Παραλήρημα Μπαχτσελί: Η Ελλάδα να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία

«Οι ευρωπαϊκές χώρες σκέφτονται πώς να ζεσταθούν αυτό τον χειμώνα. Εμείς δεν θα έχουμε τέτοιο πρόβλημα»

by Times Newsroom

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί επιδόθηκε σε ένα νέο παραλήρημα και προειδοποίησε την Ελλάδα με αφορμή την ενεργειακή κρίση, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα ανέφερε πως «η Τουρκία είναι ο ασφαλέστερος διάδρομος για τη μεταφορά πλούσιων πόρων φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο προς την Ευρώπη. Η γραμμή που μεταφέρει ενέργεια στην Ελλάδα είναι το TANAP. Θα είναι υπέρ της ενεργειακής ασφάλειας για αυτή τη χώρα, αν σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία και σταματήσει να προκαλεί την υπομονή μας».

Επίσης, ο εταίρος του Ερντογάν είπε ότι η Ευρώπη θα κρυώσει φέτος σε αντίθεση με την Τουρκία, που δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα.

«Όταν ερμηνεύουμε τις εξελίξεις με όρους ενεργειακής γεωπολιτικής, η Τουρκία είναι ο ασφαλέστερος και πιο σίγουρος τερματικός σταθμός για τη μεταφορά των πλούσιων πόρων φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο στην Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκές χώρες σκέφτονται πώς να ζεσταθούν και να έχουν φως αυτό τον χειμώνα. Ευτυχώς, η Τουρκία δεν έχει ποτέ τέτοιο πρόβλημα, τέτοιο φόβο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com