότι είναι ο μόνος που τον έχει νικήσει και θα το ξαναπράξει.

Αντιδράσεις μετά μουσικής για το νομοσχέδιο Μενδώνη

  • Το νομοσχέδιο: Σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 14 Μαρτίου 2024 το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, την προστασία και ενίσχυση του ελληνόφωνου τραγουδιού και της ορχηστρικής μουσικής απόδοσης του, καθώς και την προστασία και διάχυση της ελληνικής γλώσσας.
  • Αντιδράσεις: Την αντίθεση του σε διατάξεις του νομοσχεδίου εξέφρασε ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (ΣΑΠΟΕ), μέσω ανκοίνωσης του. Ειδικότερα, αντιτίθενται στο άρθρο 12 του σχεδίου νόμου που προβλέπει ότι «Ελληνικές οπτικοακουστικές παραγωγές και κινηματογραφικές ταινίες υποχρεούνται να ενσωματώνουν ελληνόφωνα τραγούδια σε ελάχιστο ποσοστό 70% του συνόλου της μουσικής επένδυσης της παραγωγής», κάνοντας λόγο για αντισυνταγματικότητα και κράτος- λογοκριτή.
  • Η απάντηση: Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σε συνέντευξη της, τόνισε ότι το νομοσχέδιο είναι σαφές και δεν παρεμβαίνει καθόλου στα κριτήρια με τα οποία ενισχύεται ο κινηματογράφος. Αντιθέτως, το σχέδιο νόμου για τη διαφύλαξη του ελληνόφωνου τραγουδιού παρέχει κίνητρα, ώστε να ενισχύονται τα πνευματικά δικαιώματα, μέσω των Οργανισμών Είσπραξης Συγγενικών Δικαιωμάτων, όπως υποστήριξε η Υπουργός.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και οι αλλαγές

  • Νέο φορο-νομοσχέδιο: Παρουσιάστηκαν κατά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο από τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, οι οποίες αναμένεται να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση μέσα στις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, το νομοσχέδιο παίρνει το δρόμο προς τη Βουλή περί τα τέλη του μήνα.
  • Νέες διατάξεις: Οι διατάξεις που έρχονται να προστεθούν στον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών προβλέπουν αυτόματη συμπλήρωση και υποβολή φορολογικών δηλώσεων, online ενημερότητα λόγω οφειλών σε τρίτους, διενέργεια ψηφιακών φορολογικών ελέγχων με ταυτόχρονη κατάργηση της προσκόμισης βιβλίων. Τέλος, προβλέπονται αλλαγές στο διάστημα παραγραφής αλλά και στον τρόπο επικοινωνίας με την ΑΑΔΕ, αφού πλεόν θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.
  • Έλεγχοι εξ αποστάσεως: Ψηφιακά εργαλεία που επιτρέπουν τη διενέργεια ελέγχων από το γραφείο των ελεγκτών έχει πλέον στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ. Μέσω ειδικών αλγόριθμων, στοιχείων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της τεχνητής νοημοσύνης ο φοροελεγκτικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει εστίες φοροδιαφυγής και να αποκαλύπτει κρυφά εισοδήματα.

Αθλητικά

  • Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό: Παρά τις απουσίες που είχαν οι ερυθρόλευκοι δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν 85-67 εκτός έδρας του Περιστερίου. Μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον σταθερά καυτό, Άλεκ Πίτερς, που τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ.
  • Πρεμιέρα με Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των playoffs στη Super League με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην πρώτη αγωνιστική. Στα άλλα ματς της πρεμιέρας ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Άρη, ενώ η ΑΕΚ φιλοξενείται από την Λαμία.
  • Κέρδισε στα χαρτιά το ματς με Βόλο η Κηφισιά – «Καμπάνα» στον Μπέο για τη ρατσιστική συμπεριφορά σε Τετέι
    Βαριές καμπάνες από τον αθλητικό δικαστή
  • ΛεΜπρόν Τζέιμς: Ασταμάτητος ο Αντετοκούνμπο, τα ρεκόρ είναι για να σπάνε – Ο «Βασιλιάς» ξεπέρασε τους 40.000 πόντους στην καριέρα του

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com