Ουκρανός στρατηγός: Πότε «βλέπει» το τέλος του πολέμου

«Οι περισσότερες από τις ενεργές πολεμικές ενέργειες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος αυτού του έτους. Ως αποτέλεσμα, θα ανανεώσουμε την ουκρανική ισχύ σε όλα τα εδάφη μας που έχουμε χάσει, συμπεριλαμβανομένου του Ντονμπάς και της Κριμαίας»

by Times Newsroom

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, που μαίνεται για 80η ημέρα, θα τελειώσει στο τέλος του χρόνου, υποστηρίζει ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας, Κιρίλο Μπουντάνοφ. Ο ίδιος εκτιμά επίσης ότι ο πόλεμος θα φτάσει σε σημείο καμπής μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, σημειώνει: «Οι περισσότερες από τις ενεργές πολεμικές ενέργειες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος αυτού του έτους. Ως αποτέλεσμα, θα ανανεώσουμε την ουκρανική ισχύ σε όλα τα εδάφη μας που έχουμε χάσει, συμπεριλαμβανομένου του Ντονμπάς και της Κριμαίας».

Σύμφωνα με τον Μπουντάνοφ, η Ρωσία υφίσταται τεράστιες απώλειες. Δηλώνει μάλιστα ότι δεν εξεπλάγη από την έκτασή τους, δεδομένου ότι η ρωσική ισχύς είναι ένας «μύθος». «Η Ευρώπη βλέπει τη Ρωσία ως μεγάλη απειλή. Φοβούνται την επιθετικότητά του. Πολεμάμε τη Ρωσία εδώ και οκτώ χρόνια και μπορούμε να πούμε ότι αυτή η μεγάλη δημοσιότητα της ρωσικής δύναμης είναι μύθος. Δεν είναι τόσο ισχυρό όσο αυτό. Είναι μια ορδή ανθρώπων με όπλα», προσθέτει.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη των επιχειρήσεων, υποστηρίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις που επιτέθηκαν στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο έχουν απωθηθεί σχεδόν στα ρωσικά σύνορα και ότι η πολυαναφερόμενη αποτυχία τους να διασχίσουν τον ποταμό Σεβέρσκι Ντονέτς πριν από αρκετές ημέρες είχε ως αποτέλεσμα «βαριές απώλειες». «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και τεθωρακισμένα και μπορώ να πω ότι όταν έγιναν τα χτυπήματα του πυροβολικού πολλά από τα πληρώματα εγκατέλειψαν τον εξοπλισμό τους», συνεχίζει.

Όσον αφορά το μέλλον του Ρώσου προέδρου, ο Μπουντάνοφ εκτιμά ότι ενδεχόμενη ρωσική ήττα στην Ουκρανία θα οδηγήσει στην απομάκρυνση του Βλαντίμιρ Πούτιν. Υποστηρίζει μάλιστα ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη πραξικόπημα εναντίον του. «Κινούνται με αυτόν τον τρόπο και είναι αδύνατο να το σταματήσουν», δηλώνει, χωρίς να δώσει κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του.

Επιπλέον, ο Πούτιν- σύμφωνα με τον Μποντάνοφ- είναι σε «πολύ κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση και είναι πολύ άρρωστος».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή