Ντίνος Ηλιόπουλος (1915 – 2001) Ηθοποιός

Ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου

by Times Newsroom

Ο Κωνσταντίνος (Ντίνος) Ηλιόπουλος (Αλεξάνδρεια, 12 Ιουνίου 1915 – Αθήνα, 4 Ιουνίου 2001) ήταν ηθοποιός. Θεωρήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1915 από Έλληνες γονείς. Ο πατέρας του καταγόταν από την Κυπαρισσία, ενώ η μητέρα του είχε γεννηθεί στην Υεμένη. Ο έμπορος πατέρας του καταστρέφεται οικονομικά από το κραχ του 1929 και υποχρεώνεται να μετακομίσει μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά του (δύο αγόρια και τρία κορίτσια) στη Μασσαλία, όπου ο μικρός Ντίνος γράφτηκε στο Δημοτικό και τελείωσε το σχολείο, πετυχαίνοντας με άριστα στις εξετάσεις για το απολυτήριο Λυκείου. Για αυτόν τον λόγο είχε μεγαλύτερη ευχέρεια στη γαλλική, που είχε γίνει η πρώτη του γλώσσα. Το 1935 επέστρεψε με την οικογένειά του στην Ελλάδα και γράφτηκε στο Berkshire High Commercial School, που υπήρχε τότε στην Αθήνα, για να σπουδάσει εμπορικές επιστήμες και να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του. Αφού πήρε το πτυχίο του και εκπλήρωσε την -παρατεταμένη λόγω πολέμου- στρατιωτική του θητεία, εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα σε μια αντιπροσωπία. Αναζητώντας συνεχώς κάτι διαφορετικό, συνέχισε να αλλάζει δουλειές «σαν τα ξυραφάκια του» όπως έλεγε και ο ίδιος, μέχρι που ανακάλυψε την αγάπη και την κλίση του προς το θέατρο.

Πορεία στο χώρο του θεάματος

Η προσπάθειά του να φοιτήσει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, δίνοντας εξετάσεις με ένα ποίημα του Καβάφη ήταν αποτυχημένη, αφού θεωρήθηκε ότι δεν διέθετε τον απαραίτητο για την εποχή στόμφο και το ανάλογο παράστημα. Ο Ντίνος Ηλιόπουλος δεν απογοητεύτηκε, διέθετε πείσμα και υπομονή κι έτσι γράφτηκε στην ιδιωτική σχολή του διεθνούς φήμης διευθυντή του Θεάτρου Σάρα Μπερνάρ, Γιαννούλη Σαραντίδη. Ο Σαραντίδης είχε έρθει στην Αθήνα πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να σκηνοθετήσει μερικά έργα της Μαρίκας Κοτοπούλη και να επιστρέψει πάλι στο Παρίσι, κάτι που το ξέσπασμα του πολέμου δεν του επέτρεψε κι έτσι παρέμεινε στην Αθήνα, ιδρύοντας τη δραματική σχολή «Γιαννούλη Σαραντίδη», όπου ο Ηλιόπουλος είχε την ευκαιρία να μαθητεύσει δίπλα στους Γιώργο Βακαλό, Θράσο Καστανάκη, Μ. Καραγάτση, Γιώργο Θεοτοκά, Γιάννη Σιδέρη, Αντώνη Γιαννίδη.

Το ξεκίνημά του στο θεατρικό σανίδι έγινε το 1944 με το θίασο της “κυρίας Κατερίνας”, στο έργο του Λέο Λεντς Κυρία, σας αγαπώ. Αργότερα έπαιξε στους θιάσους της Μαρίκας Κοτοπούλη, της Μαίρης Αρώνη, του Δημήτρη Χορν κ.ά. αποκομίζοντας πάντα θετικά σχόλια για τις ερμηνείες του. Χαρακτηριστικά, ο σπουδαίος ηθοποιός της εποχής Βασίλης Λογοθετίδης είχε πει για τον νεαρό τότε Ηλιόπουλο: “Τι σπουδαίος! Τι φανταστικός κλόουν! Αυτό θα πει θέατρο!”.

Η πρώτη από τις πολλές κινηματογραφικές συμμετοχές του Ηλιόπουλου έγινε το 1948 με την ταινία Εκατό χιλιάδες λίρες. Το κινηματογραφικό κοινό πολύ γρήγορα τον αγκάλιασε και η αναγνωρισιμότητά του τού επέτρεψε να ηγηθεί από το 1953 θεατρικού θιάσου (με επιχειρηματία τον Χέλμη) στο Θέατρο Κοτοπούλη-Ρεξ, όπου παρουσίασε την κωμωδία: Θανασάκης ο πολιτευόμενος, με συμπρωταγωνίστρια την Άννα Συνοδινού.

Οι περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα και οι ταινίες του, που γυρίζονταν η μία μετά την άλλη, γνώρισαν τεράστια επιτυχία και έτσι το 1963 δημιούργησε τη δική του θεατρική στέγη στο Θέατρο Γκλόρια, ως επιχειρηματίας και θιασάρχης. Ανέβασε κωμωδίες Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, που έγιναν μεγάλες θεατρικές επιτυχίες και μεταφέρθηκαν και στον κινηματογράφο, όπως τα Ξύπνα Βασίλη, Θανασάκης ο πολιτευόμενος, Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος, Εξοχικόν κέντρον “Ο Έρως”, Ζητείται ψεύτης, Έκτο πάτωμα κ.ά.. Μέσα από τον θίασό του αναδείχθηκαν καινούριες πρωταγωνίστριες, που διέπρεψαν και καθιερώθηκαν στη συνείδηση του θεατρόφιλου κοινού σαν σπουδαίες ερμηνεύτριες, όπως η Άννα Φόνσου και η Μάρω Κοντού. Κάποιο διάστημα υπήρξε συνθιασάρχης με τον Μίμη Φωτόπουλο, σε ένα θεατρικό «πάντρεμα» δυο μεγάλων καλλιτεχνών, που ανεβάσαν, προς τέρψη του κοινού τους, έργα υψηλού επιπέδου.

Κατά τη στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Παράλληλα με τις θιασαρχικές του δραστηριότητες ο Ντίνος Ηλιόπουλος έπαιξε με το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο, έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Επίσης συνεργάστηκε με τον Αλέξη Σολομό στο «Προσκήνιο». Το 1972 συμπρωταγωνίστησε με την Έλλη Λαμπέτη στο μιούζικαλ Γλυκιά Ίρμα (Είχε προ υπάρξει κι’ άλλη συνεργασία με το θίασο Λαμπέτη-Χορν, με το έργο: Ένα ζευγάρι παπούτσια).

Το 1974 έκανε μια περιοδεία σε 60 πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά, με τα έργα: Ζητείται ψεύτης, του Δημήτρη Ψαθά και Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη. Η περιοδεία κράτησε ενάμιση χρόνο, πρωτοφανές διάστημα για ελληνικό θίασο.

Ανάμεσα στα πολλά του ταλέντα είχε και γόνιμη θεατρική φαντασία. Έγραψε το μουσικό έργο Κοντσέρτο για τρομπόνι (διασκευή από τους «Μέναιχμους» του Πλαύτου) και Γιάννης Τζόνι και Ιβάν (διασκευή από το έργο του Γκολντόνι Υπηρέτης δύο αφεντάδων), καθώς και τα σατιρικά δοκίμια: Προσδεθείτε και Ο Ντίνος στη χώρα των θαυμάτων. Επίσης συνέταξε την αυτοβιογραφία του με τίτλο: Ένας Ηλιόπουλος ονόματι Ντίνος.

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του θεάτρου και γενικότερα της Τέχνης. Υπήρξε ένας από τους ευγενέστερους ανθρώπους που πέρασαν από τον καλλιτεχνικό χώρο. Έλαμπε και ξεχώριζε από τη φινέτσα και την αυθόρμητη απλότητα της ερμηνείας του. Συνεργάστηκε με όλους τους ηθοποιούς της ελληνικής σκηνής, μεγάλους και μικρούς, τους αγάπησε και τον αγάπησαν, τους σεβάστηκε και τον σεβάστηκαν, αλλά, ο φίλος της καρδιάς του (που “πιο αδελφός δεν γίνεται”, όπως έλεγε ο ίδιος) ήταν ο Βαγγέλης Πλοιός.

Προσωπική ζωή

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος παντρεύτηκε δύο φορές. Ο πρώτος του γάμος διήρκησε ελάχιστους μήνες, ενώ από τον δεύτερο, που τελέστηκε το 1963, με την Χίλντεγκαρντ Βίτσερ, αυστριακής καταγωγής, απέκτησαν δύο κόρες, την Εβίτα και τη Χίλντα Ηλιοπούλου η οποία είναι ηθοποιός και έχει τρία εγγόνια, την Νικήτα της Εβίτας (ηθοποιό), την Έλλη και τον Ντίνο, της Χίλντας.

Απεβίωσε στις 4 Ιουνίου 2001 στην Αθήνα, μετά από μακρά νοσηλεία σε διάφορα νοσοκομεία. Κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη στις 6 Ιουνίου 2001 στο Α΄ Νεκροταφείο και στο μνήμα του υπάρχει μια πλάκα, που γράφει κατ’ απαίτησή του: «Με συγχωρείτε κυρίες μου, που δεν μπορώ να σηκωθώ».

Για την μεγάλη του προσφορά στο θέατρο τιμήθηκε με το Χρυσό Σταυρό Γεωργίου Α’. Επίσης του απονεμήθηκε το 1999 το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών από τον Δήμο Αθηναίων, όπως και τιμητική πλακέτα το 2000 από τον Δήμο Πειραιά.

Λόγια διασήμων για τον Ντίνο Ηλιόπουλο

Κώστας Γεωργουσόπουλος“Ο κλόουν που δραπέτευσε από το φεγγάρι”.

Κωνσταντίνος Σημίτης“Αλήθεια, πόσες γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν, γέλασαν, πόνεσαν, έκλαψαν, προβληματίστηκαν, μελαγχόλησαν με αυτό τον άξιο καλλιτέχνη, ο οποίος συνδύαζε την καλλιεργημένη θεατρική παιδεία με το απαράμιλλο υποκριτικό ταλέντο που διέθετε. Εμείς και οι νεότερες γενιές θα θυμόμαστε αυτή την αξιοθαύμαστη καλλιτεχνική φιγούρα, που έγραψε τη δική της μοναδική ιστορία στο κινηματογραφικό και το θεατρικό στερέωμα. Ο Ντίνος Ηλιόπουλος κατέκτησε επάξια μια θέση στο πάνθεον των μεγάλων δημιουργών και μας έδειξε ότι η Τέχνη είναι ένα μέσο χειραφέτησης και απελευθέρωσης της ανθρώπινης ύπαρξης. Για αυτό του οφείλουμε πολλά”.

Κώστας Καραμανλής“. Ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Ντίνος όλων των Ελλήνων, με το αστείρευτο, πολυδιάστατο ταλέντο του υπηρέτησε την τέχνη του, κυριάρχησε στη θεατρική σκηνή και τη μεγάλη οθόνη, δωρίζοντας απλόχερα το γέλιο σε γενιές Ελλήνων θεατών. Το ήθος του και η σεμνότητά του είναι η παρακαταθήκη του για τους νεότερους συναδέλφους του”.

Θεατρογραφία

1944-1949

Από Έως[11] Έργο Θίασος Θέατρο
1944 «Κυρία, σας αγαπώ» του Στάθη Σπηλιωτόπουλου
“Εραστής από χαρτόνι” του Ζακ Ντε Βαλ
“Η κυρία δεν με μέλλει” του Β. Σαρντού
“Μάγδα” του Έρμαν Σούντερμαν
“Περιπέτεια στη Ριβιέρα” του Ζαν Ραμό
Κατερίνας Ανδρεάδη Κατερίνα Ανδρεάδη
1944 1945 «Η πινακοθήκη των ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου
” Η θυσία” του Π. Κλοντέ
Μαίρης Αρώνη – Δημήτρη Χορν Πάνθεον
1945 “Η μικρή μας Πόλη” του Θόρντον Γουάιλντερ Κατερίνας Ανδρεάδη – Νίκου Δενδραμή Κεντρικόν
1945 “ο Άνθρωπος του Διαβόλου” του Μπέρναρ Σω Αυλαίας Τάκη Μουζενίδη Κοτοπούλη
1945 “Μις Μπα” του Ρούντολφ Μπεζιέ
“Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα” του Ευγένιου Ο΄Νιλ
“Θα σε παντρευτώ” του Σόμερσετ Μομ
” Βαριετέ” των Ρόμπερτ Σέργουντ – Ζακ Ντεβάλ
«Πωλείται κέφι» του Σεν Τζον Έρβιν
«Η μπόρα πέρασε» της Μάργκαρετ Κένεντι
“Δαλιδά” του Ε. Μπεζού
Κατερίνας Ανδρεάδη – Νίκου Δενδραμή Κεντρικόν
1945 «Ο άνθρωπος και τα όπλα» του Μπέρναρ Σω Κατερίνας Ανδρεάδη Κεντρικόν
1945 “Τρικυμία” του Σαίξπηρ Αυλαίας του Τάκη Μουζενίδη Κοτοπούλη
1945 1946 “Δον Κάρλος” του Φρειδερίκου Σίλλερ Αυλαίας του Τάκη Μουζενίδη Κοτοπούλη
1946 “Οι Γερμανοί ξανάρχονται” των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου Μαρίκας Κοτοπούλη Κοτοπούλη
1946 «Του φτωχού τ΄ αρνί» Στ. Τσβάϊχ Αυλαίας Μουζενίδη Κοτοπούλη
1946 “Ποπολάρος” του Γρηγορίου Ξενόπουλου Μαρίκας Κοτοπούλη Περιοδεία στην Αλεξάνδρεια
1946 “Μάφις Φάϊντα” των Γιάννη Χαλκέα- Μικέ Ανατολέα Κατερίνας Ανδρεάδη
1946 1947 “Η Νύχτα της 16ης Ιανουαρίου” της Έιν Ραντ
“Οι τελευταίοι Έλληνες” των Ασημακόπουλου – Σπυρόπουλου – Παπαδούκα
“Η πιο χαρούμενη ώρα σου” του Γουίλιαμ Σαρογιάν
Μαρίκας Κοτοπούλη Κοτοπούλη
1947 “Η Ιωάννα της Λωρραίνης” του Μ. Άντερσον Γιώργου Παπά – Βάσως Μανωλίδου Κοτοπούλη
1947 1948 “Η ροζ αμαρτία” Μαρίκας Κοτοπούλη Κοτοπούλη
1948 “Σατανάς (θεατρικό)” του Θ. Συνοδινού
“Πυγμαλίων” του Μπέρναρ Σω.
“Ρεβέκα” της Δάφνης Ντι Μοριέ
Βάσως Μανωλίδου – Γιώργου Παπά Κοτοπούλη
1948 «Άνθρωποι, άνθρωποι» των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου Επιθεώρησις Μετροπόλιταν
1948 1949 “Κάρμεν η Χιτάνα” του Προσπέρ Μεριμέ
“Βρώμικα χέρια” του Σαρτρ
“Κουαρτέτο” των Χαιρόπουλου – Γιαννουκάκη – Ριτσιάρδη
“Καραγκιόζης” του Θ. Ν. Συνοδινού
“Κατεβείτε σας ζητούν”του Ζαν Ντε Λετράζ
Μαρίκας Κοτοπούλη Κοτοπούλη-ΡΕΞ
1948 1949 “Μ’ αγαπά, δεν μ’ αγαπά” του Δημήτρη Γιαννουκάκη Άννα και Μαρία Καλουτά Κοτοπούλη
1949 1950 Κολασμένος Παράδεισος του Θεόφραστου Σακελλαρίδη Μαρίκα Κοτοπούλη Κοτοπούλη

1950-1959

Από Έως[11] Έργο Θίασος Θέατρο
1950 “Η Μασκώτ” του Ε. Οντράν Μαρίκα Κοτοπούλη Ντορέ
1950 “Το παιχνίδι της Ντάμας” του Ραούλ Πραξί Γληνού – Καλογερίκου – Κωνσταντάρα – Ηλιόπουλου Ντορέ
1950 1951 «Λίλιομ» του Φ. Μόλναρ
«Ένας αξιοθαύμαστος υπηρέτης» του Τζέιμς Μπάρι
Κώστα Μουσούρη Αλίκη
1950 «Η κωμωδία του ανθρώπου που παντρεύτηκε μια μουγκή» του Ανατόλ Φράνς Προσκήνιο του Αλ. Σολωμού Αλίκη
1951 «Τα παιδιά του Εδουάρδου» του Μάρι Ζιλμπέρ Σαβαζόν Κυβέλη Ντορέ
1951 “Η μεγάλη παρένθεση” και “Απόδημος ελληνισμός”των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου Μαρίκα Κοτοπούλη
1951 1952 «Η Άννα των χιλίων ημερών» του Μάξγουελ Άντερσον
« Η δασκαλίτσα» του Ντάριο Νικοντέμι
“Το έκτο πάτωμα” του Άλφρεντ Γκέχρι
«Ο έρως αγρυπνά» των Γ. Ντε Γκαγιαβέ και Ρομπέρ ντε Φλερ
«Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι
«Μονομαχία γυναικών» του Ευγένιου Σκριμπ και Λεγκουβέ
«Τον αγαπούσα πολύ» του Ζαν Γκιττόν
Μαρίκας Κοτοπούλη Κήπου Έσβεκίας και Κοτοπούλη
1952 1953 «Θανασάκης ο πολιτευόμενος» των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου
“Ένταλμα Συλλήψεως” Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου
” Η μαρκησία της φτωχογειτονιάς” των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου
” Τράβα το κορδόνι” του Ραούλ Πράξι
Μαρίκα Κοτοπούλη Σαμαρτζή
1954 «Ζητείται Ψεύτης» του Δημήτρη Ψαθά
«Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου
Μαρίκα Κοτοπούλη Κοτοπούλη
1954 1956 “Μικροί Φαρισαίοι” του Δημ. Ψαθά
“Το σπίτι των τεσσάρων κοριτσιών” του Δημ. Γιαννουκάκη
“Γάντι και Σαρδέλα” του Νίκου Τσιφόρου
Ντίνου Ηλιόπουλου και Μίμη Φωτόπουλου Παλλάς(Θεσσαλονίκη)
1954 1956 “Ερωτική Τρικυμία” του Μάριο Ντέβελις Ντίνου Ηλιόπουλου και Μίμη Φωτόπουλου Κεντρικόν
1954 1956 “Ανεργία Μηδέν” των Ασημακόπουλου – Σπυρόπουλου – Παπαδούκα
“Στραβοτιμονιές” του Στέφανου Φωτιάδη
“Παλληκαράκια της παντρειάς” των Ηλία Μπακόπουλου και Πολύβιου Βασιλειάδη
Ντίνου Ηλιόπουλου και Μίμη Φωτόπουλου Σαμαρτζή
1954 1956 « Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» του Αλ. Σακελλάριου
« Τα άγρια και τα ήρεμα» του Γιώργου Ρούσσου
«Μια τσουκνίδα στις βιολέτες» του Χρ. Γιαννακόπουλου
Ντίνου Ηλιόπουλου και Μίμη Φωτόπουλου Παπαϊωάννου
1956 1957 «Ντούο Σεμπαστιάν» των Χ. Λίντσεϊ και Ρ. Κρούζ
«Παλάτια στην άμμο» του Στέφανου Φωτιάδη
«Πρώτο ραντεβού» των Ηλ. Μπακόπουλου – Πολ. Βασιλειάδη
«Κόσμος και κοσμάκης» του Εντουάρτο Σκαρπέτα
Μαρίκα Κοτοπούλη Κοτοπούλη- Πάρκ- Ρεξ
1958 “Ένα ζευγάρι παπούτσια” Λαμπέτη – Χορν Κεντρικόν
1958 «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημ. Ψαθά Μαίρης Αρώνη – Ντίνου Ηλιόπουλου Ρεξ (Κοτοπούλη)
1958 “Ανθισμένη Αμυγδαλιά” του Δημ. Γιαννουκάκη και μουσική Μάν. Χατζιδάκι Εθνικού Κήπου
1958 1959 ” Ζητείται Ψεύτης” του Δημ. Ψαθά Ντ. Ηλιόπουλου – Ελ. Χατζηαργύρη Ρεξ (Κοτοπούλη)
1959 “Χρυσή Αράχνη” του Στ. Φωτιάδη
” Η κυρία του κυρίου” των Τσιφόρου – Βασιλειάδη
Μαίρη Αρώνη – Ντίνος Ηλιόπουλος Ρεξ (Κοτοπούλη)
1959 ” Ζητείται Ψεύτης”, ” Η κυρία του κυρίου”, ” Φωνάζει ο κλέφτης”, “Μικροί Φαρισαίοι”, “Ο φίλος μου ο Λευτεράκης”, “Στραβοτιμονιές”, “Παλάτια στην Άμμο” Περιοδεία Ελλάδα – Κύπρο
1959 1960 «Η κυρία του κυρίου»
« Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος»
«Το έξυπνο πουλί» των Ν. Τσιφόρου – Π. Βασιλειάδη
Ντίνου Ηλιόπουλου – Τζένης Καρέζη Ρεξ (Κοτοπούλη)

1960-1969

Από Έως[11] Έργο Θίασος Θέατρο
1960 1962 “Εξοχικόν Κέντρον ο Έρως” του Δημ. Ψαθά
“Ένας έμπιστος κύριος” του Κλοντ Μονιέ
«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» του Αλ. Σακελλάριου
“Μις Βαγόνι” των Αλ. Σακελλάριου – Χρ. Γιαννακόπουλου
“Ο Κύριος 5%” των Θ. Ευαγγελίδη – Γ. Μαρή
“Τι σου λείπει;” του Χρ. Γιαννακόπουλου
“Τα κοκκόρια των δώδεκα” των Τσιφόρου – Βασιλειάδη
Ντίνου Ηλιόπουλου Ρεξ (Κοτοπούλη)
1962 1964 “Οι γλάροι και οι κότες” των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου
“Ο Εμίρης και ο Κακομοίρης” των Γιαλαμά – Πρετεντέρη
“Οι ναυαγοσώστες” του Στεφ. Φωτιάδη
“Οι Λεγεωνάριοι” του Σωτήρη Πατατζή
“Ζήτω ο Γάμος” του Νιλ Σάιμον
“Μικροί Φαρισαίοι” του Δ. Ψαθά
Ντ. Ηλιόπουλου – Μ. Φωτόπουλου Βεάκη και περιοδεία (Κωνσταντινούπολη – Β. Ελλάδα – Βόλος)
1964 1968 “Παράθυρο στον Ουρανό” του Χρ. Γιαννακόπουλου
“Άντρας Νο 1” του Σαμονέλ Τέιλορ
“Το έκτο πάτωμα” του Άλφρεντ Γκέχρι
“Ξύπνα Βασίλη” του Δημ. Ψαθά
“Κοντσέρτο για τρομπόνι” του Ντίνου Ηλιόπουλου
“Η πιο μεγάλη απάτη” των Τζ. Σκαρνίτσι – Ρ. Ταραμπούσι
“Γιάννης Τζώννυ και Ιβάν” του Ντίνου Ηλιόπουλου
“Η τελευταία φουρτούνα” του Στέφανου Φωτιάδη
“Ψύλλοι στ’ αυτιά” του Ζωρζ Φεϊντό
Ντίνου Ηλιόπουλου Γκλόρια
1968 “Ο Βαγγέλης ο τεμπέλης” του Βασίλη Χριστοδούλου Ντίνου Ηλιόπουλου Αυλαία (Θεσσαλονίκη)
1968 “Άμα η γυναίκα θέλει” των Ετιέν Ρέϊ – Άλφρεντ Σαβουάρ
“Ο Βαγγέλης ο τεμπέλης”
“Συνέβη στο Σκορπιό” του Αλ. Σακελλάριου
“Ένα άσπρο, ένα μαύρο” του Μαρσέλ Ασσάρ
Ντίνου Ηλιόπουλου Διονύσια
1969 “Ζητείται Ψεύτης” Ντίνου Ηλιόπουλου Άλφα
1969 1970 “Η Λέσχη των τρελών” του Βαλεντίν Κατάγιεφ
“Ένας κύριος με κολάρο” του Ντίνου Ηλιόπουλου
Ντίνου Ηλιόπουλου Αυλαία (Θεσσαλονίκη)

1970-1979

Από Έως[11] Έργο Θίασος Θέατρο
1970 “Ένας σάτυρος χωρίς λυκόσκυλο” των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου Ντίνου Ηλιόπουλου Άλφα
1970 “Ο κόσμος είναι πονηρός” των Λάκη Μιχαηλίδη – Ναπ. Ελευθερίου Επιθεώρησης Κηποθέατρο Αλεξάνδρας
1970 1971 “12 Φεγγάρια με το αποψινό” του Δημ. Βλάχου Επιθεώρησης Άλφα
1971 “Τα παιδιά των αγκαθιών” του Ντίνου Ηλιόπουλου Ντίνου Ηλιόπουλου Δημοτικό Πειραιώς
1971 1972 «Γλυκιά Ίρμα» του Μπρεφό Έλλης Λαμπέτη Μπρόντγουεϊ (Αθήνα), Ράδιο Σίτυ (Θεσσαλονίκη)
1972 “Από την Αθήνα με αγάπη” των Γιαλαμά – Πρετεντέρη Ντίνου Ηλιόπουλου – Γιάννη Γκιωνάκη – Νίκου Ρίζου – Γιάννη Μιχαλόπουλου Ρουαγιάλ
1972 1973 «Καμπαρέ» του Ζόε Μάστεροφ Ντίνος Ηλιόπουλος – Μάρθα Καραγιάννη Καλουτά
1973 1974 «Καίσαρ και Ναπολέων» του Μαρσέλ Πανιόλ
«Χαρίλαος ο Β΄ και τελευταίος» του Αλ. Σακελλάριου
Κώστας Χατζηχρήστος – Ντίνος Ηλιόπουλος Χατζηχρήστου, Αυλαία (Θεσσαλονίκη)
1974 “Έλαια, Σπορέλαια, Πετρέλαια” του Μίμη Τραϊφόρου
“Τον λένε Κώστα” του Τραϊφόρου
Ντίνου Ηλιόπουλου – Νίκου Σταυρίδη Θησεύς (Θεσσαλονίκη)
1974 1975 «Θεσμοφοριάζουσες» ,«Ζητείται ψεύτης», «Το δικαστήριο των γυναικών», “Ο Αριστοφάνης συναντά τον Ζορμπά” και “Ο κόσμος ανάποδα” Περιοδεία σε 60 πόλεις των ΗΠΑ και Καναδά
1975 1976 “Παράνομος κυκλοφορία” των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου Ντίνου Ηλιόπουλου Χατζώκου (Θεσσαλονίκη)
1976 “Τι θ’ ακούσουμε ακόμα” των Γ. Λαζαρίδη – Ν. Αθερινού Ντίνου Ηλιόπουλου – Ζωζώς Σαπουτζάκη – Διονύση Παπαγιαννόπουλου – Σταύρου Παράβα – Μπέτυς Αρβανίτη Σούπερ Σταρ
1976 “Πολύ ωραίο στιλ, βεβαίως, βεβαίως!!” Ντ. Ηλιόπουλου – Σταύρου Παράβα – Νινής Τζάνετ – Νόρας Βαλσάμη – Κούλη Στολίγκα – Μπεάτας Ασημακοπούλου – Άννας Μαντζουράνη Σούπερ
1977 «Φροντιστήριο γυναικών» του Γκόρντον Τόμας Ντίνου Ηλιόπουλου Αττικόν
1977 “Ο Φίλος μου το φάντασμα” του Αλ. Σακελλάριου Ντίνου Ηλιόπουλου (περιοδεία)
1977 «Αμφιτρύων» του Πλαύτου Ντίνου Ηλιόπουλου – Μαίρης Αρώνη – Βασίλη Κανάκη – Παντελή Ζερβού – Ελένης Ζαφειρίου – Θάνου Αρώνη – Δημήτρη Ντουνάκη Εθνικό Θέατρο
1977 1978 “Ένας Ρωμαίος χωρίς Ιουλιέτα” του Ντίνου Δημόπουλου
“Ξύπνα Βασίλη” του Δημ. Ψαθά
Ντίνου Ηλιόπουλου – Νόρας Βαλσάμη Χατζώκου (Θεσσαλονίκη)
1978 “Θεσμοφοριάζουσες” του Αριστοφάνη Ντίνου Ηλιόπουλου – Λυκούργου Καλλέργη – Σταύρου Ρωμανού – Ελένης Ζαφειρίου – Ελένης Χαλκούση – Κάκιας Παναγιώτου – Δημήτρη Τούτση – Τζόλυς Γαρμπή Εθνικό Θέατρο
1978 1979 “Μερικοί το προτιμούν καυτό” του Πίτερ Στόουν Αλέκου Αλεξανδράκη – Νόνικας Γαληνέα – Ντίνου Ηλιόπουλου – Μίμη Φωτόπουλου Ακροπόλ
1979 “Γλυκιά Ίρμα” του Μπρεφόρ Μονό Μαριάννας Τόλη – Ντίνου Ηλιόπουλου – Μίμη Φωτόπουλου – Κώστα Καρρά Μινώα
1979 1980 “Μια νύχτα άνω κάτω”” του Άλαν Άινκμπορν Κάκιας Αναλυτή – Κώστα Ρηγόπουλου – Ντίνου Ηλιόπουλου Μουσούρη

1980-1989

Από Έως[11] Έργο Θίασος Θέατρο
1980 “Η εύθυμη χήρα” Αλίκης Βουγιουκλάκη Αλίκη (θερινό)
1980 1981 “Η γυναίκα μου η ΕΟΚ” του Ναπολέοντα Ελευθερίου Ντίνου Ηλιόπουλου
1981 “Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη Μαίρης Αρώνη – Ντίνου Ηλιόπουλου – Παντελή Ζερβού – Ελένης Χαλκούση – Κώστα Καστανά – Τζόλυς Γαρμπή – Θεανώς Ιωαννίδου Εθνικό Θεατρο – Επίδαυρος
1981 1982 “Μάκβεθ” του Σαίξπηρ Δημήτρη Παπαμιχαήλ – Ελένης Χατζηαργύρη – Ντίνου Ηλιόπουλου – Λυκούργου Καλλέργη – Χρήστου Πάρλα – Μηνά Χατζησάββα – Νόρας Κατσέλη – Κάρμεν Ρουγγέρη – Νεφέλης Ορφανού Εθνικό Θέατρο
1982 “Συζυγικές σκηνές” του Ζωρζ Φεντώ (“Η μακαρίτισσα μητέρα της κυρίας” και “Το Καθάρσιο του μπέμπη”) Ντίνου Ηλιόπουλου – Αντιγόνης Βαλάκου Εθνικό Θέατρο
1982 «Ο πρασινοφρουρός» του Αλ. Σακελλάριου Ντίνου Ηλιόπουλου – Άννας Φόνσου – Νίκου Τσούκα – Γιώργου Κιμούλη Σατυρικόν
1982 1983 “Μπρος ΠΑΣΟΚ και πίσω ρέμα” των Ναπ. Ελευθερίου – Γιώργου Οικονομίδη Ντίνου Ηλιόπουλου – Γιώργου Οικονομίδη – Ζωζώς Σαπουτζάκη – Νινής Τζάνετ Βρετάνια
1983 “Έλληνες είμαστε ρε!!!” του Γιώργου Κωνσταντίνου Γιώργου Κωνσταντίνου – Ντίνου Ηλιόπουλου – Ανδρέα Ντούζου Μπρόντγουεϊ
1983 “Η γυναίκα μου η ΕΟΚ” του Ν. Ελευθερίου Ντίνου Ηλιόπουλου Πειραϊκό Λυρικό (Πειραιά)
1983 “Βασικά την πατήσαμε” του Γιώργου Λαζαρίδη Ντίνου Ηλιόπουλου – Νινής Τζάνετ – Γιώργου Κάππη Σπλέντιτ (Πειραιά)
1983 1984 “Το σώσε” του Μάικλ Φρεν Ελεύθερης σκηνής
1984 “Εισαγόμενος είσαι;” του Νίκου Αθερινού Ντίνου Ηλιόπουλου – Νίκου Σταυρίδη- Δέσποινας Στυλιανοπούλου Λουζιτάνια
1985 “Ουρανοκατέβατη” του Νίκου Αθερινού Ρουαγιάλ
1985 1986 “Θα μου ρίξετε παρακαλώ;” των Ν. Αθερινού – Διον. Τζεφρώνη Ντίνου Ηλιόπουλου – Μαίρης Χρονοπούλου – Νίκου Σταυρίδη Μινώα
1986 ” Ο επιμένων Πασοκολλητά” των Νίκου Καμπάνη – Βύρωνα Μακρίδη Ντίνου Ηλιόπουλου – Σωτήρη Μουστάκα – Μαρίας Μπονέλου – Έρρικα Μπρόγιερ (περιοδεία)
1986 «Τούτσι» και «Η γλυκιά του Ούτσι» της Μαρίας και Ελένης Παξινού Κώστα Βουτσά – Ντίνου Ηλιόπουλου – Ιλιάδας Λαμπρίδου – Γιώργου Μούτσιου Γκλόρια
1987 ” Μας τελείωσε” των Καμπάνη – Δημ. Ρίζου Ντίνου Ηλιόπουλου – Ισμήνης Καλέση – Γιάννη Βούρου – Ερρίκου Μπριόλα Μινώα
1987 1988 “Αντρέα μας τελείωσες” των Καμπάνη – Ρέππα Ρένας Βλαχοπούλου – Ντίνου Ηλιόπουλου – Μάρως Κοντού (περιοδεία)
1988 ” Πως την λεν την βαζελίνη τουρκικά” των Σοφίας Φιλιππίδου και Χάρη Ρώμα Κώστα Βουτσά – Ντίνου Ηλιόπουλου – Γιάννη Μηχαλόπουλου – Δημήτρη Πιατά – Τάσου Πεζιρκιανίδη Μινώα
1988 1989 « Οι τελευταίοι Πασοκράτορες» του Γιώργου Κωνσταντίνου Ρένας Βλαχοπούλου – Ντίνου Ηλιόπουλου – Γιώργου Κωσταντίνου – Άννας Βαγενά – Τάσου Πεζιρκιανίδη Καλουτά
1989 «Κλέψαν τα δις…, την κάλπη να δεις» Ντίνου Ηλιόπουλου – Γ. Παπαζήση – Κ. Αθανασίου – Τ. Πεζιρκιανίδη – Ν. Τσούκα – Β. Πλοιού – Μ. Χαλκιά Μετροπόλιταν
1989 1990 «Μια Κυριακή στη Νέα Υόρκη» του Νόρμαν Κράσνα Ντίνου Ηλιόπουλου – Β. Τσιβιλίκα – Μαρίας Αλιφέρη – Πάνου Μιχαλόπουλου Καλουτά

1990-1999

Από Έως[11] Έργο Θίασος Θέατρο
1990 «Τούβλα, Λόττο και μπουρλότο» Ντίνου Ηλιόπουλου – Νίκου Ρίζου – Δέσποινας Στυλιανοπούλου Μετροπόλιταν
1990 1991 άγνωστη επιθεώρηση Ντίνου Ηλιόπουλου – Νίκου Ρίζου – Μαίρης Χρονοπούλου (περιοδεία)
1991 1992 «Ταπί και ψύχραιμοι» Ντίνου Ηλιόπουλου – Χ. Ρώμα – Π. Μιχαλόπουλου – Δ. Πιατά – Π. Πιτσούλη Καλουτά
1992 «Ελλάς να κλαίς και να γελάς» Ντ. Ηλιόπουλου – Σπ. Καλογήρου – Ρίας Δελούτση – Βαγγέλη Πλοιού – Κάτιας Αθανασίου – Ε. Σαμιωτάκη (περιοδεία)
1992 1993 άγνωστη επιθεώρηση Ντ. Ηλιόπουλου – Ν. Παπαναστασίου – Γ. Παπαζήση – Ρίας Δελούτση – Ν. Τσούκα – Βαγγέλη Πλοιού – Κ. Αθανασίου περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο
1993 1994 «Δώσε τούρτα στο λαό» Ντ. Ηλιόπουλου – Ν. Ρίζου – Ζωζώς Σαπουντζάκη – Ν. Τσούκα – Α. Ντούζου – Βαγγέλη Πλοιού – Κ. Αθανασίου Σούπερ Σταρ
1994 1995 «Λα μάμα» του Αντρέ Ρουσσέν Ντ. Ηλιόπουλου – Καίτης Παπανίκα – Βαγγέλη Πλοιού Λήδρα (Πλάκα)
1995 1996 «Δεν θα τα πάρεις μαζί σου» των Μος Χαρτ και Τζωρτζ Κάουφμαν Ντ. Ηλιόπουλου – Βάσιας Παναγοπούλου – Ελένης Ανουσάκη – Δ. Καλλιβωκά – Β. Πλοιού – Χρ. Βαλαβανίδη Ιλίσια
1996 «Καραγκιόζης Ντρίμ» σατυρική κωμωδία του Γ. Κακουλίδη Νέα Ελληνική Σκηνή του Θύμιου Καρακατσάνη Μενάνδρειο (Δελφινάριο)
1997 «Πλούτος» του Αριστοφάνη Ντ. Ηλιόπουλου – Ασπ. Παπαθανασίου – Π. Κοντογιαννίδη – Τ. Πεζιρκιανίδη – Β. Πλοιού Θεατρική Έξοδος Αιγαίου (Ν. Παροίκος)
1998 1999 «Νταϊάνα, η πριγκίπισσα του λαού» του Μάκη Αντωνόπουλου Καλουτά

Φιλμογραφία

Κινηματογράφος

Έτος Τίτλος Ρόλος Σκηνοθέτης
1948 Μαντάμ Σουσού Τάκης Μουζενίδης
Εκατό χιλιάδες λίρες Χρόνης Αλέκος Λειβαδίτης
1949 Διαγωγή μηδέν Πλάτων Παπαδάκης Γιάννης Φιλίππου, Μιχαήλ Γαζιάδης
1950 Τα αρραβωνιάσματα δικηγόρος Κώστας Λαζάρου Μαρία Πλυτά
Οι απάχηδες των Αθηνών Κλέων Ηλίας Παρασκευάς
1951 Τα τέσσερα σκαλοπάτια Χρήστος Γκαρόπουλος Γιώργος Ζερβός
1952 Προπαντός ψυχραιμία Φίκης Μίμης Φωτόπουλος, Ντίνος Ηλιόπουλος
Ο πύργος των ιπποτών Αγησίλαος Καραβόπουλος Γιώργος Ασημακόπουλος, Νίκος Τσιφόρος
1953 Εύα Νάσος Μαρία Πλυτά
Ο γρουσούζης Αριστείδης Γιώργος Τζαβέλλας
1954 Νυχτερινή περιπέτεια Ζούμης Άγγελος Ζερβάκης
Θανασάκης ο πολιτευόμενος Μελέτης Καπλάνης Αλέκος Σακελλάριος
Χαρούμενο ξεκίνημα φίλος Γιώργου Ντίνος Δημόπουλος
1955 Τζο ο τρομερός Τζώρτζης Ρούβακας (Τζο)
Γλέντι, λεφτά κι αγάπη Δαμιανός Νίκος Τσιφόρος
1956 Ο δράκος Θωμάς Νίκος Κούνδουρος
1957 Της τύχης τα γραμμένα Ιορδάνης Φίλιππος Φυλακτός
1958 Μέλπω Φρίξος Ηλιάδης
Μια λατέρνα, μια ζωή Θανάσης Σωκράτης Καψάσκης
Κάθε εμπόδιο για καλό Κωστής Χρήστος Αποστόλου
Τέσσερις νύφες κι ένας γαμπρός Άλκης Μακρίδης Τζανής Αλιφέρης
1959 Γαμήλιες περιπέτειες Ντίνος Αγαπητός Κώστας Γεωργούτσος
Να πεθερός, να μάλαμα Αριστείδης Μάριος Νούσιας
Αμαρυλλίς – Το κορίτσι της αγάπης Ανέστης Ντίνος Δημόπουλος
Στουρνάρα 288 [12] – Φτώχεια και αριστοκρατία Πλάτων (αφηγητής)
1960 Καλημέρα Αθήνα Τοτός Γρηγόρης Γρηγορίου
Χριστίνα Λάζαρος Γιάννης Δαλιανίδης
Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος Γρηγόρης
Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες Στέλιος Κοντογιώργης Αλέκος Σακελλάριος
Οικογένεια Παπαδοπούλου (Βοήθεια, με παντρεύουνε!) Μηνάς Καρασπαρίδης Ροβήρος Μανθούλης
Τρεις κούκλες και εγώ Μανώλης Νίκος Τσιφόρος
1961 Ζητείται ψεύτης Θόδωρος Πάρλας Γιάννης Δαλιανίδης
1962 Ο ατσίδας Αλέκος Κουρούζος
Η κυρία του κυρίου Μηνάς Καλούδης
Μερικοί το προτιμούν κρύο Λάκης Αγγέλου
1963 Παλικαράκια της παντριάς Κοσμάς Φρίξος Ηλιάδης
Ο φίλος μου ο Λευτεράκης Θοδωράκης Βλάσσης Αλέκος Σακελλάριος
1964 Το δόλωμα Μάνθος
Κάτι να καίει Ντίνος Εξαρχόπουλος Γιάννης Δαλιανίδης
Οι κληρονόμοι Ρίκος
1965 Φωνάζει ο κλέφτης Τιμολέων Λάμπρου
1966 Οι κυρίες της αυλής Πίπης Καθιστός Ντίνος Δημόπουλος
Ό,τι λάμπει είναι χρυσός επιθεωρητής Λάμπρου Παύλος Φιλίππου, Ντίνος Ηλιόπουλος
Να ζει κανείς ή να μη ζει; Μηνάς Ορέστης Λάσκος
1967 Ο γεροντοκόρος φαρσέρ (φωνή)
Η κοροϊδάρα Ντίνος Ντίνος Κώστας Καραγιάννης
Ο ανακατωσούρας Θωμάς Καρατουλπάνης Γρηγόρης Γρηγορίου
Ο κόσμος τρελάθηκε Λυκούργος Καρανικολαρέας Ερρίκος Θαλασσινός
1968 Ο σατράπης Ναπολέων Ντούρος Κώστας Ανδρίτσος
Ο πιο καλός ο μαθητής Διαμαντής
Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα ο ίδιος
1969 Ο θαυματοποιός Φίλιππας Φελούκας
Ο Στρατής παραστράτησε Στρατής Δαμαλάκης Κώστας Καραγιάννης
1970 Οι 4 άσοι Φώτης Γιέμελος
Να ‘τανε το 13 να ‘πεφτε σε μας Λάμπης Λαμπερός Ντίνος Δημόπουλος
1972 Εκβιασταί Πέτρος Ρωμανός Παύλος Φιλίππου
Συμμορία εραστών Ρένος Καμπανάς Βαγγέλης Σερδάρης
1979 Οι φανταρίνες ταγματάρχης Αδάμαστος Ντίμης Δαδήρας
Τζακ ο καβαλάρης δον Κορνίλιο
1980 Ο ποδόγυρος Γιώργος Λαζαρίδης
Ξεβράκωτος Ρωμιός Νίκος Παύλος Φιλίππου
Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα Πέτρος Κώστας Καραγιάννης
1981 Κατάσκοπος Νέλλη Σουλτς Τάκης Βουγιουκλάκης
Γκαρσονιέρα για 10 επιθεωρητής υπουργείου Ντίμης Δαδήρας
Ο Κώτσος έξω από το ΝΑΤΟ Τομ Αμέρικο
Ένας κοντός θα μας σώσει! Σπύρος Αποστόλου Κώστας Καραγιάννης
1982 Ξυπόλυτα καμάκια Κώστας Δημητρίου
Εδώ και τώρα αγγούρια. Πόσα φάγατε σήμερα; Ντίμης Δαδήρας
Ο αυτάκιας Φωκάς Χρήστος Κυριακόπουλος
Απίθανοι, αλλιώτικοι κι ωραίοι Μάρκος Κώστας Μπακοδήμος
1983 Άλλος για τον παράδεισο Ιεζεκιήλ Τάκης Σιμονετάτος
Άγριες πλάκες στα θρανία Χαραμάδας Ηλίας Μυλωνάκος
Δάσκαλε τι δίδασκες; λυκειάρχης Μιχάλης Λεφάκης
Στα σαγόνια της εφορίας Παύλος Φιλίππου
Μια παπαδιά στα μπουζούκια Χρήστος Κυριακόπουλος
1984 Ο αδέξιος εραστής Άγης Μαρία Σκούρτη
Και κλάααμα… στα σχολεία λυκειάρχης Παύλος Φιλίππου
Ροκάκιας την ημέρα, το βράδυ καμαριέρα επιθεωρητής Τσακμάκης Όμηρος Ευστρατιάδης
Ρόδα, τσάντα και κοπάνα 3 Αρχιμήδης
1985 Τα τούβλα Ανδρέας
Ο ιππότης της λακούβας Ηρακλής Κέλερ
Κορίτσια για τσίμπημα Παύλος Φιλίππου
Μια γυναικάρα στα μπουζούκια Περικλής Χρήστος Κυριακόπουλος
1986 Ο μελισσοκόμος μηχανικός προβολής Θόδωρος Αγγελόπουλος
Πόντιος είμαι, ό,τι θέλω κάνω Ντίνος Χρήστος Κυριακόπουλος
1987 Κατάσκοποι της συμφοράς Αγάπων Παύλος Φιλίππου
1989 Υπέρ επείγον Σφυρίου
1995 Ράδιο Μόσχα ρεσεψιονίστ Νίκος Τριανταφυλλίδης

Από την κινηματογραφική ταινία του 1960 Καλημέρα Αθήνα

Από την κιν/φη ταινία του 1969 Ο Στρατής παραστράτησε

Από την ταινία Ο θαυματοποιός του 1969, μαζί με την Ρία Δελούτση

Βιντεοταινίες

1984 Πηδάτε γιατί χαθήκαμε
1985 Μια νύφη για όλουςΚλεφτρόνια της πλάκας

Ο ιππότης της λιγούρας

Ένα τραγούδι θα σου πω

Μια φορά και έναν καιρό

1986 Σούπερ σταρ για κλάματαΣτον πυρετό της δόξας και της λόξας
1987 Ελεήστε γιατί χανόμαστεΚατάσκοποι της συμφοράς

Για μια χούφτα εκατομμύρια

1988 Μας τελείωσεςΠως την λένε την βαζελίνα τουρκικά
1989 Τα πήρες όλα και έμεινεςΟι τελευταίοι Πασοκράτορες

Κλέψαν τα δις, την κάλπη να δεις

Τηλεταινίες

1985 Σχεδόν τίποτα … Σχεδόν κανείς ΕΡΤ
1996 Το παλτό ΕΤ2

Τηλεοπτικό θέατρο

1976 Μις ΒαγόνιΨύλλοι στ’ αυτιά

Μάριος Φανή Καίσαρ

Η λέσχη των τρελών

ΕΡΤ
1977 Κοντσέρτο για τρομπόνι ΕΡΤ
1978 Μαμά ΕΡΤ
1981 Εκκλησιάζουσαι ΕΡΤ
1994 Ταπί και ψύχραιμοι ΑΝΤ1
1999 Νταϊάνα η πριγκίπισσα του λαού ALPHA

Τηλεοπτικές σειρές

1972 Ο ανθρωπάκοςΟ Ντίνος στη χώρα των θαυμάτων Πισσάνος TV για την ΥΕΝΕΔ
1973 Ο Θωμάς και ο Χατζηθωμάς ΕΡΤ
1979 Η μεγάλη παρέλαση ΕΡΤ
1983 Τα ξύλινα σπαθιά ΕΡΤ
1984 Αξιότιμοι κύριοιΒραδυά επιθεώρησης ΟΣΚΑΡ TV για την ΕΡΤΕΡΤ
1988 Κουφώματα ΕΡΤ2
1990 Η ιστορία της κωμωδίας ΑΝΤ1
1992 Δέκα μικροί μήτσοι MEGA
1995 Πάτερ ημών: καληνύχτα παππού ΑΝΤ1
1998 Η ζωή που δεν έζησα MEGA

Συμμετείχε επίσης σε τηλεοπτικές σειρές σαν guest star αλλά και στην σειρά “Θεατρικά έργα με τον Ντίνο Ηλιόπουλο”, σε παραγωγή Ελένης Μαβίλη για λογαριασμό της ΕΡΤ.

Εκπομπές

1976 Το πορτραίτο της Πέμπτης ΕΡΤ
1978 Μουσικοχορευτική παλέτα ΕΡΤ
1983 Ευτυχισμένο το 1984 και τα μάτια σας τέσσερα ΕΡΤ2

Τηλεπαιχνίδια

1980 Τα τετράγωνα των αστέρων ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή