Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον τάσσεται υπέρ των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα: «Μπορούμε να κρατήσουμε ένα ολόγραμμα»

«Νομίζω πως είναι ένα εύκολο πρόβλημα που μπορεί να λυθεί» ανέφερε ο Βρετανός

by Times Newsroom

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης, τάχθηκε ο πατέρας του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ. Παράλληλα δήλωσε λυπημένος για το γεγονός ότι ο Ρίσι Σούνακ επέλεξε να μην συναντηθεί τελικώς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στο MEGA, ο πατέρας του πρώην πρωθυπουργού, σημείωσε: «Λυπάμαι πραγματικά που ο πρωθυπουργός δεν ήταν δυνατόν να δει τον κ. Μητσοτάκη χτες. Θα ήταν μία μεγάλη βοήθεια να έχουμε μία εικόνα για το τι έχει ειπωθεί σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε τέτοιου είδους συζητήσεις, γιατί μας υποχρεώνει η UNESCO. Πιστεύω έχει έρθει ο καιρός να υπάρξει μία συμφωνία προκειμένου αυτά τα υπέροχα Γλυπτά να επιστρέψουν στην Αθήνα. Είναι μία ακρότητα το να υπάρχει αυτή η διαφορά τόσα χρόνια με το Λονδίνο».«Βρίσκομαι στην Αθήνα τόσα χρόνια και έχω γίνει δέκτης της φιλίας αυτής. Νομίζω πως είναι ένα εύκολο πρόβλημα που μπορεί να λυθεί. Έχει έρθει ο καιρός να πούμε εάν θα ήταν σωστό ή λάθος να στείλουμε πίσω τα Γλυπτά. Σήμερα η Αθήνα έχει ένα υπέροχο μουσείο και είναι ξεκάθαρο για εμένα πως τα Γλυπτά πρέπει να επιστρέψουν μαζί με όλα τα υπόλοιπα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο».

Όπως ανέφερε ο πατέρας του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, θα μπορούσαν στη θέση των Γλυπτών στο βρετανικό μουσείο θα μπορούσε να τοποθετηθεί ένα… ολόγραμμά τους. «Θα μπορούσαμε να κρατήσουμε εδώ στη Βρετανία ένα ολόγραμμα των Γλυπτών και να τα επιστρέψουμε πίσω. Θα ήταν και μία υπέροχη ευκαιρία για το Ηνωμένο Βασίλειο να πούμε πως ‘’οκ, φύγαμε από την ΕΕ’’ αλλά μια συμφωνία με την ‘’καρδιά ‘’ της Ευρώπης θα ήταν μία φανταστικά συμβολική κίνηση. Δεν θα ήταν απλώς πως επιστρέφουμε τα Γλυπτά στην Ελλάδα αλλά στην ‘’καρδιά της Ευρώπης’’».

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή