Παραστατίδης για Δημοκρίτειο: «Η λύση είναι στον διάλογο, όχι στην καταστολή ούτε στα κλειστά Πανεπιστήμια»

Καταδίκασε την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Νομική του Δημοκρίτειου Κομοτηνής, ο Στέφανος Παραστατίδης υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Παιδείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

by Times Newsroom

Ο βουλευτής Κιλκίς μάλιστα τονίζει ότι τέτοιες πρακτικές ανοίγουν επικίνδυνες ατραπούς κοινωνικού αυτοματισμού και σημειώνει ότι η λύση δεν βρίσκεται ούτε στην καταστολή, ούτε στα κλειστά πανεπιστήμια, αλλά στον διάλογο.

Η ανακοίνωση Παραστατίδη:

«Τα σημερινά γεγονότα στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου είναι απολύτως καταδικαστέα και ανοίγουν επικίνδυνες ατραπούς κοινωνικού αυτοματισμού.

Εν αρχή, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μη διεξαχθεί ο οφειλόμενος διάλογος για την επικείμενη νομοθετική παρέμβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φοιτητές.

Θεωρεί ότι μπορεί να γράφει μόνη της -στα υπόγεια του υπουργείου Παιδείας- τον νόμο για τα πανεπιστήμια χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.

Εν συνεχεία, η κυβέρνηση επιχειρεί μέσα από την περαιτέρω όξυνση να μεταφέρει τη συζήτηση από την ουσία των ζητημάτων της επιχειρούμενης «μεταρρύθμισης» και των σοβαρών προβλημάτων συστηματικής υποβάθμισης του δημόσιου πανεπιστημίου, στο πεδίο της αντιπαράθεσης γύρω από το θέμα των καταλήψεων.

Η λύση, όμως, δεν βρίσκεται στην καταστολή, ούτε στα κλειστά πανεπιστήμια και σε επιλογές που ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Επιβάλλεται ο ουσιαστικός διάλογος με τους φοιτητές, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τα πολιτικά κόμματα και την κοινωνία και την διαμόρφωση ευρύτερων συναινέσεων στο πλαίσιο των συνταγματικών προβλέψεων».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή