ΠΑΣΟΚ: Ορόσημο οι ευρωεκλογές για τον Ανδρουλάκη

Ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα αδράνειας, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τρέχει για να καλύψει το χαμένο έδαφος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του φαινομένου Κασσελάκη.

by Times Newsroom

Χρειάστηκε η άτυπη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να πάρει μπροστά η Χαριλάου Τρικούπη και να ξεκινήσει να αντιδρά, ενώ ήδη η ανησυχία ότι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα πλήξουν άμεσα το ΠΑΣΟΚ, αν δεν αλλάξει στάση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, είχε κυριεύσει το στελεχικό δυναμικό.

Η ανησυχία αναβαθμίστηκε άμεσα σε κριτική και μάλιστα κατά του ιδίου του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές του νέου προέδρου, ο οποίος πολλές φορές λειτουργούσε και ως… ασπίδα σε όσα ακούγονταν στα πηγαδάκια εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη, έκρουσε την «καμπάνα».

«Στις ευρωεκλογές πρέπει να γίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα. Τόσο με τις πολιτικές του όσο και στα ποσοστά. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ στη μετά τον Τσίπρα εποχή αντέξει εκλογικά και παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση, τότε τα ερωτήματα και τα διλήμματα στον χώρο της κεντροαριστεράς θα είναι άλλα» είπε με νόημα και πρόσθεσε: «Αν η φθορά της Ν.Δ. δεν καρπωθεί από τον χώρο μας, τότε θα συνεχιστεί αυτή η παραδοξότητα, ο πρώτος από τον δεύτερο να έχει διαφορά 20 μονάδων. Τότε πάλι, τα ερωτήματα θα είναι άλλα. Ετσι όλοι μαζί πρέπει να έχουμε έναν κοινό στόχο, αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές».

Πιο δυνατά social media

Ο Ο. Κωνσταντινόπουλος πρότεινε σκληρή αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., έφτασε να προτείνει στον… εξαφανισμένο Νίκο Ανδρουλάκη να φτιάξει πιο δυνατά social media, δηλαδή σαν του Κασσελάκη.

Το ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει να μην ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ και να έχει την ατζέντα του προσανατολισμένη στις πλημμύρες, την ακρίβεια κ.ά., με μόνιμο μέτωπο κατά της κυβέρνησης, θεωρώντας ότι αυτή η γραμμή θα το ωφελούσε στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τώρα αλλάζει στάση προσθέτοντας στην καθημερινή του ατζέντα επιθέσεις κατά του Κασσελάκη, με κεντρικό χτύπημα ότι αποτελεί την «αντανάκλαση των Τσίπρα-Πολάκη».

«Αποτελεί ένα επικοινωνιακό περιτύλιγμα στην ουσία του οποίου κυριαρχεί ο πολακισμός, μαζί με όλο τον αντισυστημικό λαϊκισμό τον οποίο εξέθρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της κρίσης και τον οποίο δεν μπορεί να αποβάλει από μέσα του» είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας.

Η γραμμή όμως για να περάσει χρειάζεται συνέπεια και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως δεν την έχει.

Επίθεση φιλίας από ΣΥΡΙΖΑ

Στο παρασκήνιο δρομολογείται ξανά νέα επίθεση φιλίας του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ αλλά και ενεργοποίηση του διαλόγου μεταξύ των δύο κομμάτων από στελέχη που επιθυμούν τη μεταξύ τους συνεργασία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Νίκος Κοτζιάς, με την αναγγελία της επιστροφής του στον ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν ευήκοα ώτα στην άλλη πλευρά.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι οι συνεργασίες που επιτεύχθηκαν σε επίπεδο δήμων ή περιφερειών στις αυτοδιοικητικές εκλογές μπορούν να αποκτήσουν και κεντρικό χαρακτήρα. Η διαφορά είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ τη γραμμή αυτή θα «τρέξει» η νέα ηγεσία, ενώ στο ΠΑΣΟΚ οι διαφωνούντες με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Αλλωστε, στη γνωστή καλή σχέση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Παπανδρέου προστίθενται πλέον και οι πληροφορίες για καλή σχέση του Γιώργου Παπανδρέου και άλλων μελών της οικογένειας Παπανδρέου με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτο ότι πριν απ’ την άτυπη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, ο οποίος έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έγραψε στο Τwitter: «Τι είναι η εξορία; Δεν είναι απλώς μια χωρική έννοια. Είναι μια απώλεια ταυτότητας, πρόσκαιρη ή όχι, που περνά διά μέσου της απώλειας της γλώσσας, συχνά της συγγένειας, πάντοτε της ιστορίας. Με τη διατύπωση του Marc Auge μπορεί να εξηγηθεί το είδος των πολιτικών ηγεσιών μας».

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι κυρίαρχη άποψη στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ότι η περαιτέρω ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ περνά μέσα από τα καλά αποτελέσματα στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Και γι’ αυτό το κόμμα έχει ρίξει εκεί το βάρος, με συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη να υποστηρίζουν «να τελειώσουν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και μετά ασχολούμαστε και με τον Κασσελάκη».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com