ΠΑΣΟΚ: Απουσιάζουν οι κυρώσεις στην Τουρκία από τα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ αφήνει εκ νέου αιχμές σε ΕΕ και κυβέρνηση για πολιτική κατευνασμού του Ερντογάν

by Times Newsroom

Κριτική στα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Τουρκία ασκεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισημαίνοντας ότι απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε κυρώσεις και ουσιαστικά μέτρα αποτροπής της τουρκικής προκλητικότητας.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αφήνει εκ νέου αιχμές για πολιτική κατευνασμού του Ερντογάν και επικρίνει την κυβέρνηση πως αρκείται στο να πανηγυρίζει για αυτονόητες διατυπώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Παρά τις συνεχείς απειλές και προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων, από τα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία, απουσιάζει για μία ακόμα φορά η οποιαδήποτε αναφορά σε κυρώσεις.

»Ενώ εκφράζεται η «ανησυχία» των ηγετών, δεν περιλαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα αλληλεγγύης και αποτροπής, όπως είναι το εμπάργκο όπλων, το οποίο έχει ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό
Κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2020 με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη.

»Αντιθέτως, η Σύνοδος αφού επαναλαμβάνει τις παροτρύνσεις για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας των Κρατών Μελών, υπενθυμίζει τη Δήλωση της 25ης Μαρτίου 2021, όπου εξειδικευόταν η στρατηγική της «Θετικής Ατζέντας» στις Ευρωτουρκικές σχέσεις.

»Η κυβέρνηση αντί να πανηγυρίζει για τη συμπερίληψη στα Συμπεράσματα των αυτονόητων διατυπώσεων, θα πρέπει να εργαστεί ώστε να καταστεί σαφές στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι η
αυταρχική και αναθεωρητική πολιτική του Προέδρου Ερντογάν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον κατευνασμό αλλά με ουσιαστικά μέτρα αποτροπής».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή