Οι πόλεμοι συνεχίζονται σε Ουκρανία και Ισραήλ – Κυβερνητικά μέτρα για την οπαδική βία

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα επεισόδια στο Ρέντη, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, να δηλώνει πως πέρα από τον 18χρονο υπάρχουν στοιχεία και για το άτομο που τον προμήθευσε με φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλα. Τοποθέτηση ηλεκτρονικών καμερών παντού στα γήπεδα προανήγγειλε ο Γιάννης Βρούτσης.

by Times Newsroom

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (Η Καθημερινή, 12/12/23)

Εσωτερική επικαιρότητα

  • Πειραιάς: Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα σε είσοδο πολυκατοικίας – Από θαύμα σώθηκε άστεγος – Μεγάλες υλικές ζημιές. Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζονται γραφεία στην οδό Φίλωνος, στο κέντρο του Πειραιά, με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές υλικές ζημιές το κτίριο και παρακείμενα καταστήματα.
  • Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς. Tο δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί, μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Το δώρο Χριστουγέννων υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ, φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.
  • Αρχίζει η πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή – Το ενδιαφέρον αναμένεται να κορυφωθεί την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023, με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων.
  • Πρεμιέρα για τον πρώτο ψηφιακό βοηθό στο Μέγαρο Μαξίμου – Μητσοτάκης: Αναβαθμίζουμε το gov.gr – Αποτελεί την πρώτη εφαρμογή που αξιοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στο Δημόσιο. Ο ψηφιακός βοηθός, που έχει τη μορφή chatbot και ενεργοποιείται στη δοκιμαστική μορφή του σήμερα το απόγευμα, θα βοηθά τους επισκέπτες του gov.gr να βρουν εύκολα την υπηρεσία που αναζητούν, απαντώντας σε απλές αλλά και σύνθετες ερωτήσεις τους.
  • Γεωργιάδης: Στον παρόντα χρόνο δεν τίθεται θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης – Οποιασδήποτε κινήσεις μπορεί να γίνουν από το 2031 και έπειτα
  • «Εξευτελιστικό φιλοδώρημα» χαρακτηρίζουν οι Ενώσεις αστυνομικών την ειδική αποζημίωση για τις αθλητικές συναντήσεις – «Η ειδική αποζημίωση ήταν «πάγιο αίτημα», που τη ζητούσαν οι αστυνομικοί εδώ και χρόνια»

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Παρότι μέγας υποστηρικτής του, ο Μπάιντεν στρέφεται κατά του Ισραήλ και εκφράζει ωμά τη διαφωνία του με τη στρατηγική Νετανιάχου – «Βομβαρδίζετε στα τυφλά, χάνετε την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας»
  • Ο Μιλέι έπιασε δουλειά στην Αργεντινή: Υποτιμά το νόμισμα κατά 50%, ανακοινώνει λιτότητα και το ΔΝΤ εξαίρει τα τολμηρά μέτρα – Τα νέα μέτρα στο πλαίσιο πακέτου μέτρων σκληρής λιτότητας, θεραπείας «σοκ» για να σταθεροποιηθεί η οικονομία
  • Wall Street Journal: Ο ισραηλινός στρατός γεμίζει με θαλασσινό νερό τις σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα – Η ισραηλινή πλευρά δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα
  • Πόλεμος στην Ουκρανία : Δεκάδες τραυματίες σε νέα πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο – «Υπάρχουν 34 τραυματίες στη συνοικία Ντνιπρόβσκι της πρωτεύουσας, οι 15 εισήχθησαν σε νοσοκομεία, ανάμεσά τους δυο παιδιά, (άλλοι) 19 δέχθηκαν ιατρικές φροντίδες επιτόπου», διευκρίνισε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, ο Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενος τα σωστικά συνεργεία.
  • Πολωνία: Η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση Τουσκ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο – Με 248 ψήφους υπέρ έναντι 201 κατά, η κυβέρνηση συνασπισμού της οποίας ηγείται ο 66χρονος Ντόναλντ Τουσκ εξασφάλισε τη στήριξη της πλειοψηφίας στο πολωνικό κοινοβούλιο.
  • Πόλεμος στο Ισραήλ : «Πέρα από κάθε διάλυση η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας», προειδοποιεί ο ΟΗΕ – Η ισραηλινή επίθεση έχει μετατρέψει ένα μεγάλο μέρος της Γάζας σε ερείπια και έχει σκοτώσει τουλάχιστον 18.400 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.
  • Πόλεμος στην Ουκρανία : «Μην τα παρατάτε», είπε ο Μπάιντεν στον Ζελένσκι – Ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε στον Ουκρανό ομόλογό του ότι θα εγκριθεί πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ουκρανία – πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων – και ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Νέα μέτρα από την κυβέρνηση για την αποτροπή της οπαδικής βίας

  • Οι έρευνες: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προανήγγειλε πως θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις πέρα από αυτή του 18χρονου, επισημαίνοντας πως ο άνθρωπος που τον προμήθευσε με φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλα έχει κατονομαστεί και όλα τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους αξιοποιούνται.
  • Τα μέτρα: Την τοποθέτηση καμερών σε όλα τα γήπεδα για την εποπτεία των αθλητικών χώρων, με τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν, εξήγγειλε ο ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. «Θέλουμε να μπουν παντού ηλεκτρονικές κάμερες σύγχρονης τεχνολογίας, οι οποίες θα λύσουν το πρόβλημα και αυτό θα γίνει. Τα κείμενα του νόμου είναι έτοιμα, έρχονται στη Βουλή και θα υλοποιηθούν μέσα στον χρόνο που πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
  • Ο άτυχος αστυνομικός: Την ίδια ώρα, ο άτυχος 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στα επεισόδια στο Ρέντη ακρωτηριάστηκε, χάνοντας το ένα του πόδι, κατόπιν απόφασης των γιατρών. Ο ασθενής παραμένει σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη.

ΣΥΡΙΖΑ : Διεθνείς επαφές αλλά οι αποχωρήσεις συνεχίζονται

  • Ο «Αμερικανός» Κασσελάκης: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει την περίοδο των Χριστουγέννων στη Νέα Υόρκη, ενώ με τη νέα χρονιά, αφού πρώτα υπηρετήσει την 20ήμερη θητεία του στο Κέντρο Τεθωρακισμένων, αναμένεται να φύγει εκ νέου για τις ΗΠΑ, περιοδεύοντας από πόλη σε πόλη (Νέα Υόρκη, Βοστόνη, Μαϊάμι, Λος Άντζελες κ.α), χωρίς να αποκλείεται ένα σύντομο πέρασμα από τον Καναδά (Τορόντο, Μόντρεαλ) για τις εκεί επαφές του σε ελληνικές παροικίες.
  • Ο «Ευρωπαίος» Τσίπρας: Μετά τις συναντήσεις που είχε ο πρώην πρωθυπουργός στη Ρώμη το προηγούμενο διάστημα, ακολουθούν εκείνες που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι. Συγκεκριμένα, ο κ.Τσίπρας συνομίλησε ήδη, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τον Ενρίκο Λέτα και τον Τζουζέπε Κόντε (πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας), ενώ έπονται τα ραντεβού του με τον Φρανσουά Ολάντ (πρώην πρόεδρο της Γαλλίας) κι άλλες εξέχουσες προσωπικότητες με διεθνές κύρος στον επιστημονικό χώρο.
  • Αποχωρήσεων συνέχεια: Όσο βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ενισχύσει το προφίλ του διεθνώς, οι αποχωρήσεις στο εσωτερικό του συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με τον πρώην βουλευτή Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, να κάνει γνωστό πως απομακρύνεται οικειοθελώς από τον ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας δριμεία κριτική στον νέο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκη.

Θρήνος στην κηδεία της 50χρονης που κατασπάραξαν τα σκυλιά

  • Σε κλίμα οδύνης η κηδεία: Τελευταίο αντίο χθες στην 50χρονη που κατασπαράχθηκε από τρία σκυλιά στην αυλή του σπιτιού της στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. Τραγικές φιγούρες ο πατέρας της 50χρονης, που έλεγε «είμαι εδώ, είμαι εδώ» και τα δύο της παιδιά 17 και 18 ετών, στην αγκαλιά των οποίων ξεψύχησε.
  • Απολογείται ο ιδιοκτήτης των σκύλων: Απολογείται σήμερα ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Σην 50χρονη διαπιστώθηκαν πολλαπλές κακώσεις σε κεφάλι, θώρακα, κοιλιά, κάτω και άνω άκρα. Ο θάνατός της επήλθε συνεπεία των κακώσεων από τις δαγκωματιές.
  • Πού βρίσκονται τώρα τα σκυλιά: Οι τρεις ποιμενικοί έχουν μεταφερθεί από την Κυριακή 10/12 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ιδιωτικής εταιρείας, με το πόρισμα για την κατάστασή τους να αναμένεται εντός ημερών. Τα τρία σκυλιά -κάθε ένα από αυτά ζυγίζει 45 κιλά- κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους δεν παρουσίασαν επιθετική συμπεριφορά. Μαζί τους στο χώρο που βρίσκονται υπάρχουν εκπαιδευτές και παρακολουθούνται εντατικά.

Όλιβερ : Κακοποιήθηκε από άνθρωπο ή κατασπαράχθηκε από αγέλη σκύλων ;

  • Τι λέει η Αστυνομία:  «Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ δεν δείχνει κάποιον ύποπτο δράστη. Αναμένουμε και μια πραγματογνωμοσύνη που πρόκειται να γίνει από φωτογραφίες του ζώου, όταν αυτό εξετάστηκε από την πρώτη κτηνίατρο και τους κτηνιάτρους της Περιφέρειας. Από το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί δεν προκύπτει κακοποίηση από άνθρωπο. Δεν αποκλείουμε το γεγονός να προήλθε από αδέσποτα σκυλιά η κακοποίηση» είπε στο Mega, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.
  • «Είμαι η φωνή του αθώου Όλιβερ»: Ο ιδιοκτήτης του χάσκι επιμένει ότι υπάρχει ανθρώπινο χέρι πίσω από τον θανατό του. «Ένοχος για μένα υπάρχει. Θα φτάσω μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί εγώ είμαι η φωνή του αθώου Όλιβερ. Τον είδα από την πρώτη στιγμή. Δεν είδα ούτε δαγκωματιές ούτε τίποτα» είπε ο Μιχάλης Φλέγκας.
  • Διαφωνούν Αρχές και κτηνίατροι: Η κτηνίατρος που εξέτασε το χάσκι, όσο ήταν ζωντανό, επιμένει ότι εμπλέκεται κάποιος άνθρωπος στην κακοποίηση του, ενώ η Αστυνομία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το χάσκι πέθανε αφού δέχθηκε επίθεση από σκυλιά. «Παραμένω σταθερή σε όσα έχω πει στην κατάθεσή μου» είπε η Κλεονίκη Τόλα. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί, από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους και τις καταθέσεις, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Όλιβερ κατασπαράχθηκε από αγέλη σκύλων.

Αθλητικά

  • Ο αποκλεισμός: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε και από την Μπάγερν Μονάχου στο γήπεδο της και πέραν του αποκλεισμού της από τη συνέχεια του Champions League, δεν θα συνεχίσει ούτε στο Europa League, καθώς κατετάγη 4η στον όμιλο της.
  • Η πρόκριση: Την ίδια ώρα, στον άλλον αγώνα του ομίλου, η Κοπεγχάγη επικρατούσε με 1-0 της Γαλατάσαραϊ, παίρνοντας την πρόκριση για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Τούρκοι θα συνεχίσουν στο Europa League, καθώς πήραν την τρίτη θέση
  • Η συνέχεια: Μπάγερν Μονάχου, Κοπεγχάγη, Άρσεναλ, Αϊντχόφεν, Ρεάλ Μαδρίτης, Νάπολι, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Ίντερ είναι οι 8 ομάδες που συνεχίζουν στους «16» από τους ομίλους που ολοκληρώθηκαν χθες. Οι υπόλοιπες 8 θα γίνουν γνωστές απόψε, αν και κάποιες, όπως η Μπαρτσελόνα, η Ντορτμουντ και η Μάντσεστερ Σίτι έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση τους πριν τα αποψινά τελευταία παιχνίδια τους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com