Πόλεμος στην Ουκρανία: Δήμαρχος Κιέβου – Πολεμάμε για τα σπίτια και τα παιδιά μας

«Ολος ο πληθυσμός του Κιέβου είναι στο πόδι, κανένας δεν θα παραδοθεί», είπε ο δήμαρχος του Κιέβου.

by Times Newsroom

«Κανένας δεν θα παραδοθεί, αυτός ο πόλεμος είναι πόλεμος των Ρώσων εναντίον όλων των Ουκρανών», ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Ο δήμαρχος του Κιέβου έδωσε συνέντευξη στο CNN, επισημαίνοντας πως «στόχος μας είναι να σταματήσουμε τους Ρώσους και τον πόλεμο. Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πόλη μας» ενώ παράλληλα, σημείωσε πως «δεν υπάρχει άλλο μέρος για να ζήσουμε, εδώ είναι η χώρα μας, εδώ είναι οι γειτονιές μας».

«Για τα σπίτια και τα παιδιά μας»

«Πολεμάμε για τα σπίτια και τα παιδιά μας, όλος ο πληθυσμός του Κιέβου είναι στο πόδι, κανένας δεν θα παραδοθεί. Πολεμάμε για τις αξίες μας», προσέθεσε στη συνέχεια ο δήμαρχος του Κιέβου ο οποίος δήλωσε πως γίνονται μάχες στα 20 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, υπογραμμίζοντας πως «η μεγαλύτερή μας δύναμη είναι η ενότητα».

«Υποχρεωτικά όλοι μας στα όπλα»

Πάντως, ο Βιτάλι Κλίτσκο εξέφρασε την ανησυχία του για χρήση χημικών από τους Ρώσους, τονίζοντας ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πόλεμος των Ρώσων εναντίον όλων των Ουκρανών, υποχρεωτικά είμαστε όλοι στα όπλα και έτοιμοι να απαντήσουμε στον εχθρό. Οι Ρώσοι σκοτώνουν αμάχους και παιδιά». 

Επίσης, στην ερώτηση για την απαγωγή κι άλλου δημάρχου στην Ουκρανία και αν και ο ίδιος είναι στόχος των ρωσικών δυνάμεων, ο Βιτάλι Κλίτσκο ξεκαθάρισε: «Βεβαίως, είμαι στόχος, όπως και κάθε Ουκρανός, όλοι οι δήμαρχοι είναι στόχοι των Ρώσων», τονίζοντας πως «θα υπερασπιστώ τους συμπολίτες μου» ενώ αναφέρθηκε και στον δήμαρχο του Γοστομέλ που σκοτώθηκε από ρωσικά πυρά ενώ μοίραζε ψωμί και φάρμακα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com