Πέθανε ο συγγραφέας, κριτικός και σκηνοθέτης Γιώργος Χατζηδάκης

Σε ηλικία 90 χρονών

by Times Newsroom

O Γιώργος Χατζηδάκης έγραψε πάνω από εκατό θεατρικά έργα, διασκευές, μεταφράσεις και σενάρια, που έχουν ανέβει από κρατικά και δημοτικά θέατρα, καθώς και από ιδιωτικούς θιάσους. Ως σκηνοθέτης συνεργάστηκε με την τηλεόραση (ΕΡΤ), πολλά χρόνια με το ραδιόφωνο, σε πολλούς σταθμούς, και ανέβασε πάνω από τριάντα παραστάσεις στο θέατρο.

Εκδότης των περιοδικών Θεατρικά (1971-1994), Σκηνή και Οθόνη και Τόπος Θεεάτρου. Συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και περιοδικά ως κριτικός και αρθρογράφος, κυρίως με τη Μεσημβρινή, τον Ταχυδρόμο, το Ένα, την Ελευθεροτυπία («Έψιλον»), την Καθημερινή («Επτά Ημέρες»), το Members, τον Επίλογο, τα Πολιτικά Θέματα, την Ιστορία Εικονογραφημένη και τη Ραδιοτηλεόραση.

Είχε διατελέσει σύμβουλος στο ΙΟΜ για θέματα ραδιοφωνίας, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Παιδείας για το παιδικό θέατρο, τακτικό μέλος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων, της Ένωσης Θεατρικών Κριτικών, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και της Εταιρείας Σκηνοθετών. Δίδαξε Ιστορία Θεάτρου σε Δραματικές Σχολές ανελλιπώς από το 1982.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com