Πόλεμος στην Ουκρανία – Δραματική έκκληση Ζελένσκι για βοήθεια

Μία από τις πιο δύσκολες μάχες περιμένει την Ουκρανία: «το αν θα σταθούμε όρθιοι ή όχι σ’ αυτήν εξαρτάται από τη βοήθεια που θα λάβουμε και από τις Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

by Times Newsroom

Τόνισε ότι «λαμβάνουμε βοήθεια από τις ΗΠΑ, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη».

Όπως εξήγησε, σε συνέντευξή του στην εκπομπή 60 Minutes του δικτύου CBS και όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, «θα είναι μία από τις πιο δύσκολες μάχες» και «δεν θα είναι η μόνη».

«Θεωρούμε, ότι αυτή θα είναι ένα νέο κύμα αυτού του πολέμου. Δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο αριθμός των όπλων, νομίζω ότι θα είναι αρκετές φορές μεγαλύτερος από αυτόν που είναι τώρα. Παρατηρούμε συγκέντρωση όπλων ανατολικά και νότια του κράτους μας. Αντιλαμβανόμαστε ποιες διαδρομές θα ακολουθήσει ο εχθρός, αντιλαμβανόμαστε τι πάει να κάνει. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι από την ταχύτητα με την οποία θα μας βοηθήσουν οι ΗΠΑ πρωτίστως, από το πώς θα μας παραδώσουν τα όπλα, θα εξαρτηθεί αν θα αντέξουμε ή όχι. Γι’ αυτόν τον λόγο η βεβαιότητα που έχουμε για τους ανθρώπους μας και τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας είναι 100%, αλλά η βεβαιότητα ότι θα λάβουμε αυτά που χρειαζόμαστε, αυτή τη βεβαιότητα δεν την έχω, δυστυχώς» δήλωσε έπειτα ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος συμπλήρωσε ότι η Ουκρανία λαμβάνει βοήθεια από τις ΗΠΑ, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη.

«Οι ίδιες (οι Ηνωμένες Πολιτείες) βοηθούν. Το λέω ευθέως, θα θέλαμε περισσότερα. Δεν ξέρω αν έχω το δικαίωμα να μιλάω έτσι, δεν είχα άλλη διέξοδο και δεν έχω μέχρι στιγμής. Όμως το ότι οι ΗΠΑ βοηθούν -και μάλιστα σθεναρά– αυτό είναι αλήθεια», είπε επίσης ο Ζελένσκι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή