Ο Τάσος Χατζηβασιλείου εξελέγη ομόφωνα νέος Αντιπρόεδρος της IDU – International Democrat Union

Αντιπρόεδρος της International Democrat Union (IDU), εξελέγη ομόφωνα ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου, στις εργασίες του IDU Summit στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή 16 Μαΐου.

by Times Newsroom

Η IDU είναι μια ισχυρή παγκόσμια ένωση από 84 κεντροδεξιά πολιτικά κόμματα, προερχόμενα από 60 χώρες, που μοιράζονται κοινές αξίες για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Ενδεικτικά, στην IDU μετέχουν ενεργά το γερμανικό CDU, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ, το βρετανικό Συντηρητικό κόμμα κ.α.

Στον αξιακό πυρήνα της IDU βρίσκονται η προστασία της πολιτικής και προσωπικής ελευθερίας, η ισότητα ευκαιριών και η οικονομική ανάπτυξη υπό το κράτος δικαίου.

Η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει στην IDU από το 1983, όταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ συνυπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη μαζί με ηγέτες, όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Ζακ Σιράκ και ο Γλαύκος Κληρίδης.

Η εκλογή του κ. Χατζηβασιλείου αναδεικνύει τον αναβαθμισμένο ρόλο της Νέας Δημοκρατίας στα διεθνή κεντροδεξιά fora και ενισχύει τη δυναμική της Παράταξης να προβάλλει διεθνώς τις θέσεις της και να συνδιαμορφώνει τον πολιτικό διάλογο της κεντροδεξιάς διεθνώς.

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή